Shiba Inu Pup Kopen: 18 Erkende Fokkers In Nederland

Wil je een raszuivere Shiba Inu pup kopen bij een erkende fokker in Nederland? Dan kan dit overzicht je verder helpen. We hebben de erkende Shiba Inu fokkers in Nederland voor je op een rijtje gezet. Ook helpen we je de prijs van je aankoop in te schatten.

De Shiba Inu is een eer gewilde jachthond uit Japan, net als het Akita Inu ras behorend tot de Spitz rasgroep. Het ras wordt vaak verward en vergeleken met de Akita Inu, maar is een stukje kleiner en heeft een uniek temperament.

Deze compacte hond is erg wendbaar en zit vol energie. De dieren zijn over het algemeen zeer waakzaam, waardoor het ook goede waakhonden kunnen zijn. Wil je een Shiba Inu pup kopen, dan staat een langdurig traject op je te wachten.

 

Shiba Inu Fokkers Overzicht

De kennels in het onderstaande overzicht bestaan uit erkende fokkers die lid zijn van de Nederlandse Shiba Inu vereniging genaamd Nippon Inu. Op de website van de vereniging is deze informatie te verifiëren, ook kunt u er terecht voor vragen rondom het ras.

Een lidmaatschap bij een rasvereniging is geen garantie voor een gezonde pup. Verifieer de werkwijze van de fokker voordat u over gaat tot de aankoop van een Shiba inu pup bij één van de onderstaande fokkerijen:

 

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Yukiko KenshaGroningenGroningenBekijk
Chiisana KitsuneAssenDrentheBekijk
Shizen No TamashiiAlmeloOverijsselBekijk
Mori NohataPunthorstOverijsselBekijk
Okami No TsukiTielGelderlandBekijk
O Wata Tsu MiDen HelderNoord-HollandBekijk
Mara ShimasLandsmeerNoord-HollandBekijk
JaklhoDordrechtZuid-HollandBekijk
YumikoshimaKrimpen a/d IJsselZuid-HollandBekijk
YorokobiSliedrechtZuid-HollandBekijk
Ukiyo SouSliedrechtZuid-HollandBekijk
KagetoraSint PhilipslandZeelandBekijk
Akiyo MitsuVlissingenZeelandBekijk
Tenshi YoiBredaNoord-BrabantBekijk
XiranaHelmondNoord-BrabantBekijk
MilagiNuenenNoord-BrabantBekijk
Go ShansoumeiUdenNoord-BrabantBekijk
Of The Potala PalaceLeveroyLimburgBekijk

 

Shiba Inu Ras
De Shiba Inu is een prachtig ras!

 

Wat Kost Een Shiba Inu Puppy?

De gemiddelde prijs van een Shiba Inu pup met FCI-gecertificeerde stamboom ligt tussen de 1500 en 2200 euro. Door de groeiende kosten voor verzorging en medische controles is de aanschaf van een Shiba Inu puppy de afgelopen jaren sterk in kosten gestegen.

Onthoud dat de aanschafkosten voor een nieuwe hond altijd groter zijn dan de pup zelf. Zo moet je voor dit ras onder meer de volgende kostenposten in je overzicht meenemen:

 • Eenmalige investering in de nodige hondenspullen
 • Doorlopende medische kosten
 • Maandelijkse kosten voor een eventuele hondenverzekering
 • Een puppycursus en gehoorzaamheidstraining
 • Hondenbeslasting (verschilt in hoogte per gemeente)
 • Benodigde voeding en lichaamsverzorging voor de pup

 

Al met al moet je al snel enkele duizenden euros te investeren hebben om een rashond aan te schaffen. Ben je dus serieus over de aanschaf van een Shiba Inu, houd er dan zeker rekening mee dat hier de nodige kosten bij komen kijken.

 

Shiba Inu Pup Kopen: Hierop Moet Je Zeker Letten

Bij het kopen van een Shiba Inu komt nogal wat kijken. Vanwege de lage hoeveelheid beschikbare nestjes zullen koper snel geneigd zijn om genoegen te nemen met vrijwel elke kennel. Het is echter belangrijk om een goede klik te hebben met de fokker, omdat je hier ook na de koop nog terecht moet kunnen voor eventuele vragen.

Er zijn veel dubieuze fokkerijen en verkopers op het internet te vinden die Shiba Inus aanbieden voor allerlei prijzen.

Het is aan de koper om deze aanbieders te filteren en contact te leggen met een kennel die kennis van zaken heeft. Daarbij kan je allereerst letten op de prijs (deze moet realistisch zijn), maar ook is het belangrijk om te letten op de werkwijze van een fokker:

 • Worden de pups grootgebracht in een huiselijke omgeving met voldoende menselijke interactie?
 • Zijn pups gechipt en gevaccineerd voordat je ze overneemt?
 • Is de documentatie op orde, denk o.a. aan stamboom document, medische bewijzen en dierenpaspoort
 • Is de fokker aangesloten bij een erkende rasvereniging, zoals de Nederlandse rasvereniging Nippon Inu of de Belgische rasvereniging Belgian Akitaclub?
 • Zijn pups oud genoeg op het moment van verkoop? (het minimum is 7 weken)
 • Heeft de moederhond voldoende tijd gehad om van haar vorige nestje te herstellen (ten minste 12 maanden), en heeft ze niet meer dan 5 nestjes in haar leven gehad? Is ze oud genoeg om een nestje te krijgen (ten minste 16 maanden en maximaal 9 jaar oud)
 • Wordt er een realistische prijs gevraagd voor de pups die niet te hoog en niet te laag uit valt ten opzichte van het marktgemiddelde?
 • Past de Shiba Inu pup binnen de officiële rasstandaard zoals deze wordt uitgelegd door de rasvereniging?
 • Krijg je de mogelijkheid om eerst in een bezoek kennis te maken met de fokker en pups, voordat er in een ander bezoek een aankoop wordt gedaan? Is er een klik tussen jou en de pup én fokker?

 

Kiezen Voor Een Rasechte Shiba Inu Hond

Voor nieuwe hondenbezitters is het een hoop informatie om in één keer te verwerken. Lees de adviezen in dit overzicht daarom meerdere keren door en schrijf ze voor jezelf op, voordat je contact legt met een kennel.

Ben je serieus over de aankoop van een Shiba Inu puppy, dan is het zaak om al vóórdat er een nestje is op een wachtlijst te komen bij een kennel die past bij jou voorkeuren. Wanneer een nestje beschikbaar is, zal de kans groot zijn dat alle pups al een plaatsje bij een nieuwe eigenaar hebben.

Onthoud dat een nieuwe hond binnen jou gezin een grote verandering is, Een Shiba Inu wordt al snel tussen de 12 en 15 jaar oud, dus het huisdier zal een groot deel van je leven bij je blijven. Een goede klik en een accurate opvoeding is hierom essentieel. Slaap er dus een paar nachtjes over en praat het goed door met de rest van je gezin, voordat je tot een aankoop over gaat!

Plaats een reactie