Blauwe Rus Cattery: 15 Goede Fokkers Om Kittens Te Kopen

Het vinden van een betrouwbare Blauwe Rus cattery kan soms lastig zijn, omdat niet alle fokkers altijd een nestje kittens beschikbaar hebben. Wil je dus een Blauwe Rus kitten kopen, dan is het goed om je te oriënteren op meerdere catteries.

Daarbij is het natuurlijk van belang een fokker te kiezen de goed omspringt met de katten. Het Russian Blue kattenras is erg populair, en er zijn ook genoeg aanbieders die hiermee hun voordeel willen doen.

Om te voorkomen dat je als koper van een nieuwe kitten een verkeerde keuze maakt, willen we je met dit overzicht een handje helpen. In de tabel hieronder zijn betrouwbare Blauwe Rus fokkers te vinden, waardoor je snel een goede cattery kunt uitkiezen.

 

Blauwe Rus Cattery Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 15 betrouwbare cattery locaties te vinden, waar je op veilige wijze een nieuwe Blauwe Rus kitten kunt kopen in Nederland en België.

 

CatteryPlaatsProvincieWebsite
ZydaidaDelftZuid-HollandBekijk
Cattery Zvizda'sHardinxveldZuid-HollandBekijk
NolicatzZoetermeerZuid-HollandBekijk
Cattery AlyonaWijk en AalburgNoord-BrabantBekijk
Cattery VanyushaAmersfoortUtrechtBekijk
Van Het GildenhuysHoutenUtrechtBekijk
Het WoldlakeScheerwoldeOverijsselBekijk
El Parador NortreFeanwaldenFrieslandBekijk
Cattery YefpraksiyaCoevordenDrentheBekijk
Blue AmandelMeppelDrentheBekijk
Cattery De GracieusWinschotenGroningenBekijk
Cattery Blue DreamsBooischotAntwerpen (BE)Bekijk
Cattery Belle FaelMuizenAntwerpen (BE)Bekijk
Cattery MelayounWilrijkAntwerpen (BE)Bekijk
Cat TalesWommelgemAntwerpen (BE)Bekijk

 

Blue Russian Kitten Kopen
De Blauwe Rus is een prachtig kattenras dat goed in elk gezin past.

 

Goede Blue Russian Catteries Herkennen

Voordat je een fokker uitkiest, is het belangrijk om te weten hoe je een goede cattery kan onderscheiden van mensen die nestjes uitbuiten voor de winst. Raskatten zijn duur, en de prijzen variëren sterk. Lees hier meer over de prijs van een rasechte Blauwe Rus kitten.

Pas wanneer je goed zicht hebt op de kosten en verantwoordelijkheden, kan je overgaan tot aankoop. Let hierbij in ieder geval op de volgende zaken:

 • Leefomgeving: Worden de katten correct verzorgd? Is er voldoende hygiëne en leefruimte? Welk type voedsel krijgen de oudere katten?
 • Gezondheid kittens: In het verlengde van de leefomgeving – zijn de kittens schoon, in goede gezondheid en vertonen ze geen afwijkend gedrag?
 • Socialisatie kittens: Worden de kittens klaargestoomd voor een gezinsleven, krijgen ze genoeg aandacht en verzorging bij de fokker?
 • Leeftijd kittens: Fokkers mogen geen kittens jonger dan 13 weken verkopen. Hoe oud zijn de kittens die worden verkocht op het aankoopmoment?
 • Nestfrequentie: Bevalt de moederkat maximaal 1 keer per jaar? Krijgt ze voldoende tijd om te herstellen van de bevalling?
 • Rasstandaard & Stamboom: Voldoet de kitten aan de juiste rasstandaard en zijn de correcte stamboom documenten aanwezig?
 • Transparantie cattery: Doet de cattery niet geheimzinnig over de manier waarop katten leven en worden verzorgd?
 • Ervaring cattery: Is de cattery ervaren, of zijn ze pas gestart? Hoe hebben eerdere ‘klanten’ een adoptie ervaren? Zijn er reviews of een gastenboek te vinden? Is er sociale media met reacties van anderen?
 • Erkend door organisaties: Controleer of de fokker lid is van (of bekend is bij) relevante rasclubs en verenigingen, zoals de Rasclub voor Russen en Nebelungen en de Sociëteit van Kattenliefhebbers Neocat.
 • Correcte afronding: Pasgeboren katjes moeten bij de cattery nog worden voorzien van een chip, inentingen en een geldige gezondheidsverklaring van een dierenarts. Ook de documentatie moet in orde zijn (denk aan stamboom en dierenpaspoort).

 

Een Blauw Rus Kitten Kopen

Heb je uiteindelijk een geschikt nestje Blue Russian kittens gevonden en heb je vertrouwen in de kennis en kunde van de cattery eigenaren, dan is het moment eindelijk aangebroken om je nieuwe katje te kopen en in de armen te sluiten.

Let erop dat je de kosten van je raskat goed in beeld hebt, en daarmee ook direct de nodige verantwoordelijkheden neemt. Dat begint al bij het eerste bezoek aan de cattery:

 • Voordat je een nestje jonge kittens aanraakt is het enorm belangrijk jezelf grondig te desinfecteren. Het is heel makkelijk om ziektes over te brengen van mens op dier, zeker bij fragiele pasgeboren katjes. Goed de handen wassen met zeep en afstand houden waar mogelijk is voldoende.
 • Ook tussen het bezoeken van verschillende catteries is het sterk aan te raden om een douche te nemen en kleding te wisselen. Hierdoor kunnen veel voorkomende ziektes (wormen, vlooien, bacteriën) niet per ongeluk overspringen naar een andere cattery.
 • Houd rekening met het feit dat katten en kittens graag hun nageltjes gebruiken, dus trek oude kleding aan die stuk mag gaan.
 • Volg de instructies van de cattery eigenaren op en ren niet direct naar het nestje toe, ook al zijn ze nog zo lief. Je bent immers te gast en vaak kan zo’n bezoek erg druk zijn voor zowel katten als het gezin die de raskatten fokt.

We willen je tot slot natuurlijk heel veel plezier en geluk wensen met je nieuwe kitten(s). Je gezin verrijken met een mooie raskat is natuurlijk de droom van vele kattenliefhebbers. En jij bent nu heel dichtbij het waarmaken van die droom!

Neem de adviezen in dit artikel zo goed mogelijk ter harte. En laat het ons gerust weten als je nog een tip hebt voor een goede fokker van Blauwe Rus kittens. We voegen deze na verificatie graag toe aan het bovenstaande overzicht.

5 gedachten over “Blauwe Rus Cattery: 15 Goede Fokkers Om Kittens Te Kopen”

 1. Ik zou graag een blauwe rus willen adopteren. Onze lieve guus is 14 dagen geleden ingeslapen. Hij was 15 jaar oud. Was een echte bl. Rus zonder stamboom. 50 jaar hebben wij al katten gehad soms 1 of 2. Versch. soorten een abbesijn, ceperse, somalier, alleen wil ik geen jonkie maar een oudere kat.

  Beantwoorden
 2. Hoi ons gezin is opzoek naar een kitten, een blauwe rus. We wonen in Amsterdam en hebben ervaring met katten. Maar niet met het vinden van een ras kitten. Mijn zoon is allergisch ik ook. Maar na onderzoek en een logeer kat blijkt een ras kat minder allergie op te wekken. Omdat ik uit ervaring weet dat het karakter van de kat veel overeenkomt met de moeder en wij heel graag een kat zouden willen vinden die van knuffelen houd en sociaal is. Hoop ik via dit beticht wellicht een geschikte kat te kunnen vinden . Vriendelijke groet

  Beantwoorden
 3. Goedemorgen,

  Ik wil graag een Blauwe Rus kitten kopen. Krijgt een goed baasje en onderdak (groot huis met vide). Wie heeft kittens beschikbaar. Ik vind het lastig om te vinden.

  Groet,
  J van Leeuwen

  Beantwoorden

Plaats een reactie