Norfolk Terriër Pup Kopen: 14 Erkende Fokkers In Nederland

Interesse in het kopen van een Norfolk Terriër pup? Het onderstaande overzicht van erkende fokkers in Nederland helpt je op weg. Ook vertellen we je de prijs die je kunt verwachten voor deze mooie hond, en geven we enkele praktische tips.

Allereerst is het goed om te weten dat het aanbod van Norfolk Terriër nestjes beperkt is.

Zorg er dus altijd voor dat je tijdig contact legt met een kennel, zodat je de pup kunt reserveren. We adviseren altijd om pups te kopen bij een fokker die lid is van een rasclub. Deze zouden in principe de fokregelementen van de vereniging moeten volgen. Maar ook bij deze kennels blijft het verstandig om veel vragen te stellen over de pups.

 

Norfolk Terriër Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Of Anglian HeightsKootstertilleFrieslandBekijk
Gulabin’s TerriërsHollandsche VeldDrentheBekijk
Rustically'sAgeloOverijsselBekijk
Hardley VanitySibculoOverijsselBekijk
Van het BuscushofNBGelderlandBekijk
High Flyer'sVarsseveldGelderlandBekijk
Of QueensboroughHaarlemNoord-HollandBekijk
Of BramphtonDelftZuid-HollandBekijk
Of WentworthHelmondNoord-BrabantBekijk
XenofonVeldhovenNoord-BrabantBekijk
Roparu LodgeOdiliapeelNoord-BrabantBekijk
BooyveldOdiliapeelNoord-BrabantBekijk
RaghoundLuyksgestelNoord-BrabantBekijk
From Fra-Joo's HomeGrashoekLimburgBekijk

 

Norfolk Terrier Hondenras
De Norfolk Terriër is een ideale kleine gezinshond!

 

Norfolk Terriër Prijs

De gemiddelde prijs van een Norfolk Terriër pup met stamboom ligt tussen de 900 en 1200 euro. Deze prijs wordt ook door de rasvereniging als richtlijn aangehouden. De aanschafprijs kan afwijken per fokker en wordt bepaald aan de hand van gemaakte kosten.

Naast de contractkosten voor aankoop, moeten kopers ook denken aan andere kostenposten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Gezondheid: Behandelingen en controles bij de dierenarts, maar ook de eventuele kosten voor de zorgverzekering van de hond.
 • Voer: De grootste terugkerende kostenpost, overleg met de fokker en dierenarts wat het optimale voer voor jou puppy is.
 • Hondenspullen: Een nieuwe hond verdient een goede hondenmand, voederbak, speeltjes, en meer!
 • Puppy training: Direct na adoptie zou je moeten starten met puppytraining, hoe eerder je start hoe beter.
 • Hondenbelasting: Bekijk de lokale belastingtarieven op de website van jou gemeente.

 

Norfolk Terriër Pup Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Om te beginnen is het belangrijk te controleren of een kennel daadwerkelijk lid is van een rasvereniging. Voor dit specifieke hondenras is er bijvoorbeeld de Norfolk Terriër Club Nederland. Veel fokkers zijn ook lid van de aanverwante Norwitch Terriër Club. Een fokker in België zou lid kunnen zijn van de Koninklijke Belgische Terriër Club (KBTC).

Een lidmaatschap van een rasclub is echter maar een indicatie van betrouwbaarheid. Onthoud dat kennels altijd worden gerund door gewone gezinnen met passie voor het ras. Het is dus altijd belangrijk om gerichte vragen te blijven stellen over het fokproces. Stel bijvoorbeeld vragen over de volgende zaken:

 • Zijn de pups gecontroleerd op veel voorkomende erfelijke aandoeningen?
 • Groeien de pups op in een huiselijke omgeving bij hun moeder?
 • Krijg je duidelijke instructies over verzorging en opvoeding?
 • Is er een officieel stamboom document aanwezig?
 • Zijn de pups minimaal 7 weken oud op het moment van verkoop?
 • Krijgt de moeder voldoende tijd te herstellen van een nestje (minimaal 12 maanden)?
 • Is er een koopcontract waar rekening wordt gehouden met eigendomsrechten?
 • Is in het koopcontract geregeld wat te doen als er iets mis blijkt met de hond?

 

Handige Tips Bij Het Kopen Van Een Hond

Met de informatie in dit overzicht zal het een stuk makkelijker zijn voor geïnteresseerden om een Norfolk Terriër pup te kopen bij een erkende Nederlandse fokker. We willen je tot slot nog enkele handige tips meegeven, om de kans verder te vergroten dat het aanschafproces soepel zal verlopen:

 1. Mocht het lang duren om een pup te reserveren, controleer dan ook even de mogelijkheden voor het herplaatsen van een Norfolk Terriër. In sommige gevallen zal een volwassen hond van dit ras beschikbaar zijn bij de rasvereniging of een asiel. Deze Facebook groep kan je verder helpen, of controleer deze informatie van de rasclub.
 2. Blijf ver weg van verkopers op Marktplaats, of kennelhouders die niet erkend worden door een rasvereniging. Wanneer een fokker zegt lid te zijn van een rasclub, vraag dit dan eerst even na bij een contactpersoon van de desbetreffende club.
 3. Loopt de communicatie met de kennel niet helemaal lekker? Heb je een slecht gevoel bij een fokker? Breek de onderhandelingen dan af, want de welzijn van je toekomstige pup staat op het spel. Ga alleen in zee met fokkers die voor je gevoel je volledig kunt vertrouwen.
 4. Ga direct op puppycursus en die een routinecontrole bij de dierenarts. Vraag ook de dierenarts naar richtlijnen voor voeding en opvoeding, zo weet je zeker dat alles goed zal komen.
 5. Bereid de thuiskomst van je nieuwe pup goed voor: bezoek het hondje meerdere keren, koop de nodige spullen voor je huisdier en betrek het hele gezin bij het adoptieproces. Geef je pup wel ruimte om te wennen in de eerste uren na thuiskomst.

We willen je tot slot veel plezier wensen met je nieuwe rasechte Norfolk Terriër, want het zijn ontzettend lieve gezinshonden! Ben je zelf een Norfolk Terriër fokker en sta je nog niet in het overzicht vermeld? We accepteren alleen leden van een rasvereniging. Ook vragen we een kleine eenmalige administratieve vergoeding aan nieuwe fokkers. Zo dekken we de kosten om de lijsten altijd up-to-date te kunnen houden.

Plaats een reactie