De 8 Beste Kattenspeeltjes Die Oneindig Lang Leuk Blijven

In je zoektocht naar de beste kattenspeeltjes willen we je graag een handje helpen. Er is namelijk overweldigend veel keuze! Het ligt natuurlijk voor het grootste deel aan de voorkeuren en het karakter van je kat welk speeltje écht langdurig leuk zal zijn.

Na lang testen denkt onze redactie uiteindelijk toch het beste kattenspeelgoed op de markt gevonden te hebben.

We weten bijna zeker dat er een leuk kattenspeeltje voor jou huisdier bij zal zitten in dit overzicht. Het aanbod is breed, dus kijk gerust rond of je het leukste kattenspeeltje voor jou Poekie erbij ziet staan, of zelfs meerdere! We wensen je alvast veel zoekplezier.

 

Tip: Bekijk ook ons artikel over interactieve en automatische kattenspeeltjes

 

1. USB Laserpen

Het is de klassieke manier om elke kat helemaal gek van plezier te maken: een USB Laserpen ergens op schijnen. Het is zo’n simpel spelletje, maar is de leukste manier om katten actief te krijgen. Een lampje achtervolgen maakt je huisdier een echte jager!

Het is vooral een ideaal kattenspeelgoed wanneer je huisdier futloos is of zich vaak verveelt. Er zijn veel soorten laserpennen op de markt, maar we hebben er eentje voor je uitgekozen die vrijwel nooit stuk kan gaan én goedkoop is, check hem hieronder op Bol.com:

USB Laserpen Kattenspeelgoed
Bekijk hier deze interactieve USB Laserpen Voor Katten op Bol.com

 

Het leuke aan dit soort speelgoed is het feit dat vrijwel elke kat het geweldig zal vinden. Dat is een resultaat wat niet door elk speeltje zomaar kan worden behaald. Daarbij is het plezier voor alle toeschouwers, want de reacties van je huisdier zijn elke keer weer hilarisch.

Wel is het belangrijk even op te letten met het felle licht van de laser zelf. Deze mag niet direct in de ogen van dieren of mensen worden geschenen, omdat dit permanente oogschade kan veroorzaken. Goed oppassen, maar vooral veel lol beleven met je katten!

 

Positief:

 • Eindeloos speelplezier
 • Je krijgt vrijwel elke kat ermee in beweging
 • Hilarisch om naar te kijken

 

Negatief:

 • Laser in ogen schijnen is gevaarlijk

 

2. Kattenbal Robot Met Veertje

Ben je veel van huis weg en verveelt je kat zich dan? Deze automatische kattenbal robot lost dit probeem in één klap op. Het wordt ook wel de Magic Roller Ball genoemd. We vonden deze knalgroene met veertje een zeer leuke uitvoering, maar er zijn veel uitvoeringen beschikbaar.

Het speeltje is een volledig autonome robotbal en kan helemaal zelf je huisdier bezig houden. De robot is ietsjes duurder dan een gemiddeld kattenspeeltje, maar is de prijs voor de volle 100% waard. Meer details en gebruikersrecensies kan je vinden op Bol.com:

Rollende Bal Met Veer
Bekijk hier deze volledig automatische Green Magic Roller Ball op Bol.com

 

De bal kan je voordat je naar werk of studie gaat aan zetten voor je katten. Deze zal na 30 minuten vanzelf uit gaan, maar in deze tijd wel je huisdieren kostelijk vermaken! Mochten de 3 AAA-batterijen leeg raken, dan kan je deze vervangen door de bal open te draaien.

De bewegingen van de robotbal zijn erg motiverend: ze bootsen prooi na en zijn daadwerkelijke uitdagend. Het is ook als je thuis bent geweldig om naar te kijken. Zonder twijfel een vermakelijk stuk speelgoed.

 

Positief:

 • Ontzettend leuke robot speelbal
 • Volledig automatisch
 • Bootst een echte prooi na

 

Negatief:

 • Werkt op AAA-batterijen (geen USB of accu)

 

3. Kattentunnel

Het merk Puggle & Co heeft onze favoriete kattentunnel met zachte stof in het assortiment. We kennen allemaal wel die slappe kattentunnels van dun tentstof. Deze tunnel is helemaal anders! Hij is voorzien van comfortabele en veilige randen en raampjes.

Daarbij is de prijs van deze tunnel behoorlijk aantrekkelijk, waardoor vrijwel iedereen die het speeltje aanschaft er dik tevreden over is. Ook zijn er uitvoeringen in verschillende kleuren! Bekijk hieronder hoe duur deze luxe kattentunnel precies is op dit moment:

Kattentunnel Met Stof
Bekijk hier deze leuke Kattentunnel Met Comfortabele Stof op Bol.com

 

De afmeting is 130 x 30 cm en alles is makkelijk buigbaar. Je huisdier kan zich er lekker in verstoppen, of even door de raampjes kijken. Ook hangt er een leuk speeltje aan het uiteinde, wat direct het speelse karakter van je dier zal prikkelen.

Al met al waren we erg onder de indruk, voor ons is dit zeker de beste kattentunnel op de markt van dit moment. Onthoud natuurlijk wel dat het ding soms een beetje in de weg kan liggen in de kamer, maar gelukkig is het makkelijk op te vouwen.

 

Positief:

 • Lekker verstoppen
 • Buigbaar en comfortabel zachte randen
 • Gaat lang mee

 

Negatief:

 • Kan in de weg liggen in de kamer

 

4. Kattenhengel Met Veertjes En Belletje

Ook schoon genoeg van die kattenhengels die binnen no-time stuk gaan? Pippashop heeft deze leuke kattenhengel met veertjes en een belletje in de verkoop tegen een zacht prijsje.  Een simpel concept dat garant staat voor urenlang speelplezier voor jou en je huisdier.

Natuurlijk bootst het geluid en de veren een echte prooi na, wat het jachtinstinct in je katten zal aanspreken. Dit is een goede motivator om even lekker in beweging te komen. Benieuwd geworden? Bekijk het product op Bol.com door op onderstaande afbeelding te klikken:

Kattenhengel Veertje Belletje
Bekijk hier deze verslavende Kattenhengel Met Veer en Belletje op Bol.com

 

De afmeting van de stevige stok is 45 cm. Het touw is in totaal 56 cm lang, terwijl de veren maximaal 18 cm lang zijn. Onze katten kregen het product niet stuk, dus het is makkelijk en duurzaam. Ook de veren worden niet zomaar stuk gebeten.

Mocht het nu toch gebeuren dat het touwtje knapt of de veren zijn stukgebeten na veel gebruik, dan kan je die altijd zelf nog vervangen. Zo blijft het speeltje voor lange tijd leuk!

 

Positief:

 • Veel en actief bewegen
 • Langdurig plezier voor mens en dier
 • Minst breekbare kattenhengel die we tegen zijn gekomen

 

Negatief:

 • Belletje kan wat irritant worden

 

5. Trixie Cat Activity Speelbord

Wil je met een kattenspeeltje de intelligentie van je kat trainen? Dan is dit Trixie Cat Activity Speelbord de ideale keuze. De meeste katten zijn verzot op eten, wat het centrale thema is van dit bord. Goed voor vermaak, de fijne motoriek én intelligentie.

Je kunt het ook gebruiken om eetproblemen bij je katten aan te pakken, door ze ‘langzaam’ hun brokjes te voeren via het speelbord. Maar ook snoepjes zijn hiervoor geschikt. Bekijk de details van het product op Bol.com door op de afbeelding te klikken:

Trixie Intelligentie Kat Trainen
Bekijk hier dit slimme Trixie Cat Activity Speelbord op Bol.com

 

Soms zal het even duren voordat je huisdier door heeft wat het precies moet doen om de beloning te ontvangen. Maar is dit eenmaal duidelijk, dan zitten ze als zoetje kindjes soms minutenlang te vissen naar het brokje of snoepje.

Het is niet alleen kostelijk om te zien, maar zal ook actief het IQ van je kat stimuleren. Het vergt namelijk wat denkkracht om het eten succesvol uit het speelbord te krijgen. Erg vermakelijk, maar voer je kat niet té veel.

 

Positief:

 • Traint de intelligentie en fijne motoriek
 • Ook praktisch voor katten met eetproblemen
 • Onbreekbaar en blijft vermakelijk

 

Negatief:

 • Vaak gebruiken kan voedingspatroon in de war schoppen

 

6. Kattenveertjes Snuffelpakket

Het lijkt zo simpel, maar deze razend populaire kattenveertjes doen het bijna net zo goed bij de meeste katten als een laserpen. Zelfs oudere individuen zullen nog met plezier spelen en helemaal opleven met deze vrolijk gekleurde springveren.

We hebben een spotgoedkoop snuffelpakket voor je gevonden met verschillende kleine, middelgrote en jumbo-formaat springveren. Deze zijn speciaal gemaakt voor katten en voor een hilarisch lage prijs verkrijgbaar bij Bol.com, check hier hieronder:

Kattenveertjes
Bekijk hier dit Snuffelpakket Springveren voor Katten op Bol.com

 

De springveren zijn op twee manieren te gebruiken. Als je ze laat rollen, krijg je een hypnotiserend visueel effect, waar je huisdieren helemaal verzot op zullen zijn. Ze willen de veer dan direct pakken.

Een andere manier om de springveer te gebruiken, is door deze in te drukken en een sprongetje laten doen. De beweging is erg interessant voor je kat en ook dan wordt het jachtinstinct gestimuleerd. Bijten kan geen kwaad, de springveren zijn onbreekbaar. De grote veren zijn het meest veilig.

 

Positief:

 • Zeer lage prijs
 • Leuk pakket met verschillende formaten
 • Verslavende speeltjes voor zowel kittens als senior katten

 

Negatief:

 • Mogelijk gevaarlijk voor zeer jonge kinderen

 

7. Bever Speeltje Met Catnip

We hebben het al eens eerder over het gebruik van catnip bij katten gehad in andere artikelen, maar ook in de speelgoedwereld is hier voldoende keuze in. Wat te denken van deze ‘bever’ speelmuis met kattenkruid, een speeltje waar volwassen katten helemaal druk van zullen worden.

Natuurlijk komt dit door de geur van de catnip in de pluchen bever. We zullen niet te veel uitwijden over de effecten van catnip, wat volledig veilig is. Maar wel moedigen we je aan om dit speeltje te overwegen, bekijk hem hieronder op Bol.com:

Speelgoed Bever Met Kattenkruid
Bekijk hier deze Kong Kat Catnip Bever Speelmuis op Bol.com

 

De kwaliteit van het meegeleverde kattenkruid is hoog. We verwachten niks anders van Kong, welke een bekende producent is van dit spul. Het is (anders dan veel mensen geloven) geen ‘kattendrug’, maar gewoon een gedroogd geurend plantje.

Onthoud dat de effecten van het kruid langzaam minder worden als het lang in het speeltje zit, en je deze dus af en toe moet vervangen. Dat is geen probleem met de navullingen die je hier kunt kopen. Ook los werkt het kruid prima als vermaak voor je huisdier, al moet het dier er wel gevoelig voor zijn.

 

Positief:

 • Catnip stimuleert volwassen katten
 • Is elke keer weer enorm interessant
 • Ook beschikbaar als ratje

 

Negatief:

 • Catnip werkt niet bij alle individuele katten

 

8. Speelgoedworm Voor Katten

Tot slot niet het minste dierenspeelgoed, want we moeten het nog even hebben over deze leuke speelgoedworm voor katten. Het pluizige beest wordt ook wel Purrs Stinky Squirm genoemd en is van binnen gevuld met de plant valeriaan.

Net als catnip (kattenkruid) werkt valeriaan stimulerend voor (sommige) dieren. Maar zelfs zonder het stimulerende effect is deze 29 cm lange worm een ontzettend schattig en vermakelijk speeltje. Bekijk de prijs op Bol.com door op de afbeelding te klikken:

Speelgoedworm
Bekijk hier deze Purrs Stinky Squirm voor Katten op Bol.com

 

De speelgoedworm is van hoge kwaliteit, omdat luxe imitatiebont is gekozen als belangrijkste materiaal. Deze is dus niet van dierlijke origine, maar kunstmatig én veilig.

De levering van het speeltje is wel een beetje ‘apart’, want je krijgt een willekeurige kleur geleverd (blauw of oranje). Een kleine verrassing dus, als je het besteld. Zeker een leuk speelgoed dat erg lang mee zal gaan!

 

Positief:

 • Valeriaan stimuleert volwassen katten
 • Groote speelgoedworm is leuk vermaak
 • Ook beschikbaar in het oranje

 

Negatief:

 • Valeriaan werkt niet bij alle individuele katten

 

Het Beste Kattenspeelgoed Voor Je Kat Kopen

Ongetwijfeld zal er iets leuks voor je tussen staan, in de bovenstaande lijst. Natuurlijk zal niet elk speeltje voor elk dier even leuk zijn. Maar dit zijn de producten die zich keer op keer hebben bewezen én van hoge kwaliteit zijn.

Daarbij hoef je het voor de kosten niet te laten, een nieuw kattenspeeltje kopen. De duurste speeltjes zijn automatische robots: zelfs die blijven nog vrij netjes binnen het kostenplaatje van de meeste mensen. We nodigen alle kattenbaasjes van Nederland dus van harte uit om meerdere kaattenspeeltjes in dit overzicht uit te proberen.

Welke vond jou huisdier het leukste? Waar heb je al urenlang plezier van gehad? We horen het graag van je. Stuur ons gerust een berichtje of laat een reactie achter bij de redactie, dat vinden we ontzettend leuk. We wensen jou en je kat alvast heel veel speelplezier!

Plaats een reactie