Labrador Pup Kopen: 32 Betrouwbare Fokkers

Wanneer je van plan bent een Labrador pup te kopen, dan ga je een langdurig traject in. De voorkeur zal uitgaan naar een erkende kennel, waar je een Labrador Retriever puppy met stamboom kunt kopen tegen een eerlijke prijs.

Onderstaand overzicht helpt je een betrouwbare Labrador fokker in Nederland te vinden.

We adviseren je een hond al te reserveren voordat een nestje geboren is, omdat de populariteit enorm is. Het schaarse aanbod maakt opletten op de werkwijze van de fokker extra belangrijk. Lees daarom de praktische adviezen in dit overzicht goed door.

 

Labrador Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn betrouwbare Labrador fokkers te vinden in Nederland, waar je op een veilige manier een Labrador puppy kunt kopen.

 

Labrador FokkerPlaatsProvincieWebsite
Achter 't DijkjeBaarnUtrecht Bekijk
Ex Domo FloraDriebergenUtrecht Bekijk
Labrador Garden'sLangbroekUtrecht Bekijk
KejujaLopikUtrecht Bekijk
SmeerlabjesDordrechtZuid-Holland Bekijk
Lenova HarbourRotterdamZuid-Holland Bekijk
Healer's GiftRotterdamZuid-Holland Bekijk
Campbell's LairAmsterdamNoord-Holland Bekijk
St. Johns True FriendHilversumNoord-Holland Bekijk
Precious RedHuizenNoord-Holland Bekijk
Van Arka's LotUithoornNoord-Holland Bekijk
FamiliekennelHurdegarypFriesland Bekijk
ChairwindermereSiegerswoudeFriesland Bekijk
Dutchlab'sEmmerDrenthe Bekijk
Lifetime DevotionRodereschDrenthe Bekijk
Enter The LabEnterOverijssel Bekijk
NorrylabsHengeloOverijssel Bekijk
De RokerhofRadewijkOverijssel Bekijk
Old AverestRouveenOverijssel Bekijk
The Swimming HunterApeldoornGelderland Bekijk
Tickle The HeartApeldoornGelderland Bekijk
Bubbles RootsBeltrumGelderland Bekijk
Van De BovenstalDoetinchemGelderland Bekijk
Uit Het BetuwseveldIngenGelderland Bekijk
Bender SenangKlarenbeekGelderland Bekijk
Of Cageman PrideValburgGelderland Bekijk
De RashoeveHeijningenNoord-Brabant Bekijk
Mayberry's DreamMacharenNoord-Brabant Bekijk
LaboriginalsOirschotNoord-Brabant Bekijk
Dawning FieldsSteenbergenNoord-Brabant Bekijk
LabradoriumBrouwershavenZeeland Bekijk
Van MeinwegHerkenboschLimburg Bekijk

 

Labrador Pup Kopen Hond
De Labrador Retriever is een zeer populair hondenras in Nederland.

 

Wat Kost Een Labrador Puppy?

De gemiddelde prijs van een Labrador Retriever puppy met stamboom ligt tussen de 1000 en 1500 euro. Een Labrador pup met een hoog aangeschreven stamboom kan tot 2000 euro kosten. Standaard medische kosten en stamboom documenten worden vaak bij deze prijs inbegrepen.

De uiteindelijke prijs voor een Labrador pup zal echter verschillen per fokker. Hierbij is het vooral uitkijken bij een te lage prijs: een rasechte hond zal nooit voor enkele honderden euro’s worden doorverkocht.

Onthoud dat eigenaren van fokdieren het niet voor het geld doen – uiteindelijk zijn het mensen met passie voor het ras. De verkoop zal de gemaakte kosten vergoeden, maar moet niet als winst worden gezien.

 

Labrador Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Ondanks het feit dat de meeste bovenstaande fokkers zijn aangesloten bij de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), blijft het belangrijk om als koper goed op te letten. Hoewel de NLV erop toe ziet dat het fokreglement wordt nageleefd, is er geen constante controle.

Het kan altijd voorkomen dat een fokker het niet zo nauw neemt met de regels. Het blijft immers een particulier, iemand die uit hobby of passie werkt. Meestal is alles in orde, maar uit voorzorg is het goed om in ieder geval op de volgende zaken te blijven letten:

  • Eerlijke werkwijze: Is de fokker openhartig over de manier van werken? Wordt je goed geïnformeerd over de manier waarop je toekomstige puppy opgroeit?
  • Liefdevolle omgeving: Krijgen de honden alles wat hun hartje begeert? Is de leefruimte schoon? Worden de honden goed gesocialiseerd?
  • Medische controles: Worden de pups tijdig gecontroleerd door een gelicenseerde dierenkliniek op veel voorkomende aandoeningen?
  • Zorg voor moederhond: Hoeveel nestjes heeft de moeder al gehad (maximaal 5)? Krijgt ze een jaar de tijd om te herstellen van een bevalling?
  • Dekleeftijd: Dekken van een teef mag pas vanaf de leeftijd van 16 maanden, en niet meer worden uitgevoerd na een leeftijd van 72 maanden.
  • Verkoopleeftijd: Pups mogen volgens de algemene regels pas na 7 weken worden verkocht aan het toekomstige baasje.
  • Rasstandaard: Voldoen de puppies aan de rasstandaard van de Labrador Retriever, en kan dit met een stamboom document worden aangetoond?

 

Een Nieuwe Hond Kopen: Denk Er Goed Over Na!

Het introduceren van een nieuwe hond in een gezin is een behoorlijke verandering. Natuurlijk zijn Labradors geweldige gezinshonden. Maar wees je bewust van het feit dat Labrador Retrievers ook nadelen kennen. Neem dus altijd even de nodige bedenktijd.

Overleg met het hele gezin of je er vol voor wil gaan. Uitlaten, spelen, maar natuurlijk ook verzorgen van de hond worden nu dagelijkse routine.

Een fokker zal een koper vaak screenen op geschiktheid. Er moet een klik zijn tussen baas en hond, maar ook tussen verkoper en koper. Het is dus niet zo dat je zomaar even een pup gaat kopen bij een Labrador fokker. Daar gaat een heel proces aan vooraf!

Ben je zelf de trotse eigenaar van een Labrador kennel, maar sta je nog niet in het overzicht? Neem dan gerust contact met ons op door een reactie achter te laten, of gebruik te maken van het contactformulier. We proberen je dan zo spoedig mogelijk te benaderen.

1 gedachte over “Labrador Pup Kopen: 32 Betrouwbare Fokkers”

  1. Hallo we zijn voor onze dochter op zoek naar een labradorpup ze heeft 15 jaar een labrador gehad die we in juni jl hebben moeten inslapen nu is de grootste schok voorbij en zoeken we weer een labrador liefst een fokker in Limburg of brabant

    Beantwoorden

Plaats een reactie