Mechelse Herder Pup Kopen: Overzicht Fokkers En Prijs

Belgische herdershonden zijn gewilde dieren. Ze zijn loyaal, perfecte als waakhond en goed te trainen. De Mechelse Herder is één van deze rassen. Mocht je van plan zijn een pup van dit ras te kopen, doe dit dan bij een erkende fokker tegen een eerlijke prijs.

Mechelse Herders worden niet gezien als honden met een hoog risico, anders dan veel mensen denken.

Wel is het belangrijk om direct na aankoop bij de fokker op puppycursus te gaan met je nieuwe huisdier. Dit is belangrijk voor je pup om een band op te bouwen, gehoorzaamheid te trainen én om energie kwijt te kunnen. Een goede fokker zal je dit ook altijd adviseren.

 

Overzicht Fokkers Mechelse Herder

Het is aan de koper om te bepalen of een kennel op een eerlijke wijze handelt, en om te bepalen of een koop bij een fokker verantwoord is. Bij twijfel of ter controle is het altijd te adviseren om informatie in te winnen bij een relevante rasvereniging, waarover verderop in dit artikel meer.

We kunnen niet garanderen dat de fokkers in het onderstaande overzicht betrouwbaar zijn, we kunnen enkel op neutrale wijze de beschikbare kennels in de regio presenteren. Hieronder volgt een selectie van actieve Mechelse Herder fokkers in Nederland en België:

 

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Alcosetha'sBellingwoldeGroningenBekijk
Van De RamonahoeveDenekampOverijsselBekijk
Of Juco's PlaceApeldoornGelderlandBekijk
Van Het EldenseveldArnhemGelderlandBekijk
De MeulenbargElspeetGelderlandBekijk
Van VulpenVierhoutenGelderlandBekijk
Van Goeden HuizeHoornNoord-HollandBekijk
Casyka'sWervershoofNoord-HollandBekijk
KEPA KennelsHardinxveld GiessendamZuid-HollandBekijk
DoumanjisBoekelNoord-BrabantBekijk
Van Valesca's HomeEindhovenNoord-BrabantBekijk
Oét ‘t Bloömen HofkéBlitterswijckLimburgBekijk
Ilcama'sHorst a/d MaasLimburgBekijk
Van VirgihomeMeijelLimburgBekijk
Van Metcol's HomeKoningsboschLimburgBekijk
From The House Of WolfsMaria HoopLimburgBekijk
The Black ShadowsLanklaarLimburg (B)Bekijk
Les BétulacéesLommelLimburg (B)Bekijk
From Marrax PlaceNeerpeltLimburg (B)Bekijk
From Kenanns PrideHeist-op-den-BergAntwerpen (B)Bekijk
Sweet VulcanKoningshooiktAntwerpen (B)Bekijk
Van't KeunekotOudenburgWest-Vlaanderen (B)Bekijk

 

Mechelse Herder Puppy Prijs
De Mechelse Herder is een schattige pup, maar groeit snel! (Bron: Wikimedia Commons)

 

Wat Kost Een Mechelse Herder Pup?

De prijs van een Mechelse Herder pup ligt gemiddeld tussen de 1000 en 2500 euro. De prijs mag door de fokker worden bepaald aan de hand van gemaakte kosten voor opvoeding en verzorging. De Mechelse Herder is een relatief duur ras, vergeleken met soortgelijke herdershonden. Dit komt vooral door hun inzetbaarheid als werkhond.

Prijzen zullen verder afhankelijk zijn van de puurheid van de stamboom, welke medische controles zijn uitgevoerd, maar ook wat het fokdoel is. Ook moeten kopers rekening houden met een mogelijke aanbetaling van enkele honderden euros. Fokhonden en werkhonden zullen duurder zijn dan gezelschapshonden.

Naast de aanschafkosten moeten baasjes onthouden dat er nog andere kostenposten zijn:

 • Voeding
 • Medisch
 • Spullen voor de hond (hier een overzicht)
 • Puppytraining
 • Hondenbelasting (per gemeente afhankelijk)
 • Verzorging

 

Mechelse Herder Kopen: Stel Veel Vragen!

De keuze van een Mechelse Herder kennel is niet binnen één dag voltooid. Geïnteresseerden zullen langdurig op zoek moeten gaan naar een geschikte fokker in de buurt. Daarbij is het goed om al vroeg contact te leggen, nog voordat er nieuwe pups op komst zijn.

Vraag in eerste instantie naar de werkwijze van de kennel, maar ook naar een eventuele erkenning van een rasvereniging of organisatie. In Nederland is er bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging Voor Belgische Herdershonden (NVBH), of de Belgische Herder Club Nederland (BHCN). In België is er de Koninklijke Unie der Clubs voor Belgische Herdershonden (KUCBH).

Maar ook een lidmaatschap of erkenning door deze organisaties is nog niet voldoende om een goede koop te garanderen. Daarvoor moeten kopers erg veel gerichte vragen stellen, maar vooral ook een goed gevoel krijgen bij een kennel. Vraag ten minste naar de volgende thema’s:

 • Leefomgeving
 • Leeftijd bij aankoop (7+ weken)
 • Medische controles (zie deze ras-specifieke erfelijke aandoeningen)
 • Gezondheid en herstel moederhond
 • Stamboom
 • Puurheid ras
 • Hoe zit het koopcontract in elkaar
 • Wat te doen als er iets mis blijkt met de pup

 

Kiezen Voor Een Mechelse Herder

De keuze voor een herdershond is geen kleine opgave. Het is een uitdaging die je met het hele gezin aan zal moeten gaan. Iedereen moet dus zeker achter de aanschaf van de nieuwe pup staan, voordat je serieus overweegt een nieuwe hond te nemen.

Ga direct na aankoop op puppycursus en richt de hond goed af. Koop goede spullen voor je huisdier en ga in de eerste dagen langs bij de dierenarts voor een extra algehele controle.

Qua fokker is het vooral een verhaal van lange adem. Onthoud dat kennelhouders vaak erg veel aanvragen krijgen en slechts zelden een nestje beschikbaar hebben. Laat jezelf op een wachtlijst zetten als je denkt dat de kennel betrouwbaar genoeg is. Houd rekening met het financiële plaatje en blijf contact zoeken met de fokkers waar je bent ingeschreven. Dit geeft je de grootste kans op de adoptie van een Mechelse Herder!

 

Bekijk ook: Duitse Herder Pup Kopen (Overzicht)

1 gedachte over “Mechelse Herder Pup Kopen: Overzicht Fokkers En Prijs”

Plaats een reactie