Akita Inu Pup Kopen: Overzicht 12 Erkende Fokkers (Met Prijs)

Naast het kopen van een Shiba Inu pup is ook dat andere ras, de Akita Inu, erg populair in Nederland. Toch is er ook wat controverse, omdat de Japanse Akita op de lijst met gevaarlijke honden staat. Dit is volgens rasvereniging Nippon Inu echter onterecht.

Mits een Akita hond goed is gesocialiseerd en opgevoed, zal het gevaar volgens de rasclub beperkt zijn. Een ervaren baasje, gerichte puppytraining en een duidelijke structuur zal positief bijdragen aan het algehele gedrag van de hond.

Ben je zeker van de aanschaf van een Akita Inu en ben je op zoek naar informatie rondom een kennel, de prijs, en zaken om op te letten? Deze praktische gids kan je verder helpen. Laten we starten bij de beschikbare fokkers in Nederland.

 

Akita Inu Fokker Overzicht

De onderstaande fokkers zijn allen lid (of aspirant lid) van de eerder genoemde rasvereniging Nippon Inu. Onthoud dat de betrouwbaarheid van een kennelhouder afhankelijk is van veel verschillende factoren. Erkenning door een rasclub is geen garantie dat jou hond gezond en van goed gedrag zal zijn.

Vooral bij risicovolle rassen als de Akita is het kiezen van een goede fokker essentieel. Stel daarom veel vragen over de werkwijze van fokkerijen, voordat je overgaat tot het kopen van een beschikbare pup als er een nestje vrij komt.

 

Akita FokkerPlaatsProvincieWebsite
TogarashiEerbeekGelderland Bekijk
v.d. MulligenvreeOldebroekGelderland Bekijk
Minato MokumSoesterbergUtrecht Bekijk
Kurenai No KazeVeenendaalUtrecht Bekijk
Nami No GyanguLandsmeerNoord-Holland Bekijk
Mara-ShimasLandsmeerNoord-Holland Bekijk
Minamoto No YorimitsuKatwijkZuid-Holland Bekijk
Ninniku SeishinHeinkenszandZeeland Bekijk
Of Hadjime-YoshiDeurneNoord-Brabant Bekijk
Of MogékiOssNoord-Brabant Bekijk
AkatoshiroVeldhovenNoord-Brabant Bekijk
Of Shinju KoyasanRoermondLimburg Bekijk

 

Akita Hondenras
De Akita Inu is een gewild hondenras afkomstig uit Japan.

 

Wat Kost Een Akita Pup?

De gemiddelde prijs van een rasechte Akita Inu pup met stamboom ligt tussen de 1000 en 1800 euro. Net als veel andere hondenrassen zijn de kosten voor een Akita de afgelopen jaren sterk gestegen door hogere kosten voor verzorging en medische verplichtingen.

Als nieuw baasje moet je er rekening mee houden dat je al snel tussen de 3000 en 5000 euro vrij moet maken voor de aanschaf van een rashond. Dat komt voornamelijk door de volgende belangrijke kostenposten:

 • Aanschaf van kwaliteitsspullen voor je nieuwe hond (we hebben dit overzicht gemaakt om je hierbij te helpen)
 • Voedings- en verzorgingskosten
 • Medische kosten (en een eventuele hondenverzekering)
 • Hondenbelasting (de hoogte verschilt per gemeente)
 • Kosten puppycursus en gedragstraining

 

Akita Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Ben je zeker van je zaak, dan zal een langdurig aankooptraject op je staan te wachten. Schrijf jezelf altijd in bij een fokker voordat er een nestje beschikbaar is. Zo kom je op de wachtlijst en heb je een grotere kans dat een pup naar jou gaat.

Er zijn een hoop dingen om in de gaten te houden bij het kiezen van de juiste fokker voor jou. Dit is namelijk echt maatwerk, en gaat verder dan ‘ik kies deze kennel omdat er nu pups beschikbaar zijn’. Je moet namelijk een goede klik hebben met fokker en pup, en ook de afstand speelt een rol.

Dat gezegd hebbende is het goed om in ieder geval navraag te doen naar de volgende zaken, zodat je weet dat je met een goede fokker te maken hebt:

 • Vraag naar de eerdere ervaring van de kennel, hoeveel nestjes hebben ze gehad en hoeveel honden hebben ze?
 • Is de kennel aangesloten bij een rasclub of rasvereniging in Nederland of in andere landen?
 • Groeien de pups op in een liefdevolle huiselijke omgeving met voldoende socialisatie?
 • Voldoen de pups aan de officiële rasstandaard van het Akita Inu ras?
 • Lijken de pups gezond en levendig? Ziet de moeder er gezond uit?
 • Kan de fokker vertellen over zijn of haar werkwijze?
 • Wordt er een eerlijke prijs gevraagd voor een pup die conform is met de marktwaarde? Let op dat de marktwaarde kan fluctueren, belangrijk is dat er wordt onderbouwd waar kosten zijn gemaakt en dat er geen winstoogmerk is. Vermijd in ieder geval zeer goedkope pups op sites als Marktplaats.
 • Zijn documenten van je nieuwe hond op orde, zoals stamboom, dierenpaspoort, bewijs van medische handelingen, etc?
 • Is de pup gechipt en gevaccineerd, en gecontroleerd op veel voorkomende erfelijke aandoeningen?
 • Is de moederhond ouder dan 16 maanden en jonger dan 9 jaar, heeft ze maximaal 5 nestjes in haar leven gehad (waarvan de laatste ten minste 12 maanden geleden was)?
 • Is je pup bij aanschaf ten minste 7 weken oud en heeft deze sinds zijn geboorte zijn tijd gespendeerd bij de moederhond?
 • Kan je ook na aankoop terecht bij de fokker voor vragen, of als er iets mis blijkt met de erfelijke gezondheid van de hond?

 

Kiezen Voor Een Akita Inu Hond

Pups van het Akita ras zijn een mooie toevoeging aan elk gezin, mits deze een goede en gerichte opvoeding krijgt. Een puppycursus is essentieel, start hier dus ook direct mee. Gedragsproblemen moeten adequaat eruit worden getraind, en de hond moet goed worden gesocialiseerd.

Het is een behoorlijke verantwoordelijkheid om een relatief risicovol ras in huis te nemen. Hierom raden we aan om alleen een Akita Inu te kopen wanneer je een ervaren hondenbezitter bent. Kennis van africhten en gehoorzaamheid is een must bij deze honden.

Ben je na al deze informatie nog altijd zeker van je zaak? Dan wensen we je enorm veel plezier met je nieuwe puppy. Het kan een heel mooi maatje voor het leven zijn. Onthoud dat de hond voor jou een deel van je leven wordt. Een grote verantwoordelijkheid die het dubbel en dwars waard is!

Plaats een reactie