De 3 Beste Kattenbakvulling Keuzes Voor Kittens

Welke kattenbakvulling is de beste keuze voor kittens en jonge katten? Een verstandige vraag, omdat kittens tot 4 maanden de neiging hebben klonten in de kattenbak uit nieuwschierigheid op te eten.

Kies vanwege de veiligheid dus voor niet klonterende varianten bij zeer jonge kittens.

Er bestaan veel verschillende materialen, zoals: houtkorrels, kattengrid, of silicaat. Eigenlijk zijn alle vullingen geschikt voor zowel volwassen katten als kittens, zolang er maar zeer regelmatig verschoond wordt. Dit is een stuk makkelijker met een zelfreinigende kattenbak.

 

De Beste Kattenbakvulling Voor Kittens

In onze uitgebreide test hebben we de beste keuzes geselecteerd voor verschillende categorieën. Ook hebben we een klontvormend kattengrid gevonden die veilig is voor jonge katjes. De volgende producten presteerden het beste op prijs én kwaliteit:

 

1. Catsan Hygiene Plus

De ideale keuze voor kittens is een niet-klonterend kattengrid als deze populaire Catsan Hygiene Plus. Het is gemaakt van 100% natuurlijk kalk en kwartszand, dus zal het volledig veilig voor je kat.

Het product is daadwerkelijk effectief in het verminderen van vervelende geurtjes, zelf claimen ze tot 3x effectiever te zijn. Belangrijker nog vinden we het feit dat het materiaal vrijwel stofvrij is. Klik op de afbeelding voor de actuele prijs op Bol.com:

Beste Niet Klonterende Kattenbakvulling Voor Kittens
Bekijk hier deze Catsan Hygiene Plus kattenbakvulling op Bol.com

Het prettige aan dit materiaal is het feit dat het veel minder verschoond hoeft te worden. Dit maakt het onderhoud een stuk makkelijker. Ook kan de zak zo veel langer mee, maar met 20 liter hoef je deze überhaupt al zelden te vernieuwen.

Wel zorgt het ervoor dat de zak na verloop van tijd steeds minder goed dicht kan. Het fijne materiaal kan op deze manier gaan ontsnappen. Maar wanneer je de zak in een grotere bak plaatst is dit probleempje direct opgelost!

 

Positief:

 • Géén klontvorming
 • Vrijwel stofvrij
 • Minder verschonen
 • 100% natuurlijke materialen

 

Negatief:

 • Hersluiten zak kon beter

 

2. Biokat Micro Classic

Wie toch de voorkeur geeft aan klontvormende kattenbakvulling voor kittens, dan is deze Biokat Micro Classic een relatief veilige optie. Wel is het belangrijk om de klonten vrijwel direct te verwijderen na gebruik, omdat deze anders opgegeten kunnen worden.

De zak van 14 liter zal zo’n 60 dagen mee kunnen met één kat. Het extra fijne klei-achtige materiaal is prettig aan de pootjes en stuift totaal niet. Daarbij is de prijs van dit product op Bol.com ook nog eens zeer aantrekkelijk:

Beste Klontvormende Kattenbakvulling Voor Kittens
Bekijk hier deze Biokat Micro Classic kattenbakvulling op Bol.com

Zoals eerder vermeld moeten klontvormende kattenbakvullingen worden vermeden bij zeer jonge kittens. Is je katje jonger dan 4 maanden, gebruik dan liever een niet-klontvormend alternatief (zoals de eerder genoemde Catsan optie).

Het grit is volledig geurloos en 100% stofvrij, wat toch wel erg prettig is in gebruik. Het daadwerkelijke product wordt tegenwoordig in papieren zakken geleverd, maar de inhoud is natuurlijk exact hetzelfde als op de afbeelding hierboven.

 

Positief:

 • Goedkoopste keuze
 • Licht klontvormende optie
 • Volledig geurloos en stofvrij

 

Negatief:

 • Let op: Mogelijk gevaarlijk voor kittens jonger dan 4 maanden!

 

3. Vitakraft Magic Clean

De beste silicaat kattenbakvulling voor kittens is zonder twijfel deze Vitakraft Magic Clean. Het mag dan iets duurder zijn vanwege het gekozen materiaal, de prijs zal zich volledig terugbetalen in de extreme zuinige kwaliteiten.

Je zal met het pakket van 6 zakken (5 liter per stuk) dan ook veel langer doen dan de eerder genoemde alternatieven. Daarbij is silicaat volledig klontvrij, dus veilig voor de kleinste kittens. Bekijk alle details op Bol.com door te klikken op de afbeelding:

Beste Silicaat Kattenbakvulling Voor Kittens
Bekijk hier deze Vitakraft Magic Clean kattenbakvulling op Bol.com

Onthoud dat niet elke kat silicaat op prijs stelt, omdat het wat harder aanvoelt. De korrels kunnen incidenteel aan de pootjes blijven plakken. Het is echt voor volwassen katten ontworpen, wat het minder geschikt maakt voor jonge kittens.

Vitakraft weet daarentegen een perfecte kwaliteit korrel neer te zetten, welke geurtjes volledig verwijderd uit huis. Daarbij stuift het materiaal vrijwel niet. Het gebruik is dus perfect, ondanks dat je kat even zal moeten wennen.

 

Positief:

 • Extreem zuinig in gebruik
 • Silica is volledig klontervrij
 • Volledig geurloos

 

Negatief:

 • Vrij harde korrels
 • Let op: Mogelijk gevaarlijk voor kittens jonger dan 4 maanden!

 

De Hoeveelheid Kattenbakvulling Voor Kittens

Veel mensen vragen zich af hoe ver de kattenbak gevuld moet worden voor een kitten. Eigenlijk is het heel simpel: doe gewoon hetzelfde als bij een volwassen kat. Soms is het nodig om de kitten even te helpen “ontdekken”, maar meestal zijn ze zelf al nieuwschierig genoeg om zelf in de bak te klimmen.

Om het makkelijker te maken voor je kitten om snel uit de bak te komen, kan je de bodem wat verhogen. Ook kan je een oploopje maken van de vloer naar de rand van de bak, waardoor het in- en uit lopen nog makkelijker wordt.

Plaats een reactie