Havenezer Pup Kopen: 24 Erkende Fokkers In Nederland

Als populaire schoothond is het Havanezer ras gewild bij jong en oud. Heb je interesse in het kopen van een Havanezer pup, dan kan dit praktische overzicht je verder helpen.

We bespreken de prijs van een puppy, waar je op moet letten bij het kiezen van een fokker, en wat er allemaal bij een aankoop van een nieuwe hond komt kijken.

Onthoud dat het kopen van een rashond altijd een langdurig proces is waarbij je als koper de nodige verantwoordelijkheden hebt. Leg contact met een Havanezer kennel bij jou in de buurt waar je een goed gevoel bij hebt. Doe dit al voordat er een nieuw nestje beschikbaar is.

 

Havanezer Fokker Overzicht

Het onderstaande overzicht bevat 24 Havanezer fokkers in Nederland, welke zijn aangesloten bij de Havanezer Club Nederland. Deze rasclub is lid van de vereniging Raad van Beheer, de landelijke vereniging voor rashondenclubs. Deze overkoepelende vereniging is aangesloten bij de FCI.

Verenigingen voor rashonden geven richtlijnen mee aan fokkers. Een lidmaatschap is geen garantie dat een kennel alles perfect op orde heeft, maar het is wel een goede indicatie. Als koper moet je altijd gerichte vragen blijven stellen.

 

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Van ZwietenGiekerkFrieslandBekijk
Fan è WâldblaffersTwijzelerheideFrieslandBekijk
Hava MagicDe KielDrentheBekijk
V. 't Swift CollegeOdoornerveenDrentheBekijk
Van De EenhoornleijnAlmereFlevolandBekijk
Bonfire's FantasyBalkbrugOverijsselBekijk
Hava'duo CharivariEnschedeOverijsselBekijk
Buenos AmigosBrummenGelderlandBekijk
Lazaro HavaneseDierenGelderlandBekijk
ViryaHengeloGelderlandBekijk
Estrella BrillanteWinterswijkGelderlandBekijk
El AfrafiHeerugowaardNoord-HollandBekijk
Shuffle'sNiedorpNoord-HollandBekijk
DésèableWieringerwaardNoord-HollandBekijk
Amigos BailarinesAlphen a/d RijnZuid-HollandBekijk
Sweet HonestyArkelZuid-HollandBekijk
Payasos AlegresBestNoord-BrabantBekijk
The Beardie BunchEindhovenNoord-BrabantBekijk
Los GuapasMaasbrachtLimburgBekijk
Silky SocietyMerkelbeekLimburgBekijk
From The Olympia GirlsRoggelLimburgBekijk
CinaquincaTegelenLimburgBekijk
Zenzi HavanezersVenloLimburgBekijk
Tail WhispersWeertLimburgBekijk

 

Wat Kost Een Havanezer Pup?

De gemiddelde prijs voor een Havanezer pup met FCI-gecertificeerde stamboom ligt ten minste tussen de 1600 en 2000 euro. De kosten voor de aanschaf van een rasechte hond zijn de afgelopen jaren sterk gestegen door een sterk groeiende vraag en de benodigde medische kosten.

Uiteraard zijn de aanschafkosten van je pup slechts het begin, in totaal zal je meerdere duizenden euros moeten investeren. Er moet immers ook rekening worden gehouden met andere kostenposten:

 • De aanschaf van alle benodigde spullen voor je hond
 • Doorlopende kosten voor voeding en verzorging
 • Doorlopende medische kosten en eventuele hondenverzekering
 • Gedragstraining in de vorm van een puppycursus
 • Hondenbelasting (verschilt per gemeente)

 

Havanezer Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Naast de klik met je nieuwe hond is het kiezen van de juiste fokker het belangrijkste om op te letten. Een goede kennel selecteren waar je jezelf goed bij voelt is een stukje ingewikkelder dan je zou denken, omdat er een hoop factoren zijn om op te letten.

Het is goed om een lijst met vragen te maken die je duidelijk wil hebben, voordat je jou Havanezer pup koopt. Daarbij moet je onder meer denken aan de volgende zaken:

 • Op welke manier groeien de pups op bij de fokker? Is er sprake van een liefdevolle huiselijke omgeving?
 • Komen de uiterlijke kenmerken van de pup overeen met de officiële ras standaard van het Havanezer ras?
 • Zijn alle documenten goed op orde, zoals de stamboom, bewijs van vaccinatie, en plaatsing van de chip?
 • Koop alleen een pup voor een realistische prijs, ga niet in zee met verkopers die geen lid zijn van een rasvereniging en blijf weg bij websites als Marktplaats voor het vinden van een pup.
 • Vraag of je op een wachtlijst kan komen te staan bij een fokker, ook als er geen nestjes beschikbaar zijn.
 • Ga eerst eens op bezoek bij een kennel voordat je een beslissing maakt over een aankoop. Leer je toekomstige pup kennen en kijk of er een klik is.
 • Verifieer of je ook na de aankoop bij de fokker terug kan komen met vragen, of wanneer er qua erfelijke problemen iets onjuist blijkt te zijn.
 • Vraag naar de moederhond en hoeveel nestjes ze in haar leven heeft gehad (maximaal 5 nestjes), vraag hoe lang geleden haar laatste nestje was (minimaal 12 maanden), en vraag hoe oud de moederhond is (tussen de 16 maanden en 9 jaar oud).
 • Controleer hoe oud de pup is op het moment van verkoop, deze mag wettelijk gezien pas vanaf 7 weken oud worden verkocht. Het is beter dat de pups langer bij de moeder blijven.
 • Heb veel geduld en besef je dat de vraag enorm is en het aanbod van kwalitatief hoogwaardige puppies gelimiteerd zal zijn.

 

De Keuze Voor Een Rasechte Havanezer

Ben je na het verwerken van al deze informatie nog altijd zeker van je liefde voor de Havanezer? Het ras is uiteraard geweldig als gezelschapsdier en zal het ook met kinderen en andere huisdieren goed kunnen vinden.

Besef je als toekomstige hondenbezitter ook goed dat een hond echt onderdeel van je leven zal zijn. Een Havanezer kan al snel tussen de 13 en 15 jaar oud kan worden. Deze Bichon honden behoeven veel liefde, aandacht en verzorging. Dit moet zeker niet onderschat worden.

Ondanks dit alles is een Havanezer kopen een prima keuze voor een nieuwe, beginnende hondenbezitter. Ben je bereid om je voor de komende twee decennia volledig te wijden aan het verzorgen van je hond? Kan je lang te wachten, soms maanden of zelfs jaren? Ben je bereid meerdere duizenden euros te investeren in je huisdier? Dan is dit de juiste keuze voor jou.

Featured afbeelding bron: Wikimedia Commons

Plaats een reactie