Siamees Kitten Kopen: 24 Erkende Catteries

Van plan om een rasechte Siamees kitten te kopen? Dan kom je al snel uit bij een Siamees cattery in Nederland. Gelukkig is er ruime keuze aan erkende fokkers, wat het vinden van een beschikbaar nestje kittens makkelijker maakt.

Wees snel met het reserveren van een kitten, gezien de grote populariteit van het kattenras.

Overweeg ook contact op te nemen met het asiel om een kat te adopteren, soms worden hier Siamezen binnen gebracht. Verder is het verstandig om de komst van je nieuwe kat goed voor te bereiden met de aanschaf van goede kattenspullen.

 

Siamees Cattery Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 24 erkende Siamees fokkers te vinden. Bij deze catteries kan je op betrouwbare wijze een Siamees kitten kopen.

 

FokkerPlaatsProvincieVerenigingWebsite
It MandefjildJoureFrieslandNeocat, SOKBekijk
My PreciousNieuw-SchoonebeekDrentheMundikatBekijk
Van ScarlettiniDrouwenDrentheMundikatBekijk
ReMauDiKeApeldoornGelderlandNeocat, SOKBekijk
Blossoms PrideArnhemGelderlandMundikatBekijk
Barang KemasTielGelderlandNeocatBekijk
The LogicatsRhenenUtrechtMundikatBekijk
ReleaseLelystadFlevolandNeocat, SOKBekijk
CappichinoAmsterdamNoord-HollandFelikatBekijk
SweetcatsAmsterdamNoord-HollandNLKVBekijk
Pink PalacePurmerendNoord-HollandFelikatBekijk
Dutch QueensGoudaZuid-HollandMundikatBekijk
KittenvreugdHillegomZuid-HollandNKU SaraBekijk
KomboloiHoogvlietZuid-HollandNeocatBekijk
Van AnatoliosNieuwkoopZuid-HollandNeocatBekijk
JacquimeseRijswijkZuid-HollandMundikatBekijk
QuasanaWaddinxveenZuid-HollandNVVKBekijk
Gunung MasIJzendijkeZeelandNVVKBekijk
Sjam-KojangiEindhovenNoord-BrabantMundikatBekijk
Van Scalindjo FijnaartNoord-BrabantNVVKBekijk
Of The Black MoonHeijningenNoord-BrabantBK'94Bekijk
Calvencade CatsHelmondNoord-BrabantMundikatBekijk
ChoircatsValkenswaardNoord-BrabantMundikatBekijk
From Tyvir ShayjaySint JoostLimburgNLKVBekijk

 

 

Wat Kost Een Siamees Kitten?

Een Siamees kitten met stamboom kost gemiddeld zo’n 600 tot 900 euro. De prijs mag wordt bepaald door de fokker zelf, afhankelijk van gemaakte kosten voor medische controles, onderhoud en documentatie. Denk ook aan kosten voor benodigdheden als een kattenmand, krabpaal, reismand en speeltjes.

Naast eenmalige kosten voor aanschaf van een kitten (en de kattenspullen), zijn er ook periodiek terugkerende kostenposten, zoals:

 • Kattenvoer: Denk aan natvoer of blikjes, maar ook brokken en snacks.
 • Kattenbakvulling: Regelmatig verschonen voorkomt vervelende geurtjes in huis.
 • Medisch: Overweeg om een kattenverzekering af te sluiten, hiermee kunnen kosten voor dure behandelingen worden verminderd.

Een duidelijk overzicht van alle belangrijke benodigdheden is te vinden in dit handige overzicht van beste kattenspullen.

 

Siamees Kitten Kopen: Hier Moet Je Op Letten

De catteries in het bovenstaande overzicht zijn aangesloten bij een rasvereniging, of fokken hun kittens op aan de hand van enkele belangrijke fokregels. Dit houd echter niet direct in dat alle catteries betrouwbaar zijn.

Een cattery wordt gerund door gepassioneerde kattenliefhebbers. Het zijn dus gewoon particuliere gezinnen, wat voor de koper enig risico met zich mee brengt. Een lidmaatschap bij Neocat of Mundicat is geen garantie dat alles 100% correct is geregeld, ondanks de veelal goede bedoelingen.

Daarom moeten kopers in het aanschafproces altijd gerichte vragen stellen. Vraag in ieder geval naar het volgende:

 • In welke omgeving groeien kittens op? Worden ze in huis gehouden en voldoende gesocialiseerd?
 • Worden kittens tijdig gecontroleerd op veel voorkomende erfelijke aandoeningen?
 • Zijn kittens onder andere ontwormd, gevaccineerd en gechipt?
 • Krijgt de moederkat voldoende tijd om te herstellen van de bevalling? (maximaal 3 nestjes per 2 jaar)
 • Blijven de kittens lang genoeg bij de moederkat? (minimaal 10 à 11 weken)
 • Is er een officieel stamboom document aanwezig?
 • Is er een aankoopcontract waarin de eigendomsrechten in zijn geregeld? Wat gebeurd er als de kat iets erfelijks blijkt te mankeren?

 

Tips Voor Het Kopen Bij Een Fokker

Het is allemaal veel informatie om in één keer in je op te nemen. Daarom is het verstandig om even goed na te denken of je het avontuur aan wil gaan. Om alles in goede banen te leiden, willen we je tot slot nog enkele praktische tips meegeven:

 • Vermijd altijd verkopers van Siamezen op Marktplaats of soortgelijke platformen. Deze particuliere verkopers zijn absoluut onbetrouwbaar, ondanks de vaak aantrekkelijke prijzen. Een raskat kost nu eenmaal geld.
 • Heb veel geduld met het vinden van een geschikt nestje. Leg al contact met de cattery voordat de moederkat is gedekt, en vraag of er nestjes op komst zijn (en of je hiervan een Siamees mag reserveren).
 • Wees altijd duidelijk, kort en bondig in je communicatie naar de fokker. Catteries krijgen wekelijks vele aanvragen van geïnteresseerden. Het kost dus veel tijd en moeite om iedereen te woord te staan!
 • Houd ondanks het lange traject altijd het einddoel in gedachten, namelijk het vinden van die mooie Siamees raskat! De moeite die je steekt in de aankoop is het straks dubbel en dwars waard.

We willen je veel succes wensen in je zoektocht. Ben je zelf een fokker van Siamezen (aangesloten bij een rasvereniging) en sta je nog niet in het overzicht? We voegen graag nieuwe catteries toe tegen een kleine administratieve vergoeding. Hiermee houden we het overzicht up-to-date en wordt jou cattery in de schijnwerpers gezet. We horen graag van je!

1 gedachte over “Siamees Kitten Kopen: 24 Erkende Catteries”

 1. Hallo,

  Helaas is onze siamees overleden en nu zoeken we een simamees als maatje voor onze andere kat. Ik begreep dat er ook wel eens aanmeldingen zijn voor het herplaatsen van een kater die niet meer een kitten is. Gaat dit via u of weet u waar ik daar voor terecht kan?

  Beantwoorden

Plaats een reactie