Beste Hamster Speelgoed: Onze Goedkope Speeltjes Top 5

Een leuk speeltje kopen voor je hamster zal je huisdier stimuleren en actief houden. Kiezen voor de beste hamster speelgoed producten zal het leven in de hamsterkooi nét een beetje mooier maken. Daarom namen we de proef op de som en kwamen we uit op een mooie top 5!

Het nieuwe hamsterspeelgoed is vooral leuk wanneer het langdurig gebruikt kan worden.

Ook hamster speelgoed dat goedkoop is wordt door veel hamsterfanaten erg gewaardeerd, dus we hebben bij het maken van dit praktische overzicht erg gelet op de kosten voor je knaagdier. Zo kan je op een voordelige manier je huisdier verwennen. Lees je mee?

 

Het Beste Hamsterspeelgoed Voor Je Knaagdier

Natuurlijk zijn we bij het selecteren van de leukste hamsterspeeltjes niet willekeurig te werk gegaan. Om te komen tot de beste soorten speelgoed, hebben we onder meer gelet op de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit verhouding: De belangrijkste factor. Is het speelgoed leuk maar betaalbaar? Wat krijg je voor de vraagprijs, is het een goede deal?
 • Herspeelbaarheid: Is het duurzaam in gebruik? Wordt het speeltje niet snel saai?
 • Bouwkwaliteit: Welke materialen zijn er gebruikt? Gaat het speelgoed niet snel stuk?
 • Functies en uiterlijk: Wat doet het speelgoed? Ziet het er leuk uit in de hamsterkooi?

 

1. Wisegoods Premium Hamster Huisje

Veilig in een holletje lol maken met de andere hamsters! Dit aandoenlijke Wisegood Premium Hamster Huisje is om verliefd op te worden. Het geeft je knaagdier niet alleen een veilig gevoel, maar is ook nog eens erg comfortabel.

Het uiterlijk van het comfortabele pluchen speelhuisje is erg schattig. Het past perfect in elke hamsterkooi. Bedoeld om in te slapen, schuilen, spelen en wonen. Je hamster zal je dankbaar zijn, en vele andere hamsterbaasjes gingen je al voor:

Wisegoods Premium Hamster Huisje
Bekijk hier dit comfortabele Premium Hamsterhuisje op Bol.com

Het huisje is ontzettend duurzaam in gebruik en makkelijk uit te wassen. Je hamster zal er in kunnen bijten zonder dat het stuk gaat. De afmeting van het product is 11 x 8 cm, dus je kan het prima kwijt in de kooi.

We vonden dit huisje de terechte winnaar van dit overzicht, omdat het ontwerp gewoon heel lief is. Daarbij is de lieve huisje heel erg betaalbaar voor wat je ervoor terug krijgt. Maar het is wel direct het ‘duurste’ product in dit overzicht.

 

Positief:

 • Hoogwaardig, duurzaam hamsterhuisje
 • Zeer comfortabel
 • Ontzettend lief ontwerp

 

Negatief:

 • Iets duurder

 

2. Hangbrug Met Hangmat Voor Hamsters

Houd jou knaagdier erg van klimmen, klauteren en ontdekken? Dan is deze veelzijdige hangbrug met hangmat de perfecte toevoeging aan jou hamsterkooi! Het object is makkelijk te bevestigen dankzij de vier haakjes.

Dit speelobject is speciaal gemaakt voor hamsters. Het product is van het populaire huisdiermerk Trixie, dus je zal gegarandeerd hoge kwaliteit voor een lage prijs ontvangen. Bekijk de actuele prijs door op onderstaande afbeelding te klikken:

Hangbrug met hangmat voor hamsters
Bekijk hier deze Hangbrug met Hangmat op Bol.com

De afmeting van het product is 17 x 22 x 15 cm. Hij is ook geschikt voor andere kleine knaagdieren, zoals ratjes of muizen. Grotere knaagdieren als konijnen of cavia’s kunnen beter andere producten gebruiken.

Het materiaal is stevig en duurzaam, er wordt gebruik gemaakt van stof, touw, hout en metaal. Daarbij kan je hamster na het klimmen urenlang luieren in de comfortabele hangmat. Een leuke een veelzijdige toevoeging aan de kooi, om je huisdier actief te houden!

 

Positief:

 • Leuk en veelzijdig speelgoed
 • Zeer stevig en duurzaam in gebruik
 • Aantrekkelijke prijs

 

Negatief:

 • Niet geschikt voor grotere knaagdieren

 

3. Rosewood Speelboom Knaagdier

Het is geen geheim dat we grote fan zijn van deze prachtige Rosewood Speelboom voor Knaagdieren. Het is namelijk een heel mooi én duurzaam speeltje voor een erg lage prijs!

Wellicht ben je de speelboom al tegen gekomen in ons top 5 speelgoed overzicht voor cavia’s. Maar ook voor hamsters is het knabbelen aan de boom een ontzettend leuke bezigheid. Andere kopers zijn het hier volledig mee eens, bekijk de reviews maar eens op Bol.com door op onderstaande afbeelding te klikken:

Wortelboom Speelgoed
Bekijk hier deze Speelboom voor Knaagdieren op Bol.com

Naast het stijlvolle ontwerp past deze wortelboom perfect bij de interesses van knaagdieren. De naam zegt het al: knagen is erg fijn voor de beestjes! Dat is precies waar deze boom voor bedoeld is.

Houd er wel even rekening mee dat de afmeting wat groter is (40 x 33 x 33 cm). Hierdoor zal het niet in elke kooi even goed passen. Daarom zal het vooral geschikt zijn voor gebruik buiten het knaagdierverblijf.

 

Positief:

 • Functioneel en mooi ontwerp
 • Aantrekkelijke prijs
 • Gaat lang mee

 

Negatief:

 • Vooral voor grote kooien / buiten de kooi

 

4. Trio Of Fun Ballen (Set Van 3)

Het lijkt wellicht erg simpel, maar deze Trio of Fun knaagballen set is momenteel het populairste hamsterspeelgoed van dit moment. Dat komt vooral omdat het zo’n ontzettend goede deal is, de prijs is gewoon ontzettend laag!

Je krijgt voor geen geld een leuke set van drie knaagballetjes voor knaagdieren. Het gaat om natuurlijke materialen als touw, sisal en riet. De gebruikers zijn vrijwel unaniem ontzettend enthousiast over dit speelgoed:

Knaagdierbal Set
Bekijk hier deze goedkope Knaagdierballen Set op Bol.com

De balletjes hebben een afmeting van 8 cm, ruim voldoende voor je hamster om ermee te spelen in de kooi. Maar ook andere knaagdieren zullen veel plezier beleven aan deze set.

Onthoud wel dat sloopgrage hamsters de balletjes van touw en sisal iets sneller stuk kunnen krijgen. Maar voor deze prijs mag dit bijna niet uitmaken. Ook stuk zijn het nog steeds leuke knaagobjecten. Zeker je hamster eens uit laten proberen!

 

Positief:

 • Zeer voordelige prijs
 • Leuke set van drie knaagobjecten
 • Natuurlijke materialen

 

Negatief:

 • Niet elk materiaal blijft lang heel

 

5. Duvo+ Hamsterbal Blauw

Wanneer je hamster even uit de kooi wil, dan is een loopbal als deze Duvo+ Hamsterbal van 18cm een perfecte oplossing. Je knaagdier plaats je in de (geventileerde) bal en vervolgens laat je het dier zelf lopen.

De ontdekkingstocht van je huisdier is ontzettend leuk voor zowel baasje als hamster. Daarbij is het volledig veilig. Duvo+ is een merk dat één van de beste hamsterballen produceert, en deze blauwe uitvoering is naar onze mening de perfecte keuze:

Hamsterbal Blauw
Bekijk hier deze grote Duvo+ Hamsterbal op Bol.com

We hebben in het verleden al eens een uitgebreide gids gepubliceerd rondom het gebruik van hamsterballen. Bij twijfel moet je die zeker even doorlezen, want dit is een erg leuke oplossing om je knaagdier wat meer vrijheid te geven.

Het deurtje kan makkelijk open en dicht, maar dit heeft als nadeel dat sommige hamsters meesters der ontsnapping worden. Houd hier rekening mee bij het gebruik, en train je hamster! Ook geschikt als je een hond of kat thuis hebt.

 

Positief:

 • Geef meer vrijheid aan je hamster
 • Mooi laag prijspunt
 • Erg leuk voor mens en dier

 

Negatief:

 • Klein risico op ontsnapping door deurtje

 

De Leukste Speeltjes Voor Je Hamster Kiezen

Ben je op zoek naar een goed én goedkoop hamsterspeelgoed, dan is de bovenstaande topselectie perfect voor jou. We hebben voor ieder wat wils toegevoegd, dus we horen graag welke de favoriet bleek te zijn van jou knaagdier!

Mocht je nog twijfelen, dan kunnen we een combinatie van het hamsterhuisje en de knaagballetjes (Trio of Fun) aanraden. Zo kan je voor iets meer dan twee tientjes voor lange tijd je hamsters gelukkig maken. En dan is het niet nodig om zelf hamster speelgoed te maken.

We willen jou en je huisdieren erg veel plezier wensen met je nieuwe knaagdierspeeltjes. Verwen je huisdier maar lekker, dan zal het dier altijd veel liefde teruggeven.

Plaats een reactie