Labradoodle Fokkers: 32 Kennels Waar Je Pups Kunt Kopen

Nederland kent relatief veel Labradoodle fokkers waar geïnteresseerden een pup kunnen kopen. Deze mix tussen een Labrador Retriever en een Poedel is immens populair, waardoor het kiezen van een betrouwbare kennel extra belangrijk zal zijn.

Het onderstaande overzicht helpt het kopen van een Labradoodle pup te versoepelen.

Ook geven we je wat praktische informatie mee. We geven je een indicatie voor de prijs van een Labradoodle pup en waar je precies op moet letten bij aanschaf.  Denk ook goed na over de nadelen die vastkleven aan de Australian Labradoodle. Wees altijd zeker van je aankoop. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

 

Labradoodle Fokker Overzicht

Labradoodle FokkerPlaatsProvincieWebsite
Pride And JoyMolkwerumFriesland Bekijk
De Hoop DoodlesWaskemeerFriesland Bekijk
All You Need Is DoodlesNBGroningen Bekijk
Awesome DoodlesNorgDrenthe Bekijk
DutchDoodlesEnschedeOverijssel Bekijk
Salland HillsRijssenOverijssel Bekijk
BlossomdoodlesEck En WielGelderland Bekijk
Doodleburgt VeluweErmeloGelderland Bekijk
The Special CracksTerborgGelderland Bekijk
FlevodoodlesMarknesseFlevoland Bekijk
Of Yakob's SonZeewoldeFlevoland Bekijk
Upside DownZeewoldeFlevoland Bekijk
Dandaloo DoodlesNBUtrecht Bekijk
Gooische DoodlesBlaricumNoord-Holland Bekijk
Orange Aussie DogsDe WoudeNoord-Holland Bekijk
Dog Sweet DogHilversumNoord-Holland Bekijk
Zaanse DoodlesWognumNoord-Holland Bekijk
Sava DiamOude-TongeZuid-Holland Bekijk
RidderdoodlesRidderkerkZuid-Holland Bekijk
De Liefste LabradoodlesZoetermeerZuid-Holland Bekijk
Sweet Lake DoodlesZoetermeerZuid-Holland Bekijk
New Life DoodlesOudelandeZeeland Bekijk
Hoge HorstMoergestelNoord-Brabant Bekijk
Brabantse DoodlesOudenboschNoord-Brabant Bekijk
Mc Sweeney's DoodlesSterkselNoord-Brabant Bekijk
House Of Australian LabradoodlesBeekLimburg Bekijk
Labradoodles Playground LimburgBornLimburg Bekijk
Labradoodle ArmyMoorveldLimburg Bekijk
Passion 4 LabradoodlesVenloLimburg Bekijk
Van De AnnahoeveVenloLimburg Bekijk
The Didgeri DoodleVijlenLimburg Bekijk
Albertina DoodlesWessemLimburg Bekijk

 

Wat Kost Een Labradoodle?

De prijs van een Australian Labradoodle pup ligt tussen de 1500 en 2500 euro voor een gezinshond. Inbegrepen in de prijs zijn onder meer medische kosten, onderhoud en documentatie. Labradoodle pups zijn hiermee duurder dan de gemiddelde rashond, welke veelal rond de 1000 euro zal kosten.

Onthoud dat er nog enkele andere kostenposten bovenop de aanschafprijs kunnen komen. Belangrijk in het kostenplaatje zijn voornamelijk de volgende zaken:

 • Hondenspullen
 • Medische kosten (en een eventuele hondenverzekering)
 • Hondenbelasting
 • Puppycursus

 

Labradoodle Pup Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Ondanks het feit dat Labradoodles niet erkend worden als een ras, zullen de meeste Nederlandse Labradoodle fokkers zijn toch bij een rasvereniging hebben aangesloten. De meeste kennels hebben zich georganiseerd in de Australian Labradoodle Association Europe (ALAEU).

Ook een kruising is onderhevig aan een bepaalde rasstandaard en fokregels. De leden van de ALAEU moeten zich bovendien houden aan een code van ethiek, welke ervoor moet zorgen dat de kennel zijn zaakjes goed op orde heeft.

Hiernaast moet je als koper bij een Labradoodle kennel, net als bij fokkers van andere hondenrassen, ten minste het volgende in de gaten houden:

 • Leefomstandigheden: Bij voorkeur worden honden door het gezin in huis gehouden op kleine schaal. De honden moeten liefde en aandacht ontvangen om goed gesocialiseerd te raken.
 • Stamboom: Ook kruisingen maken gebruik van een stamboom. Het ultieme bewijs is een stamboom doument welke is uitgegeven door de ALAEU, wat het meest betrouwbare bewijs van erfelijkheid zal zijn.
 • Nestjes: De moederhond moet ten minste 12 maanden de tijd krijgen om te herstellen van een bevalling. Ze mag niet meer dan 5 nestjes in haar leven krijgen. Bij voorkeur heeft de kennel slechts af en toe één nestje. Zo kan er maximale energie in de opvoeding worden gestoken.
 • Medisch: Standaard controles op veel voorkomende erfelijke ziekten moeten al voltooid zijn. Vaak zullen honden ook gechipt, ontvlooid of ontwormd zijn. Soms is er sprake van castratie of sterilisatie, maar dit verschilt per fokker.
 • Communicatie: Betrouwbaarheid valt of staat met goede communicatie. Je moet specialistische en gerichte vragen kunnen stellen aan de kennelhouder. Een goede fokker praat met passie over zijn honden en ziet ze niet als ‘verdienmodel’. Vermijd broodfokkers volledig.
 • Koopcontract: Rechten en plichten vastleggen is de beste manier voor beide partijen om juridisch alles op orde te hebben. Denk aan garantie bij ziekte, eigendomsrechten, maar ook het fokdoel van de pup (gezinshond, fokken, hulphond, of anders).

 

Tips Bij Het Kiezen Van Een Labradoodle Fokker

Tot slot willen we je nog enkele praktische tips meegeven. Het kiezen van een betrouwbare Labradoodle kennel is namelijk niet makkelijk. Zeker voor een beginner is het lastig om onderscheid te maken tussen een ervaren, gepassioneerde fokker en iemand die de kantjes er vanaf loopt.

Houd onder meer rekening met de volgende zaken bij het kiezen van de ideale fokker:

 1. Heb geduld: Een pup kopen van een specifiek ras (volwaardig hondenras of kruising) kost tijd. Begrijp dat er weken tot maanden overheen zal gaan voordat je de hond daadwerkelijk in huis hebt. Dit is de realiteit van het aanschafproces.
 2. Vermijd broodfok: Kies enkel voor fokkers met goede recensies, of fokkers die lid zijn van een rasvereniging. Broodfokkers zijn dit in geen enkel geval: dit zijn vaak bedrijven of individuen die snel geld willen verdienen aan de verkoop van een hond. Marktplaats of soortgelijke sites zijn de slechtste plaats om een Labradoodle puppy te kopen.
 3. Blijf respectvol: Alle fokkers worden zonder uitzondering overspoeld met aanvragen. Begrijp dat je niet direct antwoord krijgt op je vragen. Wees beleefd en beknopt in je communicatie. Stuur zo min mogelijk berichten. Bundel je vragen in één mail of telefoontje, schrijf ze op.
 4. Open en eerlijk: Wil kennelhouder de leefomgeving niet laten zien? Doen ze geheimzinnig over documenten? Zijn ze chaotisch in hun verhaal? Komen onwaarheden langs? Kap de onderhandeling af, er is waarschijnlijk iets mis bij dit soort fokkerijen.
 5. Denk aan de finishlijn: Je doet het uiteindelijk voor die toekomstige trouwe viervoeter. Laat het lange traject je niet ontmoedigen. Het einddoel is het meer dan waard. We wensen je ontzettend veel plezier met je nieuwe hond!

Ben je zelf een Labradoodle fokker en sta je (nog) niet in het bovenstaande overzicht? Laat dan een reactie onder dit artikel achter, of stuur een mail via het contactformulier elders op deze website. We voegen enkel Nederlandse leden van de ALAEU toe en er wordt een administratieve vergoeding gehanteerd om de lijst altijd up-to-date te houden. We horen graag van je!

2 gedachten over “Labradoodle Fokkers: 32 Kennels Waar Je Pups Kunt Kopen”

 1. Ik weet niet hoe jullie onderzoek doen naar deze fokkers? Toevallig heb ik onlangs te maken gehad met the special cracks uit Terborg. Wat jullie beschrijven over een goede fokker is absoluut niet van toepassing op deze fokker. Als het nodig is kan ik jullie gedetailleerde informatie geven over wat daar gebeurd. Dus mijn vraag blijft staan hoe komt deze lijst tot stand en hoe onderzoeken jullie of dit werkelijk betrouwbare fokkers zijn?

  Beantwoorden

Plaats een reactie