Goedkoop Cavia Speelgoed: Onze Knaagdier Speeltjes Top 5

Wanneer je op zoek bent naar leuk én goedkoop cavia speelgoed, dan is het soms lastig om de goede keuzes te maken. Er zijn immers enorm veel verschillende soorten knaagdier speeltjes te koop op het internet.

Daarom hebben we de beste cavia speelgoed opties voor je op een rij gezet.

Het testpanel heeft ze natuurlijk ook aan een deskundig panel van geïnteresseerde cavia’s voorgelegd. Het caviateam kwam tot een eenduidig antwoord, welke je hieronder kunt vinden. Welk caviaspeelgoed was de favoriet van jou knaagdier? We horen het graag!

 

Het Beste Knaagdierspeelgoed Voor Je Cavia

Natuurlijk zijn we bij onze selectie niet willekeurig te werk gegaan. Om de leukste caviaspeeltjes te vinden, hebben we de focus gelegd op de goedkoopste opties. Dat bespaart flink wat geld, en je cavia zal er niet minder plezier om hebben. We hebben de producten beoordeeld op de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit: Staan de kosten in verhouding tot wat je ervoor terug krijgt?
 • Duurzaamheid: Gaat het speelgoed lang mee, of snel stuk?
 • Speelplezier: Heeft je cavia er urenlang plezier van? Stimuleert het de zintuigen?
 • Uiterlijk: Hoe ziet het er uit en van welke materialen is het speelgoed gemaakt?

 

1. Knaagdierballen (Set Van 3)

De meest simpel ogende speelgoedsoorten zijn vaak de grootste hits. De eerlijke winnaar uit dit overzicht is dan ook deze leuke knaagdierballen set. Het zijn drie balletjes van natuurlijk materiaal en zo’n 8 cm groot.

De ballenset is perfect om achteraan te huppelen en op te knagen. Daarbij is de zeer lage prijs van de set absoluut niet te verslaan, en vele knaagdier fans gingen je al voor:

Knaagdierbal Set
Bekijk hier de prijs van deze leuke knaagdierballen op Bol.com

De balletjes zijn gemaakt voor alle soorten knaagdieren, maar soms komt het voor dat grote dieren als konijnen deze spullen snel stuk maken. Een cavia zal hier minder snel last van hebben, maar het is bijvoorbeeld ook erg leuk hamster speelgoed. De touw en sisal ballen zijn het minst stevig, maar de duurzaamheid is nog altijd prima.

De gekozen natuurlijke materialen zijn zelfs als ze stuk zijn nog fijn om op te knagen, dus er is altijd wel speelplezier uit te halen. En voor die lage prijs is het eigenlijk een no-brainer om ze eens uit te proberen.

 

Positief:

 • Zeer lage prijs
 • Lang en veelzijdig speelplezier
 • Natuurlijke materialen

 

Negatief:

 • Touw en sisal balletjes kunnen soms snel stuk gaan

 

2. Speelboom Wortels

Wil je iets leuks voor in de caviakooi, dan is deze Rosewood Wortel Speelboom het ultieme speelgoed. Gezien de hoge kwaliteit en het grote formaat (40 cm hoog) zou je denken dat het een duur product is, maar niets is minder waar!

We stonden zo te kijken van de lage kosten, dat we deze natuurlijke knaagboom eigenlijk direct in huis wilden halen. Het is dan ook niet zomaar één van de populairste knaagdier speelgoed producten. En vele gebruikers op Bol.com zijn het hiermee eens:

Wortelboom Speelgoed
Bekijk hier deze Rosewood Speelboom op Bol.com

Het is even opletten of het object in de kooi van je huisdier past. Maar ook als dit niet het geval is, kan je samen met je cavia ook buiten de kooi aan de slag met deze speelboom. Het is zeker niet alleen voor konijnen geschikt.

Wat we wel iets minder vonden is de lijm die direct onder het buitenste materiaal zit. Deze komt niet direct tevoorschijn, maar als de boom stuk begint te gaan is het beter om een nieuwe aan te schaffen. Dit gebeurd echter niet snel en gebruik is 100% veilig!

 

Positief:

 • Geweldig ontwerp
 • Erg leuk knaagobject
 • Lekker groot voor een klein prijsje

 

Negatief:

 • Vastgelijmd buitenmateriaal

 

3. Hangmat – Tunnel Voor Knaagdieren

De traditionele hangmatten voor knaagdieren kennen we nu wel. Maar wat dacht je van deze bijzondere Snuggels Hangmat Tunnel? Je kunt hem op twee manieren gebruiken, ophangen in de kooi als een normale hangmat, of tot een rol samenklikken om een tunnel te maken.

Zelfs een hangende tunnel is leuk, want in het midden zit een kijkgaatje. Het enorm zachte materiaal is erg comfortabel voor je huisdier, en het geheel is ook nog eens erg goedkoop:

Hangmat Tunnel Knaagdierspeelgoed
Bekijk hier deze Snuggles Hangmat op Bol.com

Het formaat van deze unieke hangmat is ongeveer 38 x 36 cm. Het is makkelijk op te hangen door middel van de banden, welke ervoor zorgen dat je cavia of andere knaagdier de hangmat niet los kan knagen. Er worden vier haakjes meegeleverd om ophangen makkelijk te maken.

Er kunnen meerdere cavia’s tegelijk gebruik maken van dit speelgoed. Maar zorg er wel voor dat je voldoende ruimte hebt in de kooi, zodat het geheel goed kan hangen. Maar hangt ie, dan is het direct een grote favoriet van je knaagdier(en)!

 

Positief:

 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Enorm comfortabel materiaal
 • Makkelijk ophangen met banden en meegeleverde haakjes

 

Negatief:

 • Soms te groot voor in de kooi

 

4. Karlie Flamingo Intelligentie Speelgoed

Opgesloten zitten in een kooi kan erg saai worden. Dus daarom is het erg fijn voor je cavia wanneer je hem/haar stimuleert en traint. Dat kan perfect met dit Karlie Flamingo Rody Brain Train speelgoed. Hiermee wordt je huisdier snel een intelligent (en gelukkig) diertje.

De beloning die verscholen zit in de constructie maakt het puzzelen natuurlijk de moeite waard voor je pluizige vriendje. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want de prijs is opvallend laag gehouden:

Cavia Intelligentie Speelgoed
Bekijk hier dit Cavia Intelligentie Speelgoed op Bol.com

Het intelligentie speelgoed voor cavia’s zal gemakkelijk in het verblijf passen. De afmeting is namelijk 21,5 x 8,5 x 7,5 cm. Trek simpelweg aan het touw om het compartiment voor de lekkernij te openen. De neus van je knaagdier doet de rest!

Kijken hoe je cavia, konijn, of ratje bezig is met dit soort producten is het leukste wat er is. En de motivatie van het voer maakt het altijd een hit! Wel is het zo dat slimme dieren snel leren waar het voedsel is. Maar daarom is het leuk om niet altijd alle compartimenten te gebruiken.

 

Positief:

 • Stimuleert de intelligentie
 • Slim houten speelgoed voor alle knaagdieren
 • Aandoenlijk om naar te kijken

 

Negatief:

 • Als de lekkernij op is, dan is het klaar

 

5. Beeztees Wiggle Halter Knaagdierspeelgoed

Krijgt je knaagdier geen genoeg van de balletjes die we hierboven hebben besproken, dan kan je ook deze Beeztees Wiggle Halter bal met geluid overwegen. Het voegt direct een extra dimensie toe aan het spelen!

Erg grappig is ook het feit dat het geluidje in het midden los kan bewegen van het eivormige balletje. Dit maakt het voor je huisdier extra interessant, zo vonden ook de kopers van dit product op Bol.com:

Beeztees Wiggle Caviaspeelgoed
Bekijk hier deze leuke Knaagdierenbal op Bol.com

Hoewel het balletje nog altijd erg goedkoop is, zal de set van drie natuurlijke balletjes wellicht een voordeligere optie zijn. Toch voegt de extra dimensie in dit plastic balletje voldoende toe om het de prijs waard te laten zijn.

De afmeting van het bal is zo’n 10 cm doorsnee. Het is dus geschikt voor een grotere cavia, of bijvoorbeeld een konijn. Kleinere knaagdieren (hamsters of muizen) zullen dit speelgoed wellicht wat groot vinden.

 

Positief:

 • Leuke extra dimensie door het geluid
 • Geluid beweegt onafhankelijk van de bal
 • Prima prijs-kwaliteit verhouding

 

Negatief:

 • Slechts één balletje
 • Groot genoeg voor cavia’s en konijnen, niet voor andere knaagdieren

 

Leuk Goedkoop Cavia Speelgoed Kiezen

We hopen je heel wat zoekwerk uit handen te hebben genomen met dit overzicht van de beste goedkope cavia speeltjes. Natuurlijk zullen veel van deze soorten speelgoed ook geschikt zijn voor andere knaagdieren. Een groot dier als een konijn maakt echter sneller dingen stuk, terwijl kleinere hamsters soms te klein zijn voor producten.

Cavia’s hebben wat dat betreft het perfecte formaat om optimaal gebruik te maken van al het speelgoed in dit overzicht. Zeker als je huisdier van knagen en balletjes houd, zal er genoeg keuze zijn voor jou.

We horen graag van je welk speeltje de favoriet van jou cavia bleek te zijn! Natuurlijk staan we ook open om nog meer caviaspeelgoed te testen, dus suggesties op dit vlak zijn zeker welkom voor een toekomstig overzichtsartikel rond dit thema.

Featured afbeelding bron: /u/ricebeard

Plaats een reactie