Konijnenren Kopen: De 5 Beste Goedkope Konijnenrennen

Je konijn meer vrijheid geven in de tuin kan gemakkelijk worden gedaan met het kopen van een konijnenren. Zo’n handige loopren is eigenlijk niets meer dan een groot gebied waar je huisdier kan rondlopen buiten het konijnenhok.

Ook voor een lage prijs zijn er relatief goedkope konijnenrennen te vinden de lang mee gaan.

Wij hebben de 5 beste opties voor jullie op een rijtje gezet, zodat jij snel kunt kiezen voor het ideale buitenverblijf voor jou konijnen. Ook hebben we een keuze gemaakt voor de beste konijnenren bodemhoes, welke je onder de konijnenrennen zou kunnen plaatsen ter voorkoming van ontsnapping.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Ga hier direct naar Bol.com voor onze best geteste betaalbare konijnenren van dit moment.

 

Een Konijnenren Kopen: Waar Je Op Moet Letten

Natuurlijk kan je niet lukraak een konijnenren kopen, maar moet je geïnformeerd een beslissing maken. Niet alle konijnenrennen zijn geschikt voor elke situatie.

Houd bij je aankoop naast de prijs in ieder geval rekening met de volgende factoren:

  • Formaat: De meeste mensen zetten een konijnenren in de tuin. Zorg er voor dat je voldoende ruimte hebt en dat het formaat past bij het aantal konijnen dat je hebt. Grotere dieren hebben meer ruimte nodig, zeker als je jouw huisdieren voldoende ruimte wil bieden om te rennen.
  • Bouwkwaliteit: Veel konijnenrennen vallen direct al van ellende uit elkaar. Het zijn vaak gammele constructies die niet lang mee gaan. Goedkoop is duurkoop, dus ga voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.
  • Ontsnappingsrisico: De belangrijkste functie van een konijnenren is het voorkomen dat je huisdier ontsnapt. Als een konijn zelf het hekje kan open maken, of er overheen kan springen is het ontsnappingsrisico te groot.
  • Bescherming: Ook tegen de elementen van het weer bescherming bieden is belangrijk. Het hok bied de belangrijkste bescherming, maar het is ook fijn wanneer er bescherming is tegen UV-straling van de felle zon in de zomer.

 

Beste Goedkope Konijnenren Voor Buiten

Tijdens onze zoektocht naar de beste konijnenren van dit moment, hebben we rekening gehouden met de eerder genoemde aankoopfactoren.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op de onderstaande lijst, waarvan wij denken dat deze konijnenrennen de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben. Ook zochten we de beste bodemhoes, wat een fijne extra accesoire is.

 

1. Tectake Konijnenren Groot Met Zonnescherm (180 x 75 x 75 cm)

Onze eerste betaalbare keuze gaat uit naar deze grote, degelijke metalen konijnenren voor in de tuin. Voldoende bewegingsruimte (bijna 2 meter diep!) en een handige zonnewering op de bovenzijde maken dit voor ons het ideale product:

Tectake Konijnenren Groot Met Zonwering
Bekijk deze konijnenren hier op Bol.com!

Ondanks het metalen frame is de bouwkwaliteit van deze grote ren ruim voldoende voor langdurig gebruik. De handige deurtjes met klem kunnen niet door het konijn worden geopend. Daarbij is de prijs-kwaliteit verhouding van deze ren ronduit perfect!

 

2. Duvo+ Silvestre Konijnenren Wit Hout (116 x 112 x 45 cm)

Wil je toch liever gaan voor een product wat de hele levensduur van je konijn mee kan, dan moet je zeker deze prachtige Duvo konijnenren overwegen. Hij is afgewerkt met mooi hout en staat hierdoor erg leuk in elke tuin:

Duvo Konijnenren Hout Wit
Bekijk deze prachtige houten konijnenren hier op Bol.com!

Zoals je kunt zien is deze ren niet alleen een lust voor het oog, ook heeft hij een handig luikje voor je konijn die absoluut niet open kan. Daarbij is het hout zwaar genoeg om niet te worden opgetild door je huisdier.

Deze ren mag ietsje duurder zijn dan onze eerste keuze, de bouwkwaliteit is vele malen beter. We zijn er zeker van dat deze ren vele tientallen jaren mee kan!

 

3. Adori Konijnenren Grijs (60 x 60 x 60 cm)

Heb je écht een klein budget, dan kan deze goedkope Adori konijnenren wellicht de beste optie voor je zijn. Het formaat is dan iets kleiner, met de bouwkwaliteit van deze veelhoekige ren is niets mis. Hij is namelijk lekker stevig voor een metalen konijnenren:

Adori Goedkope Konijnenren
Bekijk hier de prijs van deze budgettopper op Bol.com!

Dit is zonder twijfel onze beste budget keuze, want de lage prijs van deze ren is niet te evenaren. Daar krijg je een degelijke, stevige metalen ren voor terug, welke geschikt is voor konijnen en knaagdieren. Er zit ook een handig deurtje in die niet zomaar open kan!

Kooptip: Als je er twee koopt, is hij nog goedkoper. Bekijk hier de prijs voor twee stuks.

 

4. Kerbl Konijnenren Achthoekig (57 x 57 cm)

Nog zo’n veelhoekige ren is deze metalen konijnenren van Kerbl. Fijn aan dit product is een afgesloten bovenzijde mét zonnewering. Hieronder kan je direct naar de productpagina voor wat foto’s, reviews van consumenten en natuurlijk de actuele prijs:

Kerbl Konijnenren Achthoekig Metaal
Bekijk hier de prijs van deze Kerbl Konijnenren op Bol.com!

Vooral erg fijn aan bovenstaande ren vinden wij de zeer hoge bouwkwaliteit. De zonwering en het stevige luikje behoren tot de goede afwerking van dit product. Het is wellicht niet de allergrootste ren, maar de verhouding tussen prijs en kwaliteit mag er wel wezen.

 

5. Grote Loopren Konijn WK9 (213 x 104 x 65 cm)

Wil je jouw konijnen écht ruimte geven om te rennen, dan raden we deze grote WK9 loopren aan. Het is wellicht niet de allergoedkoopste uit deze lijst, maar de stevige gegalvaniseerde metalen ren is oerdegelijk:

Grote loopren konijn
Bekijk hier deze oerdegelijke grote loopren op Bol.com!

Met een formaat van ruim twee meter kan je rustig meerdere konijnen kwijt in deze loopren. Het metaal roest absoluut niet snel en kan vele tientallen jaren mee. De prijs reflecteert de kwaliteit naar onze mening goed. Perfect voor in grotere tuinen!

 

Beste Bodemhoes Voor Konijnenren

Wacht nog even! Vergeet ook de bodemhoes niet. Hiermee voorkom je in de tuin dat konijnen gaan graven in de grond, of je grasmat stuk maken. Met de nylon mat kan je bovendien de metalen ren ook in huis gebruiken, zonder krassen op het laminaat of de keukentegels.

Onze keuze gaat uit naar deze nylon beschermhoes van het merk Beeztees, klik hieronder voor meer informatie over dit product op de verkoopsite Bol.com:

Beschermhoes Konijnenren
Bekijk deze handige beschermhoes hier op Bol.com!

De beschermhoes is beschikbaar in twee formaten (85cm of 105cm). Hij is voornamelijk geschikt voor veelhoekige rennen, niet per so voor de rechthoekige grotere konijnenrennen die we in bovenstaande lijst hebben besproken.

We denken dat de extra bescherming je vloer en tuin absoluut kunnen beschermen tegen schade. De prijs heb je er hierdoor eigenlijk direct al uit. Zeker overwegen dus!

 

Een Goede Konijnenren Kiezen

Hopelijk heeft de bovenstaande lijst je geholpen in de zoektocht naar een degelijke, goedkope omgeving voor je konijn om in rond te hoppen. Het is erg belangrijk voor deze pluizige huisdieren om regelmatig beweging te krijgen.

Een klein konijnenhok kan al snel te krap worden voor je konijn. Maar je wil ook niet dat de dieren ontsnappen naar de buren, of verder. Daarom kunnen konijnenrennen een goede tussenoplossing bieden. En dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn als veel mensen denken.

Plaats een reactie