Kooiker Pup Kopen: 35 Goede Fokkers (Met Prijs)

Wanneer je van plan bent een rasechte Kooiker pup te kopen, kom je al snel bij een fokker van Kooikerhondjes uit. Omdat het gaat om een hond die vooral in Nederland wordt gefokt, is er in veel provincies ruim voldoende keuze uit betrouwbare kennels.

Gezien de populariteit van dit mooie hondenras, is tijdig reseveren aan te raden.

Houd de updates van de onderstaande erkende fokkerijen dus goed in de gaten. Mocht er binnenkort een teefje worden gedekt, dan is het moment aangebroken om een reservering veilig te stellen. Natuurlijk moet je hierbij op verschillende zaken letten, waaronder een goede prijs voor je Kooiker pup.

 

Kooikerhondje Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn erkende Nederlandse fokkers te vinden van het Kooikerhondje, waar je op veilige wijze je toekomstige Kooiker pup kunt kopen.

 

Kooiker FokkerPlaatsProvincieWebsite
Geppy's KooikerhondjesBenschopUtrecht Bekijk
Forest Of HappinessDoornUtrecht Bekijk
Zwarte Bellen HoeveMijnsheerenlandZuid-Holland Bekijk
Van De AykahoeveNaaldwijkZuid-Holland Bekijk
BuytenhoutseplasNootdorpZuid-Holland Bekijk
Van 't WiegelveenRidderkerkZuid-Holland Bekijk
QuifayadoVoorhoutZuid-Holland Bekijk
Best Choice EverZuidlandZuid-Holland Bekijk
In Het Groene GeinAmsterdamNoord-Holland Bekijk
Van Hollands KroonAnna PauwlonaNoord-Holland Bekijk
Camelot's PolderzichtAssendelftNoord-Holland Bekijk
SommeltjesbergDe WaalNoord-Holland Bekijk
Van 't RunxputtehofHeilooNoord-Holland Bekijk
Lila's BelletjesAppelschaFriesland Bekijk
Van DoralyteiraJorwertFriesland Bekijk
Mathyede LynnOppenhuizenFriesland Bekijk
Van De Nije WierterpUreterpFriesland Bekijk
Van De Zwarte EugteDen HamOverijssel Bekijk
Van De SchoonhedenDrontenFlevoland Bekijk
Ammervill'sAmmerzodenGelderland Bekijk
Casa AnemoneBennekomGelderland Bekijk
De DoornboshoeveBennekomGelderland Bekijk
Van De AmbershoeveBennekomGelderland Bekijk
Qunack's FavorNederasseltGelderland Bekijk
Van De Wekeromse HoeveWekeromGelderland Bekijk
ToetesteijnWestendorpGelderland Bekijk
Van De GantelhoeveAlmkerkNoord-Brabant Bekijk
NamidonkDen BoschNoord-Brabant Bekijk
Van Het BackershuysKaatsheuvelNoord-Brabant Bekijk
Stars Of 't RooiseSint OedenrodeNoord-Brabant Bekijk
Van De KytombaSprang-CapelleNoord-Brabant Bekijk
Leyette'sUdenNoord-Brabant Bekijk
Four VentosWerkendamNoord-Brabant Bekijk
Sensifi'sHeijenLimburg Bekijk
Van WillemsvaertWeertLimburg Bekijk

 

Kooikerhondje Hondenras
Het kooikerhondje is een écht Nederlands hondenras.

 

Wat Kost Een Kooikerhondje?

De gemiddelde prijs van een Kooikerhondje ligt tussen de 1000 en 1500 euro per pup. De kosten voor een Kooikerpup kunnen licht afwijken per individuele fokker. Inbegrepen bij de prijs zijn officiële stamboom documenten, de gemaakte kosten tussen geboorte en koop, alsmede de medische kostenposten.

Naast de aanschafprijs moet er ook worden gedacht aan de overige bijkomende kosten. Denk hierbij aan de investering in hondenspullen, periodieke kosten voor voedsel en eventuele doorlopende medische kosten. Deze laatste kostenpost kan relatief laag worden gehouden door het afsluiten van een hondenverzekering.

Mocht je een Kooikerhondje kopen via herplaatsing, dan zullen de kosten aanzienlijk lager zijn. De prijs van een herplaatsing is volgens de spelregels 150 euro, maar is gratis wanneer de hond ouder is dan 5 jaar. Onthoud dat de beschikbaarheid voor eventuele herplaatsing zeer klein is.

 

Kooiker Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Kooikerhonden worden bij voorkeur altijd bij een erkende kennel gekocht, welke is aangesloten bij een rasvereniging als Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje. Een rasclub als deze ziet erop toe dat hun leden de correcte fokstandaard naleven.

Maar ook als een fokkerij actief lid is van een rasvereniging, is het belangrijk om te blijven opletten. Het gaat immers nog altijd om particuliere verkopers, hoe gepassioneerd men ook zal zijn over de hondjes.

Let als koper in ieder geval op de volgende zaken tijdens het aanschafproces:

 • Transparante werkwijze: Is de fokker eerlijk en open over de manier van werken? Of wordt er over bepaalde zaken geheimzinnig gedaan?
 • Gezonde leefomgeving: Krijgen de honden alles wat ze nodig hebben? Is de omgeving schoon en comfortabel? Is er voldoende bewegingsruimte? Worden de pups actief gesocialiseerd?
 • Gezondheidschecks pups: Worden alle puppies tijdig gecontroleerd op veel voorkomende erfelijke ziektes?
 • Dekken moederhond: Is de moeder ten minste 16 maanden oud als ze voor het eerst wordt gedekt? Heeft de moederhond maximaal 5 nestjes in haar leven gehad en krijgt ze ten minste 12 maanden herstel tussen bevallingen in?
 • Juiste verkoopleeftijd: Worden pups pas verkocht als ze ouder dan 7 weken zijn?
 • Correcte documentatie: Is de stamboom een officieel document? Zijn dierenpaspoort en medische documentatie aanwezig?

 

Je Hond Aanschaffen Bij Een Kennel

Het zal enige tijd duren voordat je als geïnteresseerde je nieuwe Kooikerhondje in de armen mag sluiten. Maar wie geduld heeft, wordt uiteindelijk beloond. We willen je tot slot nog enkele praktische tips meegeven om het proces makkelijker te maken:

 • Bereid je goed voor: Tijdig de juiste hondenspullen kopen zal de komst van de nieuwe hond voorbereiden. Kijk zeker even bij dit overzicht met de beste hondenspullen voor je pup.
 • Wees er snel bij: Nestjes met Kooikerhondjes worden vaak al volgeboekt op het moment dat het dekken wordt aangekondigd. Het is verstandig om contact te leggen met enkele fokkers om jou hond op tijd veilig te stellen.
 • Blijf controleren: We raden aan om deze pagina in je favorieten op te slaan, zodat je snel toegang hebt tot betrouwbare kennels. Controleer regelmatig of er nieuwe aankondigingen worden gedaan op de websites van de fokkers. Dit vergroot de kansen op succes.
 • Vermijd broodfokkers: Er zijn veel online handelsites waar rasechte Kooikers worden verkocht. Denkt bijvoorbeeld aan Marktplaats. Dit is absoluut geen betrouwbare plek om een Kooikerpup te kopen. Beperk jezelf tot erkende fokkerijen.
 • Vraag naar een kijkmoment: Ontmoet je nieuwe pup voor het eerst bij een bezoek. De fokker zal nooit direct de pup verkopen, maar moet je bedenktijd geven. Ook moet je kunnen aantonen dat je voor het dier kan zorgen.

We hopen dat je snel aan een Kooikerpup kunt komen! Ben je zelf een fokker van Kooikers en wil je graag in bovenstaand overzicht worden vermeld? Laat een reactie achter onder dit artikel of maak gebruik van ons contactformulier. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

4 gedachten over “Kooiker Pup Kopen: 35 Goede Fokkers (Met Prijs)”

 1. Goedendag,
  Als je op de link van fokkers klikt van: van de Nij Wierterp Ureterp, dan kom je op een andere website terecht, die van forestofhappiness ipv van de Nije Wierterp Ureterp. De link klopt niet. Kan dat herstelt worden?
  Bedankt
  Vriendelijke groeten
  Carla Wieringa
  Kennel vd Nije Wierterp
  Ureterp

  Beantwoorden
  • Hoi Carla,

   Oeps, klein foutje gemaakt!
   Heb de link gelijk even gewijzigd, hopelijk heb ik de goede website URL in de tabel geplaatst.

   Mvg,
   Arnold van HulpMetHuisdier.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie