Cavalier King Charles Spaniel Pup Kopen: 16 Erkende Fokkers

Een rasechte hond kopen bij een erkende fokker is een langdurig proces. Dat gezegd hebbende, is het absoluut de moeite waard om te wachten op een Cavalier King Charles Spaniel pup. Het hondenras is enorm gewild en kan elk gezin liefdevol verrijken.

De Cavalier is een sociale, vriendelijke kleine hond, welke ook past in een gezin met kinderen en andere huisdieren. Het is ook een hond die op een klein appartment zich thuis kan voelen.

Ben je van plan een puppy te kopen bij een Cavalier kennel, dan kan het onderstaande overzicht je helpen. We geven je een overzicht van fokkers, bespreken de prijs van een Cavalier pup, en geven wat praktische tips waar je op zou moeten letten.

 

Overzicht Cavalier King Charles Spaniel Fokkers

Gezien de zeer gelimiteerde beschikbaarheid van nieuwe puppy nestjes, is het verstandig om al contact te leggen met een erkende fokker voordat de pups geboren zijn. Kies bij voorkeur voor een fokker in de buurt.

De onderstaande hondenfokkers zijn allemaal lid van de Cavalier Club Nederland, maar ga zelf altijd nog even na of een fokker betrouwbaar is voordat je er een pup koopt:

 

FokkerPlaatsProvincieWebsite
From House Of FriendshipDelfzijlGroningenBekijk
From Caro's CottageNieuweroordDrentheBekijk
TrustiesNieuwlandeDrentheBekijk
Of The Four TopsHengeloOverijsselBekijk
From The SpringfarmOmmenOverijsselBekijk
Van Ruco SunshineAmmerzodenGelderlandBekijk
De HoenhorstHummeloGelderlandBekijk
Leonie's ToppersNeedeGelderlandBekijk
Cavalier VriendEgmond Aan Den HoefNoord-HollandBekijk
Little Backroad'sWaarlandNoord-HollandBekijk
Lady's From The FlowersBladelNoord-BrabantBekijk
RachieliaEngelenNoord-BrabantBekijk
An Excellent ChoiceOostelbeersNoord-BrabantBekijk
Van 't Burgstse HofOudenboschNoord-BrabantBekijk
Lovely Indy EnjoyOud GastelNoord-BrabantBekijk
Maple ManorMaastrichtLimburgBekijk

 

Cavalier King Charles Spaniel Puppies
De pups van dit ras zijn zeer schattig!

 

Wat Kost Een Cavalier King Charles Spaniel?

Gemiddeld kost een rasechte Cavalier King Charles Spaniel tussen de 1200 en 1500 euro. De pup is dan gechipt, voorzien van een FCI-gecertificeerde stamboom, en ook zal de hond zijn getest op erfelijke aandoeningen als hartruis en syringomyelia.

Een fokker mag in principe geen winst maken over de verkoop van een rasechte pup. Het gaat om het dekken van gemaakte kosten, onder meer op gebied van medische verplichtingen, administratie, en verzorging.

Een hond moet reeds gechipt zijn en zal geregistreerd worden op naam van de fokker. Vraag voor een aankoop altijd naar het registratiebewijs en het dierenpaspoort, welke verplicht zijn binnen de EU. Is er geen onderhuidse chip, registratiebewijs op naam, en paspoort? Dan houd de fokker zich niet aan de wetgeving en moet je de koop vermijden.

 

Cavalier King Charles Pup Kopen: Praktische Tips

Het internet is het Wilde Westen als het gaat om het aanschaffen van puppies, dit is ook een groot risico bij Cavalier pups. Helaas zijn er nog veel broodfokkers die voor lage prijzen hun nestjes aanbieden op sites als Marktplaats en Facebook. Vermijd deze altijd!

Ga je als koper in zee met een fokker, dan wil je het risico op toekomstige gezondheidsproblemen zo veel mogelijk verminderen. Dit kan door te letten op onder meer de volgende zaken:

 • Ga alleen in zee met kennels die lid zijn van een erkende rasvereniging. In Nederlans is er de Cavalier Club Nederland, in België is er de Belgian Cavelier Club. Lidmaatschap houd in dat er bepaalde gedragsregels gevolgd dienen te worden, maar dit is grotendeels de verantwoordelijkheid van de fokker zelf.
 • Koop nooit een Cavalier pup die te goedkoop is. De kans is groot dat het dier van een broodfokker komt die veel nestjes heeft, en de dieren niet test op medische aandoeningen. De kans is ook groot dat een té goedkope hond niet raszuiver is.
 • Kies niet zomaar een fokker omdat er een nestje op komst is, maar zorg ervoor dat je een goed gevoel het bij een fokkerij. Je zal na een aankoop nog veel terug komen bij deze persoon met vragen.
 • Wees je er van bewust dat er vier verschillende erkende vachtkleuren binnen dit hondenras zijn: Blenheim (bruin met wit), Ruby (volledig dieprood), Tricolour (zwart, wit, en bruine aftekeningen), en Black & Tan (zwart met bruine aftekeningen).
 • Lees je in over de erkende rasstandaard en controleer bij de fokker of het dier ook daadwerkelijk binnen dit plaatje past.
 • Een pup moet minimaal 7 weken oud zijn op het moment van verkoop
 • De moederhond moet minimaal 16 maanden oud zijn bij het dekken en mag maximaal 9 jaar oud zijn. De moeder mag maximaal 5 nestjes krijgen in haar hele leven, met een herstelperiode tussen de nestjes van minimaal 12 maanden.
 • Ga altijd eerst bezichtigen en kennismaken voordat je een overgaat tot het aankopen van een pup. Je moet klikken met zowel de hond als de fokker om een goede overeenkomst naar tevredenheid af te ronden.

 

Kiezen Voor Een Cavalier King Charles Spaniel

Het aankopen van een Cavalier puppy is een heel proces, maar zal zonder twijfel de moeite waard zijn. Wanneer je een betrouwbare Cavalier kennenl hebt gevonden met een beschikbaar nestje, dan is het vooral zaak om goed na te denken of je het wel echt wil.

Een Cavalier kan zomaar 10 tot 15 jaar oud worden, en zal echt onderdeel uit maken van je nieuwe leven. De verzorging van een hond is vrij intensief qua tijd en inspanning, en niet voor iedereen weggelegd. Het komt hierdoor vaak voor dat pups weer worden terug gebracht omdat het toch niet beviel.

Als potentiële koper moet je er dus echt zeker van zijn dat je het avontuur aan wil. Het dier zal je kindje worden en je zal er dag in dag uit tijd mee spenderen. Wil je dit en ga je specifiek voor dit geweldige ras, dan raden we je aan om contact op te nemen met de rasvereniging of één van de fokkers in het bovenstaande overzicht. Zij kunnen je verder helpen en op een wachtlijst voor een pup zetten.

1 gedachte over “Cavalier King Charles Spaniel Pup Kopen: 16 Erkende Fokkers”

 1. Beste
  Wij als gezin zouden graag zo’n mooi hondje willen, na het overlijden van onze trouwe viervoeter , zou dit perfect bij ons passen, zelf wonen wij in Zeeland, en zoeken een goede fokker
  Tips zijn welkom mvg fam

  Beantwoorden

Plaats een reactie