Duitse Herder Pup Kopen: 50 Betrouwbare Fokkers (Overzicht)

Wanneer je een Duitse Herder pup wil kopen bij een betrouwbare fokker, is er voldoende keuze. Allereerst is het goed om te weten of je wil gaan voor de populaire Oud Duitse Herder, een Langharige Duitse Herder of bijvoorbeeld voor een Zwitserse Witte Herder gaat.

Het ras is intelligent, waaks en kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Duitse Herders worden voornamelijk ingezet als gezinshonden, waakhonden en werkhonden. Het is niet voor niets één van de populairste hondenrassen ter wereld.

Wil je zelf een puppy kopen van dit ras, dan is het verstandig tijdig te reserveren. Kennels zullen vrij snel hun puppies kwijt raken en de wachtlijsten zijn vaak lang. Dit artikel zal je helpen bij het aanvraagproces.

 

Duitse Herder Pup Kopen: Fokker Overzicht

Hieronder zijn 50 goede Duitse Herder fokkers te vinden in Nederland en België, waar op betrouwbare wijze een pup gekocht kan worden.

 

Duitse Herder FokkerPlaatsProvincieWebsite
De La ProlingeaKolhamGroningen Bekijk
El Pelo RubioZuidwoldeGroningen Bekijk
FarmerhouserufanKootstertilleFriesland Bekijk
Van Dio's DomeinRiedFriesland Bekijk
Fan Fryske GrûnRottevalleFriesland Bekijk
FidelisEmmer CompascuumDrenthe Bekijk
Of Megan's PrideValthermondDrenthe Bekijk
Van Het NorgerholtNorgDrenthe Bekijk
Of Eye SunEspelFlevoland Bekijk
Cataracta Silva'sKraggenburgFlevoland Bekijk
Knight WatchLelystadFlevoland Bekijk
Von JuvenistySwifterbantFlevoland Bekijk
Von MayernhofBergentheimOverijssel Bekijk
Oet De PoeteriëHaaksbergenOverijssel Bekijk
Black And White IslandKampenOverijssel Bekijk
Aus FelsbrockendorfLuttenOverijssel Bekijk
Op De ElsmoatRijssenOverijssel Bekijk
Van DorpzichtDaarleOverijssel Bekijk
Van De Vjeanse HoeveVriezenveenOverijssel Bekijk
Van De HoogenwegHoogenwegOverijssel Bekijk
De VoorhorsthoeveHeetenOverijssel Bekijk
JacobshoeveHeetenOverijssel Bekijk
Van Menn-MeriejeWierdenOverijssel Bekijk
VedauwooMarkeloOverijssel Bekijk
Dekreu ApeldoornApeldoornGelderland Bekijk
Van De GeitenbergwegDierenGelderland Bekijk
Kennel De Haere'sDoornspijkGelderland Bekijk
De KoekenbergEpeGelderland Bekijk
Van Der HeigraveOldebroek ‘t LooGelderland Bekijk
Von Haus LadezeOoijGelderland Bekijk
Van Klein HeidesteinScherpenzeelGelderland Bekijk
Van De Grauwe WolfTielGelderland Bekijk
Van De Yara-HofUddelGelderland Bekijk
BRAAF!Den DolderUtrecht Bekijk
Het Nieuwe BeginDen DolderUtrecht Bekijk
Yell' ClanDe MeernUtrecht Bekijk
Of the Heart of LothianHensbroekNoord-Holland Bekijk
Van ‘t HoornsehopHoornNoord-Holland Bekijk
Kennel Team LinvicoBarendrechtZuid-Holland Bekijk
Op ‘t Eiland van DordtDordrechtZuid-Holland Bekijk
A FortesPijnackerZuid-Holland Bekijk
De DuinvalleiRijnsburgZuid-Holland Bekijk
Van IngjoGroedeZeeland Bekijk
Blacky van der BeukelaerOude TongeZeeland Bekijk
Of SomarshouseNieuw VossemeerNoord-Brabant Bekijk
Van Chika's ErfOirschotNoord-Brabant Bekijk
Van De PeelbloemMeijelLimburg Bekijk
My Best FriendBruggeWest-Vlaanderen (België) Bekijk
La Vie De Genn'ayseDuffelAntwerpen (België) Bekijk
Van EsblokhofBeverenAntwerpen (België) Bekijk

 

Duitse Herder Hondenras
De Duitse Herder is waakzaam, energiek, speels en erg mooi!

 

Duitse Herder Pup Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Wanneer je een Duitse Herder puppy koopt met stamboom, dan ben je ongeveer 1000 euro kwijt. Hier komen ook nog kosten bij voor een puppycursus, voeding en spullen voor de hond. Ook kan de uiteindelijke prijs van je Duitse Herder pup oplopen door hoge kosten voor de medische behandelingen.

Onthoud dat de meeste fokkers hun kennel hebben uit passie voor het ras. Het zijn vaak gewone gezinnen, dus is het belangrijk om de goede en slechte kennels van elkaar te onderscheiden. Dit kan door gebruik te maken van de fokkers in het bovenstaande overzicht. Maar blijf altijd letten op het volgende:

 • Gezondheid pups: Wordt er gecheckt op veel voorkomende erfelijke aandoeningen die horen bij Duitse Herders? Ogen de puppies gezond en vertonen ze normaal gedrag?
 • Leefruimte: Op welke manier leven de honden in de kennel? Wordt in alle basisbehoeften voorzien en worden de dieren voldoende gesocialiseerd?
 • Transparante werkwijze: Staat de fokker open om leefruimtes en andere relevante zaken te laten zien, of doet deze hier geheimzinnig over?
 • Leeftijd pups: De ideale adoptieleeftijd voor Duitse Herders ligt rond de 2 à 3 maanden. Een pup moet minimaal 7 weken oud zijn, dit is de wettelijke richtlijn.
 • Leeftijd moeder: Zeer jonge of oude moederhonden mogen niet worden gebruikt voor de fok. De hond moet minimaal 16 maanden oud zijn en maximaal 9 jaar op het moment van dekken.
 • Nestfrequentie en herstel: Er mogen maximaal 5 nestjes per moederhond worden gefokt. Na de bevalling moet er een herstelperiode van minimaal 12 maanden worden aangehouden.
 • Stamboom en rasstandaard: Hou de fokker zich aan de officiële rasstandaard van de Duitse Herder? Kan dit worden geverifieerd met officiële stamboom documenten?
 • Erkenning en ervaring: Hoe lang bestaat de kennel al? Is er een inschrijving bij een relevante organisatie, zoals de Vereniging Duitse Herdershonden (VDH)?

 

Het is overigens normaal dat niet alle fokkerijen een professioneel ogende website hebben. Het gaat immers om een hobby/passie. We hebben hier niet te maken met professionele webdesigners, maar met mensen die houden van honden. Soms zal een erkende fokker niet eens een website hebben, maar enkel een Facebook pagina. Ook dit zegt weinig over de kwaliteit van de fokker.

 

Een Duitse Herder Fokker Bezoeken

Heb je eenmaal een betrouwbare Duitse Herder kennel gevonden die een nestje op komst heeft, dan is het zaak om er snel bij te zijn. Tijdig reserveren, contact leggen en natuurlijk controleren of alle zaken in orde zijn.

Onthoud dat je de pups niet direct kunt meenemen, maar dat ze eerst oud moeten worden bij de moeder. In de tweede of derde maand is het normaal dat de koop rond wordt gemaakt en de puppies mee naar huis mogen, maar dit kan verschillen per kennel.

Een goede fokker zal ook jou checken of je geschikt bent voor de hond. Ben je voldoende thuis? Kan je de dieren aandacht en liefde geven? Kan je investeren in de gezondheid van de hond? Dat soort zaken.

Ben je eigenaar van een Duitse Herdershond kennel en sta je nog niet in de lijst? Laat dan een reactie achter onder dit artikel om opgenomen te worden in het overzicht. We zullen een kwaliteitscheck doen en als alles in orde is, voegen we jou kennel graag toe.

 

Bekijk ook: Mechelse Herder Pup Kopen (Overzicht)

4 gedachten over “Duitse Herder Pup Kopen: 50 Betrouwbare Fokkers (Overzicht)”

 1. ik denk dat er meer dan 50 betrouwbare fokkers ,zijn ik doe dit al 40jaar niet om achteraf aan een boom te binden ,maar verkoop hen een hond die vriendschap geeft maar ook krijgt ,veel fokkers die soms zelf agressief opvoeden ik probeer het goed te doen en daardoor heb ik waarschijnlijk 5 sterren m vr gr ( mag ook weleens gezegd worden he

  Beantwoorden
  • Hoi Annie,

   Er zijn zeker meer dan 50 goede fokkers van Duitse Herders!
   We hebben in het overzicht enkel een selectie fokkers getoond. Als we alle fokkers in Nederland tonen dan leest niemand de tekst eronder meer. Vandaar dat niet elke fokker wordt vernoemd.

   5 sterren voor jou!

   Beantwoorden

Plaats een reactie