Leuk Konijnen Speelgoed: 10 Goedkope & Populaire Speeltjes

Op zoek naar leuk én goedkoop speelgoed voor je konijn? Het overzicht in dit artikel geeft een goede indruk van de beschikbare konijnenspeeltjes. Natuurlijk zijn we niet willekeurig te werk gegaan. We hebben tijdens onze selectie onder meer gelet op de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit: Staan de kosten van het konijnenspeelgoed in verhouding met wat je ervoor terug krijgt? Is het speelgoed het geld waard?
 • Speelplezier: Hoe lang of hoe vaak zal je huisdier plezier beleven aan het product?
 • Duurzaamheid: Gaat het speeltje lang mee, of heeft het de neiging snel stuk te gaan? Welk type materialen wordt er gebruikt?
 • Ontwerp: Is het een leuk stuk speelgoed om te zien? Is er goed over nagedacht?

 

1. Trio Of Fun Balls Knaagdierenspeelgoed

Al lange tijd één van de meest populaire soorten speelgoed voor konijnen zijn deze leuke Trio Of Fun Balls. Het zijn drie kleine balletjes waar heerlijk op geknaagd kan worden. Ze zijn geschikt voor alle soorten knagers, waaronder konijnen.

Er is gebruik gemaakt van drie verschillende natuurlijke materialen: touw, riet en sisal. De balletjes worden verkocht in een set van drie, bekijk gebruikerservaringen en de actuele prijs op Bol.com door te klikken op onderstaande afbeelding:

Knaagdierbal Set
Bekijk hier deze natuurlijke speelballen voor konijnen op Bol.com

De balletjes zijn alle drie 8 cm doorsnede. Het zal dus zeker ook voor grotere konijnensoorten geschikt zijn. Knagers zullen hun best doen om de ballen lekker stuk te maken, dus houd er rekening mee dat het product niet heel duurzaam in gebruik is. Maar desondanks wel erg leuk!

Afhankelijk van hoe enthousiast je huisdieren zijn, zullen de balletjes 1 dag tot ongeveer 1 week mee gaan. Zie het als een goedkope en leuke manier om je huisdier af en toe te kunnen verwennen.

 

Positief:

 • Leuke knaagballetjes
 • Natuurlijke materialen
 • Voordelige set van 3 stuks

 

Negatief:

 • Niet heel duurzaam in gebruik
 • Balletjes niet los verkrijgbaar

 

2. Adori Snack & Speelmat

Konijnen zoeken hun voedsel van nature in en tussen de begroeiing. Deze Adori Snack & Speelmat simuleert dit natuurlijke gedrag op een leuke manier. Verstop een snack of ander lekker eten tussen de fleecerepen, zodat je huisdier lekker kan zoeken naar eten.

Foerageren is de voornaamste bezigheid van konijnen, dus af en toe de gewone voederbak vervangen voor deze mat maakt het voeren wel zo leuk. Daarbij is het een heel goedkoop stuk speelgoed die je vaak kunt hergebruiken. Bekijk alle details door te klikken op de afbeelding:

Adori Snack en Speelmat
Bekijk hier deze foerageer speelmat voor konijnen op Bol.com

De afmeting van deze speelmat is 30 x 30 cm. Ruim voldoende voor alle konijnenvarianten. Er bestaan soorgelijke matten voor bijvoorbeeld honden, maar de bovenstaande mat is speciaal voor konijnen en knaagdieren ontworpen.

Onderhoud is gemakkelijk, omdat het product gewoon in de was kan. Daarbij zal een konijn vrijwel nooit deze mat snel stuk kunnen krijgen. Bovendien is het foerageren ook voor het baasje een erg leuk gezicht!

 

Positief:

 • Stimuleer het natuurlijke foerageergedrag
 • Speciaal gemaakt voor knagers
 • Geschikt voor snacks en maaltijden

 

Negatief:

 • Duurzaam, maar gaat niet oneindig lang mee

 

3. Knaagdier Wortels Kauwspeelgoed

Wortels zijn de favoriete snack van de meeste knaagdieren, dat weet iedereen. Daarom zal dit leuke wortel kauwspeelgoed zonder twijfel in de smaak vallen bij je pluizige vriendje(s). Je krijgt er zelfs drie tegelijk in dit pakket!

Het zijn natuurlijk geen echte wortels, maar eigenlijk is het gewoon een kauwspeeltje voor je konijn. Het is lekker goedkoop, dus het is zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Bekijk de prijs op Bol.com door te klikken op onderstaande afbeelding:

Knaagdier Wortels Kauwspeelgoed
Bekijk hier dit mooi ontworpen wortel kauwspeelgoed op Bol.com

Het setje van drie zijn natuurlijk gebruiksvoorwerpen. Het doel van het speelgoed is om lekker te kunnen knagen, dus één wortel zal geschikt zijn voor één speelsessie. Zie het als een verwenmomentje voor je huisdier.

De wortels zijn 7 tot 10 cm groot, dus zowel dwergkonijnen als een Vlaamse Reus kunnen plezier beleven aan het kauwspeeltje. Het is volledig van natuurlijk materiaal gemaakt, en is dus veilig voor gebruik.

 

Positief:

 • Leuk kauwspeelgoed voor knagers
 • Lekker goedkoop
 • Van natuurlijk materiaal

 

Negatief:

 • Niet heel duurzaam, gebruiksvoorwerp

 

4. Trixie Knaagdierhuis Pluche

Schuilplaatsen zijn het favoriete speelplekje van je konijn. Dit Trixie pluchen knaagdierhuis is daarom de perfecte toevoeging aan de speelhoek van je konijnen. Het heeft veel weg van een grote krabpaal voor katten, maar het is toch echt speciaal voor konijnen ontworpen.

Niet alleen is het huisje enorm comfortabel en zacht, ook is het een lust voor het oog. Daarbij is het huisje behoorlijk voordelig voor de portemonnee, bekijk de prijs en meer details op Bol.com door op de onderstaande afbeelding te klikken:

Trixie knaagdierhuis
Bekijk hier dit comfortabele knaagdierhuis op Bol.com

De afmeting van het knaagdierhuis is 34 x 34 x 30 cm, dus het zal ook in een groot konijnenhok passen. Het product is geheel gestoffeerd met (beige kleurig) pluche materiaal, wat vooral voor een binnenkonijn ideaal zal zijn.

Naast het binnenhuisje is er een ligplateau aan de bovenkant, waar nog een ander konijn zou kunnen liggen. Zelfs wanneer je een kat én een konijn hebt in huis, kan het een mooie combinatie zijn. Erg leuk voor in huis!

 

Positief:

 • Zeer duurzaam
 • Comfortabel en zacht
 • Leuke verstopplek

 

Negatief:

 • Slechts één kleur beschikbaar

 

5. Happy Pet Wilgen Rentunnel Konijn

Ben je op zoek naar een leuke konijnentunnel, welke ook als schuilplek gebruikt kan worden? Dan raden we deze Happy Pet Wilgen Rentunnel aan voor je huisdier. Het is een duurzame variant van de standaard konijnentunnels gemaakt van tentstof.

Het gaat om een grote rentunnel van gevlochen wilgentenen, welke vooral in de smaak zal vallen bij een buitenkonijn! De prijs is bijzonder laag, dus verdient hij zeker een plekje in dit overzicht, bekijk het door te klikken op de afbeelding:

Happy Pet Konijnentunnel Natuur
Bekijk hier deze natuurlijke konijnentunnel op Bol.com

De afmeting van deze konijnentunnel is 32 x 15 x 15 cm, en gezien de voordelige koop kan je er rustig meerdere aanschaffen. Het materiaal is volledig natuurlijk en gaat zeer lang mee. Bovendien is het goed bestand tegen de elementen van het weer.

Het product is veilig in gebruik, je konijn kan er lekker in knagen en de nageltjes in zetten zonder iets stuk te maken. Vastzitten gebeurt vrijwel niet door de groffe vlecht waarmee het product is gemaakt. Perfect voor in de konijnenren!

 

Positief:

 • Zeer lage prijs
 • Erg duurzaam in gebruik
 • Stevige, natuurlijke materialen

 

Negatief:

 • Tunnel is niet erg flexibel

 

6. Esve Lentehuisje Wortel (Groot)

Is je konijn jarig, of wil je gewoon je konijn een keer ontzettend verwennen? Overweeg dan dit grote Esve lentehuisje met wortel. Een volledig eetbaar huisje, welke een groot eetfestijn zal zijn voor je dieren. Iets om nooit meer te vergeten!

Esve heeft een huis ontworpen dat wellicht de grootste droom is van elk konijn. Bedenk jij maar eens hoe het is om een gigantisch buffet in je huis tegen te komen. Een feestje hoeft niet duur te zijn, bekijk de prijs op Bol.com door hieronder op het plaatje te klikken:

Eetbaar Lentehuis Wortel Groot
Bekijk hier dit grote eetbare lentehuis met wortel op Bol.com

De breedte van het eetbare huis is 38 cm groot, het zal dus wel even duren voordat hij helemaal op zal zijn. In het begin kan het gebruikt worden als schuilplek. Er kan van binnenuit lekker gesmikkeld worden, door alle knagers die je huishouden rijk is.

Natuurlijk gaat het hier om een gebruiksvoorwerp, het is immers een eetbaar huis. Dat houd in dat je het één keer kunt gebruiken, maar een memorabel eetfestijn zal het zeker zijn!

 

Positief:

 • Feestje voor je konijnen
 • Volledig eetbaar (met wortel)
 • Schuilen én smullen

 

Negatief:

 • Niet duurzaam in gebruik (want eetbaar)

 

7. Rosewood Speelgoed Tent Voor Konijnen

Tijdens warme dagen (of gewoon binnen in huis), kan deze Rosewood speelgoedtent voor konijnen een erg leuke schuilplek zijn om te spelen. De tent is speciaal voor konijnen ontworpen en ziet er erg schattig uit.

Natuurlijk kunnen ook andere kleine knagers gebruik maken van de comfortabele schuilplek. Voor het geld hoef je het niet te laten, want de prijs op Bol.com is behoorlijk laag, bekijk deze door te klikken op de onderstaande link:

Konijnentent Rosewood - Speelgoed Tent Voor Konijnen
Bekijk hier deze Rosewood speeltent voor konijnen op Bol.com

De afmeting van de konijnentent is 36 x 36 x 36 cm. Het gekozen materiaal is standaard fleece, wat bij veel gewone tenten normaal gesproken altijd al wordt gebruikt.

Let wel op het feit dat er alleen een blauwe uitvoering bestaat. Je kunt dus niet voor een vrouwtjeskonijn een leuke roze uitvoering aanschaffen. Je kunt de tent verbinden met klittenband aan deze bijbehorende Activity Tunnel.

 

Positief:

 • Goedkope maar hoogwaardige konijnentent
 • Duurzaam in gebruik
 • Leuke schuilplek (ook tegen warme zon)

 

Negatief:

 • Slechts één kleur beschikbaar

 

8. Beeztees Wiggle Halter Knaagdierspeelgoed (10cm)

Vermakelijk speelgoed voor konijnen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit Beeztees Wiggle Halter balletje bewijst dit nog maar eens. Het is een simpel ei-vormig balletje met een belletje in het midden. Plezier zit immers in kleine dingen!

Beeztees is een bekend merk in de wereld van huisdieren. Je kunt er dus vanuit gaan dat, ondanks de lage prijs, dit speeltje van hoge kwaliteit is. Bekijk wat andere kopers ervan vonden door te klikken op het plaatje hieronder:

Beeztees Wiggle Caviaspeelgoed
Bekijk hier deze Beeztees Wiggle Halter op Bol.com

De afmeting van het balletje, of de ‘halter’, is 10 cm. Het is gemaakt van plastic, dus zal ontzettend lang mee gaan. Hierdoor is het geschikt als speelgoed voor zowel binnenkonijnen als buitenkonijnen.

Natuurlijk maakt dit object geluid, dus mocht je een belletje irritant vinden dan kan je dit speeltje beter overslaan. Anders zeker eens proberen. Voor de (zeer lage) kosten hoef je het in ieder geval niet te laten.

 

Positief:

 • Goedkoop balletje met belletje
 • Geschikt voor alle knagers
 • Zeer duurzaam in gebruik

 

Negatief:

 • Belletje kan irritant worden

 

9. Flamingo Rody Brain Train – Intelligentie Speelgoed

Wil je de intelligentie van je konijn stimuleren en verveling tegen gaan? Dan kan deze Flamingo Rody Brain Train een geweldige keuze zijn voor je huisdier. Het is een houten ‘puzzel’ waar je een lekkere beloning in kunt verstoppen.

Het eten of een snack wat uitdagender maken is een fluitje van een cent met dit speelgoed. Het is slechts een kleine investering, bekijk de kosten op Bol.com door te klikken op de afbeelding hieronder:

Karlie Flamingo Rody Brain Train
Bekijk hier dit Karlie Flamingo intelligentie speelgoed op Bol.com

Het is ruim genoeg om wat eten in de blokken kwijt te kunnen, met een totale afmeting van 21,5 x 8,5 x 7,4 cm. Je huisdier kan lekker trekken aan de touwtjes om bij het lekkers te komen. Dat is een stuk leuker dan gewoon uit een voederbakje eten.

Natuurlijk leren dieren snel, dus het kan na een aantal keer proberen al redelijk makkelijk worden. Gebruik het speelgoed dus spaarzaam om het maximale eruit te kunnen halen.

 

Positief:

 • Train intelligentie
 • Natuurlijke en veilige materialen
 • Eten wordt een uitdaging

 

Negatief:

 • Na verloop van tijd te makkelijk

 

10. Kattenveertjes Snuffelpakket (Ook Voor Konijnen!)

Huh, kattenspeelgoed voor een konijn? Jazeker! Deze immens populaire kattenveertjes zijn voor konijnen net zo leuk als katten. Het snuffelpakket is een goede manier om je huisdier kennis te laten maken met de veertjes.

Het spelletje is heel simpel, maar voor de meeste huisdieren zeer verslavend en vermakelijk. Pootje op de veer, loslaten, en BOINK, hij springt zo de lucht in! Het kost praktisch niks, maar het staat garant voor urenlang speelplezer. Bekijk het hieronder op Bol.com:

Konijnenspeelgoed Veertjes
Deze kattenveertjes zijn ook leuk voor konijnen, bekijk ze hier op Bol.com

We hebben dit product niet zomaar gekozen, we weten uit ervaring dat veel kattenspeeltjes ook voor je konijn erg leuk zijn! Kijk dus ook eens in dit overzicht van de beste kattenspeeltjes, wellicht kan je er nog iets leuks tussen vinden voor Stampertje.

Het is verstandig om vooral de grotere veren aan te bieden, omdat deze makkelijker het gewensde effect opleveren. Maar dit is ook afhankelijk van het formaat van je konijnen. Probeer het eens uit!

 

Positief:

 • Kattenspeeltje ook leuk voor je konijn
 • Snuffelpakket kost bijna niks
 • Zeer veel speelplezier

 

Negatief:

 • Kleine veertjes niet optimaal voor konijnen

 

Het Leukste Goedkope Konijnenspeelgoed

We weten vrijwel zeker dat we je een aantal zeer vermakelijke goedkope konijnenspeeltjes hebben laten zien. Welke is jou favoriet? We horen graag in de reacties onder dit artikel welke jou konijn het leukste vond.

Als je zelf een leuke suggestie hebt om toe te voegen aan dit overzicht, dan staan we natuurlijk ook open voor ideeën. Samen kunnen we dit overzicht beter maken, en de konijnen in Nederland gelukkiger maken. Veel speelplezier!

Plaats een reactie