Hamsterkooi Met Glas Kopen: De 5 Beste Kooien Uit De Test

Wanneer je graag een hamsterkooi met glas kopen wil, is de keuze in de dierenwinkels vaak beperkt. Daarbij zijn de meeste kooien van glas niet bepaald goedkoop. Allemaal redenen om eens te kijken welke glazen hamsterkooien nu eigenlijk goed zijn, en welke wat minder.

We namen de proef op de som en hebben verschillende modellen uitgebreid voor je getest, om er achter te komen wat nu eigenlijk de beste hamsterkooi met glazen bodem is voor jouw knaagdieren.

Ben je op zoek naar een hoogwaardig verblijf voor je knaagdieren, overweeg dan zeker ook een hamsterkooi van hout. Deze hebben veelal ook doorzichtige wanden!

 

De Beste Hamsterkooi Met Glas

Elk glazen verblijf is voorzien van twee verdiepingen. De bovenkant is een gewone kooi met ijzeren tralies, terwijl de bodemverdieping veelal is voorzien van doorzichtige glazen wanden. Er zijn ook uitvoeringen van plastic te vinden met een soortgelijk uiterlijk, maar deze zijn van lagere kwaliteit.

We hebben tijdens onze test gelet op verschillende factoren om de beste kooien te vinden:

  • Prijs/Kwaliteit: Hoe duur is de hamsterkooi en is het product de prijs waard?
  • Formaat glazen bak: Is er voldoende ruimte voor je hamster om te graven?
  • Voorzieningen: Welke spullen voor de kooi inrichting worden meegeleverd?
  • Uiterlijk: Past het ontwerp van de kooi in een woonkamer of slaapkamer?

Uiteindelijk bleven er vijf ideale kandidaten over, die elk een verschillende categorie representeerden. Hieronder de uitslagen van onze top vijf beste hamsterkooien.

 

1. Zolux Neo Palas Glazen Hamsterkooi

Veruit de beste uit de test is deze Zolux Neo Palas kooi, een compacte hamsterkooi met glazen onderkant waar je hamster lekker in kan graven. De bovenkant is voorzien van zwarte metalen tralies met een mooie afwerking. De afmeting is 51,5 x 29 x 40 cm.

Dit model is voor ons de absolute winnaar vanwege de geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Het is wellicht niet de grootste kooi, maar heeft wel veel voorzieningen tegen een zeer aantrekkelijke prijs:

  • Drie verdiepingen: Lekker klimmen en veel variatie per verdieping;
  • Veel meegeleverde voorzieningen: Houten verdiepingen, toilet, etensbak, looprad;
  • Handige clips voor verwijdering tralies: Snel losmaken en direct schoonmaken;
  • Onderzijde voorzien van noppen tegen schuiven: Zo valt de kooi nooit om!

Naast hamsters kunnen ook muizen en gerbils gebruik maken van dit type verblijf:

Glazen Kooi Hamsters
Bekijk hier de prijs van deze Zolux Neo Palas op Bol.com!

 

2. De Boon Vision 51 Hamsterkooi Zwart

De beste goedkope hamsterkooi met glas is van het merk “de Boon”. Deze voordelige kooi van het type Vision 51 is voorzien van zwarte tralies, met een benedenverdieping bestaande uit glazen panelen. Hier kan je als baasje mee genieten met wat je huisdier allemaal uitspookt.

Net als de eerder behandelde modellen is dit verblijf van alle gemakken voorzien. Je hamster kan naar hartenlust woelen, slapen en bewegen in de kooi, welke een compacte afmeting heeft van 51,5 x 29 x 40 cm.

Qua prijs is dit model niet te evenaren. Het is dan ook één van de goedkoopste degelijke knaagdierkooien met glazen benedenverdieping die we hebben uitgetest. De bouwkwaliteit zeker voldoende voor bijvoorbeeld een kleine hamster of dwerghamster.

 

Goedkope Hamsterkooi Met Glas
Bekijk hier deze goedkope de Boon hamsterkooi op Bol.com!

 

3. Ferplast Dwerghamsterkooi Gabry

Speciaal voor extra kleine hamstersoorten, zoals de Russische Dwerghamster, heeft topmerk Ferplast een unieke kooi ontworpen. Deze compacte Ferplast Dwerghamsterkooi Gabry is van alle gemakken voorzien en ziet er prachtig uit.

Qua voorzieningen is er een inhangende metalen eetbak op de bovenverdieping, maar ook handige clips om de tralies snel te kunnen verwijderen, zonder dat je dwerghamsters ontsnappen. De dieren kunnen op de glazen bodemverdieping lekker ravotten, spelen en graven. Afmeting is 60 x 31,5 x 52 cm.

 

Ferplast Dwerghamsterkooi Met Glas
Bekijk hier deze Ferplast kooi speciaal voor dwerghamsters!

 

4. Ferplast Karat Hamsterkooi Groot Met Glas

Ferplast is al jaren de marktleider wanneer het aankomt op knaagdier verblijven. Ben je op zoek naar een groter formaat hamsterkooi met glazen wanden, dan is deze grote Ferplast Karat kooi veruit de beste keuze. Qua voorzieningen is het verblijf gelijk aan de Zolux, maar de spullen zijn van betere kwaliteit en de kooi is groter: 98,5 x 50,5 x 61,5 cm.

Deze grote uitvoering van de Ferplast Karat kooi is ideaal voor volgroeide hamsters. Ze hebben lekker veel ruimte om te bewegen, graven, slapen en ontdekken. Je kunt er zelfs meerdere exemplaren in kwijt, als deze goed met elkaar overweg kunnen.

Het meegeleverde interieur is van de hoogste kwaliteit die we in de hele test gezien hebben. Het design is strak, functioneel en past in elk interieur. Heb je iets meer te besteden en wil je het beste voor je knaagdier(en), dan is dit verblijf de ultieme keuze:

Ferplast hamsterkooi met glas groot
Bekijk hier deze extra grote Ferplast hamsterkooi op Bol.com!

 

5. Ferplast Karat Klein

Naast de grote hamsterkooi van Ferplast is er in dezelfde productlijn ook nog een kleine variant, welke bijvoorbeeld voor dwerghamsters erg interessant kan zijn. Fijn is vooral dat deze kleinere Ferplast Karat kooi een flink stuk goedkoper is dan de grote variant.

Net als het grote broertje is deze kleine Karat hamsterkooi voorzien van glazen benedenverdieping, verschillende hoogwaardige hamsterproducten voor de inrichting én stevige metalen tralies voor de bovenverdieping.

Je hamsters kunnen maarliefst drie verdiepingen ontdekken, dus er zal genoeg ruimte zijn ondanks de compacte lengte en breedte. De totale afmetingen van deze kleinere variant zijn 59,5 x 39 x 52,5 cm. Bekijk de actuele prijs door te klikken op de afbeelding hieronder:

 

Ferplast Hamster kooi
Bekijk hier de kleinere uitvoering van deze Ferplast hamsterkooi!

 

Een Goede Glazen Hamsterkooi Kiezen

Natuurlijk is een hamsterkooi van glas een iets grotere investering dan de varianten van metaal of plastic. Maar het is juist die extra investering die het leven van jouw knaagdieren een stukje aangenamer maakt.

Of je nu in het bezit bent van hamsters, muizen, of gerbils: vrijwel alle kleine knaagdieren kunnen terecht in deze kooien die meerdere verdiepingen hebben. Let wel op dat grotere hamsters het liefste in een zo groot mogelijke kooi terecht komen, om de kwaliteit van leven te vergroten.

We zijn er na onze zoektocht en tests zeker van dat onze hamsters een fijne nieuwe woonlocatie hebben. Een plek waar ook jij als baasje kan mee genieten van het vele graven waar de meeste knaagdieren gek op zijn. Veel plezier met je nieuwe glazen hamsterkooi en geef je knaagdier een extra aai van ons!

Plaats een reactie