Krabton Kopen: De 5 Beste Klimmeubels Voor Katten (Review)

Een krabton is een speciaal type krabpaal voor katten. Wil je de beste krabton kopen voor je kat, dan kan dit praktische overzicht helpen om een geïnformeerde keuze te maken. We hebben verschillende merken klimmeubels aan een uitgebreide test onderworpen.

Vooral onze huisdieren genoten van deze review, omdat ze vele verschillende spullen konden ontdekken. De nagels van onze katten zijn nog nooit zó scherp geweest!

Om deze krabton review overzichtelijk te houden, beperken we ons tot een selectie van de beste krabtonnen voor katten. Een vijftal klimmeubels hebben de lijst gehaald en zijn uitgebreid door ons getest op verschillende factoren.

 

De Beste Krabton Voor Katten

Naast een uitvoerige test door onze eigen huiskatten, hebben wij ook als baasjes goed gelet op enkele belangrijke factoren tijdens deze review. Het gaat hierbij voornamelijk om:

 • Prijs-kwaliteit: Staat de prijs in verhouding tot hoe goed het product is? Een hogere prijs is te verantwoorden als het product een hogere kwaliteit levert.
 • Bouwkwaliteit: Zijn katten in staat het product snel kapot te maken? Wiebelt de krabton of staat het stevig? Kan het lang mee of valt het geheel snel uit elkaar?
 • Comfort: Zijn de ‘schuilplekken’ waar je kat kan liggen een prettige en comfortabele ervaring? Is er goed nagedacht aan lekker liggen in of bovenop de krabton?
 • Uiterlijk: Hoe ziet het klimmeubel eruit? Past het goed in een gemiddelde huiskamer? Het oog wil immers ook wat, naast het functionele aspect voor je huisdier.

 

1. Adori Krabton Zeegras Kyra

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de winnaar van deze test is deze hoogwaardige Adori Kyra krabton. Je katten kunnen hun nagels scherpen aan de buitenkant, welke is gemaakt van natuurlijk zeegras.

De krabpaal heeft een natuurlijke uitstraling, maar is ook modern en stevig. Daarbij is de prijs voor deze krabton ook nog eens erg aantrekkelijk. Klik op onderstaande afbeelding om de actuele prijs op Bol.com te bekijken:

Adori Krabton Zeegras Kyra
Bekijk hier deze populaire krabton op Bol.com!

 

Afmeting van dit model is 37,5 x 37,5 x 70 cm. Je kunt hem dus vrijwel overal makkelijk kwijt, ook in een appartement of een kleine kamer. Het meubel is voorzien van meerdere gaten waar je huisdieren zich lekker in kunnen verstoppen. Deze zijn erg comfortabel!

Klein nadeel is dat er slechts één uitvoering beschikbaar is van dit model, zoals hierboven afgebeeld. Het gaat om een crèmekleurige krabton afgewerkt met natuurlijk zeegras.

 

Positief:

 • Prima prijs-kwaliteit verhouding
 • Natuurlijke, moderne uitstraling
 • Comfortabel en compact

 

Negatief:

 • Slechts één uitvoering van dit model

 

2. Duvo+ Tower Krabton

Een bekend merk in de wereld van de huisdierattributen is Duvo+, en ook in de categorie krabtonnen hebben ze een productlijn. Deze Duvo+ Tower krabton is één van de populairste modellen, en dat is niet zonder reden.

Het is een degelijke, standaard krabton met maarliefst drie liggaten waarin je katten lekker weg kunnen kruipen. Het middelste gat is voorzien van een leuk speeltje, wat het direct wat interessanter maakt voor je huisdier om op ontdekking uit te gaan.

Er zijn vier kleuren om uit te kiezen, variërend van beige tot zwart. Klik op onderstaande afbeelding om deze en andere kleurvarianten in detail te bekijken:

Duvo Krabton Voor Katten
Bekijk hier deze Duvo+ krabton op Bol.com!

 

Het formaat van dit model is 36 x 35 x 70 cm. Ietsjes kleiner dan onze nummer één keuze. Dat is vooral te merken bij de openingen, welke relatief klein zijn. Heb je een grotere raskat, dan kan het zijn dat deze lastig gebruik kan maken van de klimmeubel.

Desondanks komt deze luxe krabton hoog in onze lijst vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. De bouwkwaliteit is degelijk, het product is gemaakt van sisal en weegt in totaal zo’n 6 kilogram. Geen enkele kat die dit meubel stuk krijgt.

 

Positief:

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Veel plekken om te liggen
 • Stevige bouwkwaliteit

 

Negatief:

 • Openingen zijn relatief klein

 

3. Boon Comfortabele Grote Krabton

Ben je op zoek naar veel comfort en kan de traditionele ronde vorm je niet veel schelen? Dan kan deze comfortabele en grote Boon krabton een goede oplossing zijn. Het is waarschijnlijk de beste krabton die we zijn tegengekomen, ware het niet dat het prijskaartje iets hoger is.

Wil je het beste voor jouw kat, dan is dit meubel absoluut de ideale keuze. Hij is zacht, robuust, en stevig. Wat écht fijn is aan dit model? De heerlijk zachte pluche kussens. Bewonder het zelf door op onderstaande afbeelding te klikken:

Krabpaal Klimmeubel Extra Comfort
Bekijk hier deze comfortabele krabton op Bol.com!

 

De afmeting van dit model is 42 x 42 x 76 cm. Hij is dus lekker groot in vergelijking met andere krabtonnen uit dit overzicht. Er is slechts één kleur beschikbaar, in de kleur crème taupe. Maar die is mooi en neutraal genoeg om in elk interieur te passen.

Dat is extra makkelijk door de (stijlvol) vierkante vorm en de stevige bouw van het product. Het eerste wat stuk gaat zijn de comfortabele kussens, maar die zijn op termijn makkelijk te vervangen. Was de krabton iets goedkoper dan was dit onze nummer één!

 

Positief:

 • Zeer comfortabel
 • Prachtig ontwerp
 • Stevige bouwkwaliteit

 

Negatief:

 • Kwaliteit komt met een prijskaartje
 • Slechts één kleuroptie

 

4. Beeztees Krabton Stina

Er zal geen enkele huisdierbezitter zijn die niet van Beeztees gehoord heeft. Ook in de kattenwereld is het kwaliteitsmerk present, onder meer met deze robuuste Beeztees Stina krabton. Er is een grijze en een zwarte kleuroptie beschikbaar.

Beide modellen hebben een afmeting van 37 x 37 x 70 cm. Het is een standaard ontwerp, maar zeer goed uitgevoerd. De Stina heeft een stoffen afwerking waar je kat lekker zijn nagels in kan zetten. Bekijk de details door op de onderstaande afbeelding te klikken:

Beeztees Krabton Stina
Bekijk hier deze robuste krabton op Bol.com!

 

Beeztees helpt kattenbezitters uit de brand met deze Stina. Niet alleen door een de bank in je woonkamer te redden, maar ook door een krabton te produceren die absoluut onbreekbaar is! Zelfs de meest drukke kat die krabpalen weet stuk te maken krijgt dit model niet kapot.

Daarbij is het een hele nette afwerking, wat we natuurlijk van Beeztees gewend zijn. Je kunt er zeker van zijn dat dit kattenmeubel vele jaren mee kan zonder serieuze kleerscheuren.

 

Positief:

 • Zeer degelijke bouwkwaliteit
 • Onbreekbaar
 • Nette afwerking en ontwerp

 

Negatief:

 • Een kwaliteitsmerk is ietsjes duurder

 

5. Trixie Krabton Gracia

Op zoek naar een écht bijzonder ontwerp? Dan is deze unieke Trixie Gracia krabton een perfecte keuze! Producent Trixie weet oprecht een compleet nieuwe twist te geven aan het concept krabton. En maakt er direct een multifunctioneel ontwerp van met drie functies:

 • Nagels scherpen: De voorzijde is voorzien van een sisal krabvlak
 • Spelen: Lekker klimmen en klauteren om bij de comfortabele bovenkant te komen
 • Relaxen: Vier heerlijke plekjes om even in terug te trekken en in slaap te vallen

We kunnen oprecht spreken van een ‘designer krabton‘ als we over de Gracia spreken. Hier hangt natuurlijk een prijsje aan vast, klik op de onderstaande afbeelding om de huidige prijs te bekijken op Bol.com:

Trixie Krabton Gracia Designer
Bekijk hier deze designer krabton op Bol.com!

 

De afmeting van dit model is 38 x 38 x 85 cmEr is één kleuroptie beschikbaar, maar deze is absoluut van wereldklasse. Hier kunnen we dus niet echt over klagen, en hebben we niet als negatief punt toegevoegd.

Qua bouwkwaliteit kunnen we het met slechts twee woorden af: stevig en onbreekbaar. Je kat moet van bijzonder goed zijn best doen om aan dit product iets stuk te maken. En waarom zou je kat dit doen? Het spelen en ontdekken is immers veel leuker bij deze unieke krabton!

 

Positief:

 • Prachtig, uniek ontwerp
 • Multifunctioneel (spelen, nagels scherpen, relaxen)
 • Stevige bouwkwaliteit

 

Negatief:

 • Kwaliteit komt met een prijskaartje

 

De Ideale Krabton Kopen Voor Je Kat

Natuurlijk zijn de krabtonnen in dit overzicht slechts een kleine greep uit een populaire markt van klimmeubels. De reviews berusten op een persoonlijke mening, dus probeer vooral zelf uit welk product het beste bij jouw kat past.

Houd natuurlijk ook rekening met hoe het klimmeubel eruit ziet in jouw interieur. Past het bij je andere meubels qua kleur en ontwerp? Is het formaat goed? Kan je kat er makkelijk bij? Het zijn allemaal dingen om even aan te denken tijdens het kiezen van je favoriete krabton.

We zijn er zeker van dat er een perfecte keuze voor de wensen van baasje en kat bij zal zitten. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe aankoop en zijn benieuwd wat jouw keuze voor beste krabton is geworden!

Plaats een reactie