Grote Krabpaal Kopen: De 5 Beste Keuzes Voor Grote Katten

Een grote krabpaal kopen voor je kat vergt wat onderzoek. Welke is ideaal voor grote katten, bijvoorbeeld een Maine Coon? En wat nu als je een extra zware kat hebt? Keuze aan goede krabpalen is er genoeg, maar hiermee weet je niet precies welke er daadwerkelijk goed zijn.

Dit is exact waarom we voor jou hebben uitgezocht wat de beste grote krabpalen zijn.

Het behoort namelijk tot de basisbehoeften van je huisdier om de nagels kunnen scherpen en een fijn plekje te hebben om te relaxen. Maar in onze review hebben we naar meer belangrijke factoren gekeken. Hieronder de resultaten van de test.

 

De Beste Krabpalen Voor Grote Katten (Top 5)

Het opbouwen en puzzelen met onderdelen is wellicht nog het meeste werk, maar het resultaat mag er wezen. Een kattenmeubel in elkaar zetten is een klusje dat loont, zowel voor het interieur als het genot van onze miauwende vriendjes.

Na lang wikken en wegen, opbouwen en afbouwen, maar vooral veel onderzoek, hebben we de onderstaande krabpalen gekozen aan de hand van de volgende factoren:

 • Prijs/kwaliteit: Grote kattenmeubels zijn relatief duur. Staat de prijs in verhouding met de kwaliteit van het product als geheel?
 • Duurzaamheid: Katten houden erg van ‘ontdekken’. Dat is een ander woord voor slopen. Is het meubel wel langdurig bestand tegen al dat kattengeweld?
 • Bouwkwaliteit: Is het makkelijk om het meubel op te bouwen? Zitten alle onderdelen stevig vast? Welke materialen worden er gebruikt?
 • Comfort: Is het prettig voor de kat om gebruik te maken van het meubel? Is er gebruik gemaakt van zachte stof? Kan je huisdier zich goed verstoppen?
 • Ontwerp: Kattenmeubels worden onderdeel van je woonkamer. Is het ontwerp prettig om naar te kijken? Kan je uit verschillende kleuropties kiezen?

 

1. Acaza Extra Grote Krabpaal Voor Katten

Winnaar uit onze test is deze luxe grote Acaza krabpaal, welke geschikt is voor meerdere katten. Zoals alle grote krabmeubels is het een investering, maar wel eentje die zijn geld meer dan terug zal betalen over de jaren heen.

Groot pluspunt aan dit model is dat hij enorm sterk is en vrijwel onbreekbaar zal blijken. Zeker 5 katten tegelijk kunnen een comfortabel plekje vinden op deze paal. Meer informatie en de prijs bekijken op Bol.com kan door op onderstaande afbeelding te klikken:

Acaza Luxe Extra Grote Krabpaal Voor Katten
Bekijk hier deze Extra Grote Acaza Krabpaal op Bol.com

Afmeting van dit Acaza meubel is 60 x 50 x 140 cm. Ondanks de hoogte is wiebelen vrijwel onmogelijk door de vier stevige palen van hout en sisal (het touwachtige materiaal voor het krabben). Het enige mogelijke kwetsbare punt zijn de comfortabele kussens bovenin de kattentoren, waar een sloopgrage kat mogelijk zijn nagels in kan zetten.

Je huisdieren kunnen zich goed verstoppen, lekker hun nageltjes scherpen én heerlijk luieren op dit meubel. Het opbouwen is een fluitje van een cent door de duidelijke handleiding. Het resultaat mag er wezen: het fraaie ontwerp is een leuke toevoeging aan je interieur.

 

Positief:

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Bouwkwaliteit enorm stevig
 • Geschikt voor meerdere katten
 • Fraai ontwerp

 

Negatief:

 • Kussens bovenin mogelijk kwetsbaar

 

2. Adori Jesse Krabpaal (Grijs/Zwart)

Wil je écht uitpakken, dan is de ultieme keuze zonder twijfel deze gigantische Adori Jesse krabpaal. Het is het duurste model uit ons overzicht, maar zijn prijs dubbel en dwars waard. De kwaliteit ligt vele malen hoger dan andere palen op de markt.

De toren zal een directe aantrekkingskracht hebben op je huisdieren. Het is absoluut onbreekbaar, zonder het comfort te verliezen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit product enkel lovende gebruikersrecensies heeft op Bol.com:

Adori Jesse Meubel
Bekijk hier dit comfortabele Adori Jesse Krabmeubel op Bol.com

Afmeting van het model is 70 x 60 x 180 cm. Let er dus goed op of alles zal passen in de woonkamer. Omvallen of wiebelen zal hij in ieder geval niet: de Adori Jesse is oersterk. De dikke palen kunnen het brede midden moeiteloos dragen, ook als er ruim 5 katten op rondhangen.

Het is direct zichtbaar waarom het een investering voor het leven is: dit meubel zal niet snel stuk gaan. Dat mag ook wel voor het prijskaartje. Voor een iets lagere prijs had dit onze absolute winnaar geweest. Wil je investeren in kwaliteit, kies dan zeker voor dit model.

 

Positief:

 • Mogelijk de ultieme krabpaal
 • Hoge kwaliteit
 • Oersterk
 • Erg comfortabel

 

Negatief:

 • Prijzig

 

3. Ebi Trend Curacao Krabpaal (Bruin)

Een modieus model kiezen van natuurlijke materialen behoort ook in de wereld van de krabpalen tot de mogelijkheden. Dit Ebi Trend Curacao Krabmeubel is zo’n fijne trendy uitvoering. Stevig, degelijk en mooi. Dat is hoe we dit model zouden willen omschrijven.

Dat begint allemaal bij het feit dat deze uitvoering vrijwel onbreekbaar is. Het sisal (krabmateriaal) is extra dik en de plateau’s zijn eigenlijk mandjes op zich, inclusief lekker zachte kussentjes. Daarbij is de prijs vrij degelijk voor wat je krijgt:

Ebi Trend Curacao Krabmeubel
Bekijk hier deze Ebi Trend Curacao Krabpaal op Bol.com

Afmeting van deze Ebi Trend Curacao is 48 x 48 x 141 cm. Een redelijk formaat, maar niet overweldigend. Een mandje om in te verstoppen (en slapen), twee speeltjes en fijne klimplateu’s maken het een leuk meubel voor je huisdieren. We hadden wel iets meer comfortabele huisjes of ligplekken verwacht voor de prijs.

We werden bij dit model vooral aangetrokken door het trendy design en de duurzame kwaliteiten. De Ebi Trend is voor mensen die niet erg houden van een XXL kattenmeubel in hun interieur, maar wel ruimte willen bieden aan hun huisdieren.

 

Positief:

 • Mooi trendy ontwerp
 • Lekker stevig (gaat lang mee)
 • Comfortabel op alle plateau’s

 

Negatief:

 • Iets meer ligplekken verwacht voor de prijs

 

4. PetRebels Krabpaal Catharina (Creme)

Comfort is misschien wel het aller belangrijkste voor je kat. Deze PetRebels Catharina kattenmeubel heeft meer dan voldoende heerlijke plekjes om te ontspannen. Maarliefst 6 katten tegelijk kunnen gebruik maken van dit model.

Wil je een meubel dat vele jaren mee kan én zoek je iets dat moeiteloos in vrijwel elke woonkamer mooi zal staan, dan is PetRebels het geschikte merk voor jou. Het is even een investering, maar je krijgt er jarenlang kattenplezier voor terug:

Petrebels Catherina XXL
Bekijk hier deze comfortabele PetRebels Catharina Krabpaal op Bol.com

Afmeting van de PetRebels Catharina is 60 x 60 x 160 cm. Het is met recht een groter formaat, welke een oogvanger zal zijn in je intereur. Gezien het mooie ontwerp is dit absoluut geen straf. En je huisdieren zullen er volop van kunnen genieten.

In elkaar zetten is ontzettend makkelijk, maar het is vooral de luxe uitstraling en de hoge duurzaamheidsfactor die voor ons de doorslag gaf. PetRebels is een rebels merk dat een eerlijk plekje in onze top 5 heeft verdient!

 

Positief:

 • Gaat jarenlang mee
 • Comfortabel en stevig
 • Luxe uitstraling

 

Negatief:

 • Prijzig

 

5. Adori Indy Grijs (Beste Goedkope Grote Krabpaal)

Ben je toch eerder op zoek naar een grote krabpaal die ook goedkoop is, dan is deze grijze Adori Indy meubel de juiste keuze. De prijsklasse is hilarisch laag als we dit met de andere producten uit deze lijst vergelijken. Het kan dus zeker geen kwaad om dit model op de gok aan te schaffen.

Een stevige bouw, meerdere zachte plateau’s, speeltjes én een kattenhuisje. Voor de zeer lage prijs van deze Indy zou je haast verwachten dat het te mooi is om waard te zijn. Maar het is toch echt gewoon een degelijke paal. Benieuwd geworden naar de prijs? Bekijk het bij aanbieder Bol.com:

 

Adori Indy Grote Krabpaal Goedkoop
Bekijk hier deze goedkope Adori Indy Krabtoren op Bol.com

Afmeting van de Adori Indy is ongeveer 40 x 40 x 112 cm. Hiermee is het wat kleiner dan de rest, maar nog altijd een stuk uitgebreider dan de ‘standaard’ formaten, welke vaak ook nog een hoger prijskaartje hebben.

De vele plateau’s en plekjes om te ontspannen maken het voor ons nog wel een grote uitvoering, waardoor hij zeker een plekje verdient in deze lijst als beste goedkope grote krabpaal van dit moment. Degelijk, zeker voor de kosten.

 

Positief:

 • Zeer goedkoop
 • Geweldige prijs-kwaliteit verhouding
 • Degelijke bouwkwaliteit

 

Negatief:

 • Komt niet in de buurt van de ‘giga’ modellen
 • Iets kleiner dan de rest

 

Een Grote Krabpaal Kopen Voor Je Kat

Een review als deze neemt erg veel tijd in beslag, zeker omdat opbouwen en afbouwen van zoveel modellen een behoorlijke klus kan zijn. Maar we zijn tevreden met het overzicht: dit zijn zonder meer stuk voor stuk zeer goede krabpalen. Zonder uitzondering.

Als je een grote raskat als een Maine Coon hebt, of simpelweg een zware kat van grote omvang hebt geadopteerd, dan zal je zonder twijfel erg gelukkig zijn met één van deze producten voor jou huisdieren.

Mocht je toch nog naar iets anders van grote omvang willen, dan raden we zeker aan om ook even een kijkje te nemen bij ons overzicht voor de beste krabtonnen van dit moment. Hier kan ook zeker wat leuks bij zitten. Een krabton vervult eigenlijk dezelfde functie als een paal, maar is een andere productklasse met een unieke look.

Plaats een reactie