Wetterhoun Pup Kopen: 20 Erkende Fokkers (Met Prijs)

Mensen die een Wetterhoun pup willen kopen gaan een groot avontuur aan. De prijs van een Friese Wetterhoun puppy kan best pittig zijn, dus toekomstige baasjes moeten zeker zijn van hun investering.

De zogenoemde Friese waterhonden zijn prachtige honden. Het van origine Nederlandse ras is verkrijgbaar bij verschillende fokkers door het hele land. Enkele die door een rasvereniging worden erkend zijn in het onderstaande overzicht terug te vinden.

Wellicht heb je ook interesse in het kopen van een Friese Stabij pup. Dit populaire hondenras behoort tot dezelfde familie van Wetterhounen en heeft veel van de kenmerken die een Wetterhoun ook heeft.

 

Wetterhoun Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Van De MeiakkersWesterborkFrieslandBekijk
Fan Fenna's HiemYsbrechtumFrieslandBekijk
Fan It MarnewetterZweinsFrieslandBekijk
Fan De Frije WettersMantingeDrentheBekijk
Fan't Behâlden HûsArnhemGelderlandBekijk
SchoutestaeteBennekomGelderlandBekijk
Fan't Ruumels HiemHierdenGelderlandBekijk
Van De EenhoornleijnAlmereFlevolandBekijk
Van Dijk En WaardAlkmaarNoord-HollandBekijk
Fan De BokstêdeHemNoord-HollandBekijk
Fan It Kapteins HiemMiddenmeerNoord-HollandBekijk
Aan't Getij WetterGoudaZuid-HollandBekijk
Wetterleger’s WetterhounenHoeksche WaardZuid-HollandBekijk
Onder De Sint JanZoeterwoudeZuid-HollandBekijk
CocoliciousBergeijkNoord-BrabantBekijk
Van De SchaapskooiLiempdeNoord-BrabantBekijk
Van De MôaskantLithNoord-BrabantBekijk
Fan De BistefreonRijenNoord-BrabantBekijk
Fan't FoksfamyljeNederweertLimburgBekijk
Wetterhoun HanneReuverLimburgBekijk

 

wetterhoun hond ras
De krullende vacht van de Wetterhoun is kenmerkend.

 

Wat Kost Een Wetterhoun Pup?

Per 1 juni 2021 is de prijs van een Wetterhoun pup met stamboom maximaal 1200 euro. De kosten zijn bepaald door het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- En Wetterhounen. Vroeger was de prijs van een Wetterhoun pup maximaal 900 euro, maar de aanschaf is door de stijgende kosten gestegen.

Naast de aanschafkosten voor een puppy moeten toekomstige baasjes ook rekening houden met een flink aantal andere kostenposten. Denk hierbij onder meer aan het volgende:

 

Wetterhoun Pup Kopen: Dingen Om Op Te Letten

Naast het financiële plaatje is het voor kopers erg belangrijk om de juiste fokker te kiezen. Allereerst is het verstandig om louche verkopers op het internet te vermijden. Kies voor een kennel die is aangesloten bij een rasvereniging, zoals de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen of De Wetterhoun Vereniging Nederland.

Maar ook kennels die zijn aangesloten bij een rasclub zijn niet voor elke koper geschikt. Je moet een goede klik hebben met de verkoper en de pup die je op het oog hebt. Tijdens bezoeken kom je hier al snel achter.

Hier is het ook goed om enkele gerichte vragen te stellen aan de fokker. Denk onder meer aan de volgende thema’s:

 • Groeit de pup op in een liefdevolle, huiselijke omgeving?
 • Is de pup gecontroleerd op veel voorkomende aandoeningen en is hier bewijs van?
 • Kloppen de uiterlijke kenmerken van de pup met de rasstandaard?
 • Is er een officieel stamboom document aanwezig?
 • Welke leeftijd heeft de pup op moment van verkoop? (8 weken of ouder)
 • Heeft de moederhond voldoende tijd voor herstel tussen nestjes gehad?
 • Wat wordt er zoal overeen gekomen in het koopcontract?
 • Wat moet je doen als er achteraf iets mis blijkt te zijn met de pup?

 

Een Wetterhoun In Huis Nemen

Een bijzonder Fries ras als de Wetterhoun is een behoorlijke commitment. We hopen dan ook dat je goed over de koop hebt nagedacht, voordat je contact legt met een fokker. Onthoud dat kennels zeer regelmatig berichten krijgen over de koop van een pup. Het kan dus even duren voordat je reactie krijgt.

Wil je zeker zijn van een puppy, leg dan al contact met de fokker voordat er een nestje beschikbaar is. Veelal wordt je dan op een wachtlijst gezet. Zo heb je een grotere kans op succes.

We willen je tot slot heel veel succes wensen bij het vinden van jou eigen Wetterhoun. Ben je serieus over de aanschaf van een rashond, wees dan wel een volhouder. Het kan soms weken tot maanden duren voordat de aankoop rond is. Hierna kan je genieten van je nieuwe hond, op puppycursus, en natuurlijk een hele mooie tijd tegemoet gaan!

1 gedachte over “Wetterhoun Pup Kopen: 20 Erkende Fokkers (Met Prijs)”

 1. Geachte heer, mevrouw,
  Graag willen wij in aanmerking komen voor een wetterhoun pup. We staan inmiddels op de wachtlijst van de NVSW en volgens diverse Facebookpagina’s. We zijn best een tijd aan het nadenken geweest over het aanschaffen van een hond, maar zeker ook over welk ras het beste bij ons past. Doordat we meer tijd hebben en het verlangen naar een hond altijd heel sterk bij ons beiden aanwezig is, hebben we van de zomer de knoop doorgehakt. We doen het, waar trouwens onze volwassen thuiswonende zoon ook heel blij van werd. De wetterhoun is een ras dat we niet kenden, maar door veel te lezen over zijn karakter zijn we ervan overtuigd dat dit ras goed bij ons past, Mocht u nog tips hebben over hoe wij in aanmerking kunnen komen voor een wetterhoun pup,, of welke fokker binnenkort een nestje krijgt, dan horen wij dat graag. Onze voorkeur gaat uit naar een reu (zwart of zwart bont).

  Beantwoorden

Plaats een reactie