De 5 Leukste Interactieve En Automatische Kattenspeeltjes

Op zoek naar de automatische en interactieve kattenspeeltjes voor je huisdier? We hebben het makkelijk voor je gemaakt met ons handige overzicht. Zo heb je direct een idee van het beste speelgoed voor je kat.

We hebben na lang zoeken het beste interactieve kattenspeelgoed voor onze eigen katten gevonden, en vonden het een leuk idee om dit te delen. Natuurlijk hebben we niet zomaar gekozen voor willekeurige speeltjes. Om tot onderstaand overzicht te komen, hebben we onder meer op de volgende factoren gelet:

 • Prijs-kwaliteit: Is het speeltje goedkoop of juist duur? Klopt de prijs met het product?
 • Veiligheid: Is er verstikkingsgevaar? Kunnen onderdelen snel stuk gaan?
 • Speelplezier: Is het eigenlijk wel een leuk speeltje? Wat doet het precies?
 • Duurzaamheid: Wordt het speelgoed niet snel saai? Gaat het niet te snel stuk?

Ook hebben we geprobeerd een zo divers mogelijk aanbod voor je kat te presenteren in de onderstaande lijst. We raden zeker aan om zelf het kattenspeelgoed eens uit te proberen met je kitten of volwassen katten!

 

Tip: Bekijk ook ons artikel over de beste kattenspeeltjes die oneindig lang leuk blijven

 

1. Magic Roller Ball – Automatisch Kattenspeeltje

Allereerst deze automatische Magic Roller Ball van het merk Blue Premium. Een ontzettend leuk kattenspeeltje voor jong en oud, waar je als baasje absoluut geen omkijken naar hebt! Het is het ideale speelgoed waarmee je kat zichzelf kan vermaken.

De bewegingen van de bal bootsen een prooi na. Hierdoor wordt je huisdier gestimuleerd om actief zijn jachtinstinct te gebruiken. En dat is erg gezond voor je kat! Benieuwd geworden? Bekijk het product op Bol.com door op onderstaande afbeelding te klikken:

Automatisch Kattenspeelgoed
Bekijk hier deze automatische Magic Roller Ball voor katten op Bol.com

 

Mocht je kat niet de beweging krijgen die hij of zij nodig heeft, dan is deze onbreekbare bal een goede motivatie om meer te bewegen en spelen. Je kat blijft actief en zal zich niet langer vervelen als iedereen thuis bezig is met andere dingen.

Opladen werkt met USB, dus plug hem af en toe in laptop of computer om de accu weer vol te krijgen. Na 4 uur gebruik is dit pas nodig. De accu blijft ook bespaard doordat de bal na 15 minuten automatisch uit gaat. Oneindig speelplezier voor je katten!

 

Positief:

 • Hoge kwaliteit voor een goede prijs
 • 100% automatisch speelplezier
 • Stimuleert beweging en houd je kat actief
 • Inclusief tandenborstel voor je kat

 

Negatief:

 • De bonus is wat ongerelateerd

 

2. Interactief Speelgoed Kat (Merkloos)

Waarom zou je duur moeten doen als je ook een merkloos kattenspeeltje kunt kopen? Dit leuke interactieve speelgoed voor je kat komt in verschillende kleur-uitvoeringen en staat zonder twijfel garant voor eindeloos speelplezier. De vele gebruikersrecensies op Bol.com zijn dan ook unaniem lovend:

Interactief Speelgoed Voor Katten
Bekijk hier dit leuke interactieve kattenspeeltje op Bol.com

 

Enorm fijn aan dit speeltje is het feit dat hij multifunctioneel is. Het zachte TPR-materiaal met puntjes in het middel kan worden gebruikt om de tanden te reinigen en de nagels te scherpen. De ene bal is voorzien van laserlampjes en de andere van kattenkruid.

Ben je niet veel thuis en verveelt je huisdier zich als je weg bent? Dan zal dit speeltje de ultieme keuze zijn ter vermaak. De zeer krachtige zuignap onderop zorgt ervoor dat het object niet door het hele huis gesleept wordt en blijft daadwerkelijk goed zitten!

 

Positief:

 • Multifunctioneel speelgoed
 • Goed voor de gezondheid
 • Stevig en duurzaam
 • Meerdere kleuren

 

Negatief:

 • Geen

 

3. Catit Design Senses – Food Maze

Zoek je een snelle manier om je huisdier te voeden én trainen? Deze Catit Design Senses voedseltoren is het ideale speelgoed om de intelligentie van je kat te stimuleren tijdens het voeren. De verschillende niveau’s kan je zelf aanpassen, waardoor het geschikt is voor alle soorten katten.

Vooral gulzige katten die hun bakje snel leeg schrokken hebben veel baat bij dit voedseldoolhof. Het dier moet zelf aan het werk met de pootjes om bij het eten te kunnen. Het is dus goed vermaak én helpt bij het eetpatroon! Bekijk direct de prijs van deze Food Maze op Bol.com door te klikken op de afbeelding hieronder:

Kattenspeeltje Catit Design Food Maze
Bekijk hier deze Catit Design Senses Food Maze voor katten op Bol.com

 

De Catit Food Maze is voorzien van een handige slipvrije mat, welke prettig aan zal voelen voor je huisdier. Het is een slimme manier om zowel de motoriek als de intelligentie te stimuleren. Toch kan de toren niet constant garant staan voor urenlang speelplezier. Je wil het dier immers niet overvoeden.

Katten met overgewicht kunnen met de toren gemakkelijk op dieet worden gezet. Het is gelukkig makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken, maar de gaatjes zijn soms wel wat groot. Toch mag dit de pret niet drukken, want het helpt echt met rustiger eten.

 

Positief:

 • Intelligentie trainen (gemotiveerd door voedsel)
 • Werkt tegen gulzige eters en overgewicht
 • Makkelijk schoon te maken

 

Negatief:

 • Werkt slechts tijdelijk, voer is snel op
 • Gaten aan de grote kant

 

4. Catit Design Senses Play Circuit

We blijven nog even bij het merk Catit, want ook deze Catit Design Senses Play Circuit hoort zeker op deze lijst van leuke interactieve kattenspeeltjes.  De gebogen onderdelen kunnen in verschillende vormen en op verschillende manieren worden gebruikt.

Wil je de intelligentie van je kat stimuleren, dan is dit kattenspeelgoed een perfecte keuze. De vele lovende reacties op Bol.com van mensen die het speeltje al hebben gekocht zeggen waarschijnlijk genoeg:

Catit Design Voor Katten
Bekijk hier deze Catit Design Senses Play Circuit voor katten op Bol.com

 

Het Catit Play Circuit is een grote hit bij onze katten geworden, waarbij ze vrijwel allemaal dagelijks een tijd spelen met het speelgoed. Het is dus zeker verslavend, maar dat hangt absoluut van de individuele kat af. Er kunnen ook individuen zijn die het bijna gelijk niet meer interessant vinden.

Toch is het fijn om te weten dat wanneer het saai is geworden, dit product ook is uit te breiden met extra onderdelen. Verder kan je er natuurlijk verschillende balletjes in stoppen. Denk aan een balletje dat geluid maakt, of eentje die licht geeft. Eindeloos speelplezier tegen een zeer lage prijs.

 

Positief:

 • Stimuleert de intelligentie van je huisdier
 • Onderdelen op verschillende manieren bruikbaar
 • Mogelijkheid tot uitbreiden
 • Grote hit bij veel katten

 

Negatief:

 • Er zijn katten die niet langdurig geïnteresseerd blijven

 

5. Interactieve Speeltoren Voor Katten

Balletjes en katten zijn een beetje als patat met mayo. Ze zijn los ook prima, maar samen een perfecte combinatie. Deze interactieve speeltoren voor katten zal dan ook vermaak voor het hele huishouden opleveren. Het is namelijk kostelijk om te zien hoe je huisdier ermee speelt.

Drie gekleurde ballen worden meegeleverd en zijn direct bruikbaar. Ook jonge kittens kunnen er direct mee aan de slag. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want op Bol.com is het product voor een habbekrats op de kop te tikken:

Kattenspeelgoed Toren
Bekijk hier deze Interactieve Speeltoren op Bol.com

 

Producent GS Quality Products heeft met dit kattenspeeltje een vermakelijk product op de markt gebracht. Het moet wel even zelf in elkaar worden gezet, maar monteren is heel makkelijk. Binnen een minuut of 5 is het wel gelukt bij de meeste mensen. Zeker een keer proberen of je huisdier dit leuk zou vinden!

 

Positief:

 • Blijft oneindig lang leuk
 • Makkelijk te monteren
 • Duurzaam materiaal
 • Ziet er leuk uit

 

Negatief:

 • Na een tijdje hebben sommige katten het wel gezien

 

Het Leukste Interactieve Kattenspeelgoed

We weten bijna zeker dat er iets leuk tussen zal zitten voor jou katjes, want de onze waren erg tevreden tijdens het testen van deze interactieve en automatische speeltjes. Zeker voor huishoudens met een druk schema zijn dit soort speeltjes natuurlijk een ideale oplossing.

Een katje dat de hele dag alleen thuis zit,terwijl ouders aan het werk zijn en de kinderen naar school gaan, zal zich immers gaan vervelen. Dan kan een interactief stuk speelgoed (dat vaak ook nog eens gezond is) een mooie stimulans zijn.

Scheelt ook weer een hoop miauwen midden in de nacht, want de meeste katten hebben hierdoor direct een betere nachtrust. Dat is zeker een mooie bijkomstigheid.

Mocht je nu naar aanleiding van dit artikel een grote hit hebben gevonden voor je huisdieren, dan horen we dit natuurlijk graag. We wensen jou en je kat(ten) heel veel plezier met de aankoop. Als je kat gelukkig is, dan is het baasje het immers ook!

Plaats een reactie