Australian Shepherd Pup Kopen: 19 Betrouwbare Fokkers

Op zoek naar een betrouwbare Australian Shepherd fokker? Het handige overzicht hieronder helpt je verder. Ook vertellen we je wat de gemiddelde prijs van een Aussie is, waar je op moet letten bij aankoop en geven we enkele praktische tips.

Een Australian Shepherd pup kopen is een langdurig proces dat geduld vergt.

Heb je interesse in het kopen van een Australische Herder, dan is het verstandig om tijdig contact te leggen met één van de onderstaande fokkers in Nederland of België. Het aanbod van pups is beperkt en nestjes zijn snel besproken, dus wees er snel bij.

 

Australian Shepherd Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
SheltalesLeeuwardenFriesland Bekijk
Tearaway'sBedumGroningen Bekijk
MelyannaValthermondDrenthe Bekijk
Evulon'sLuttelgeestFlevoland Bekijk
Beautiful JewelEdeGelderland Bekijk
Just Too CleverGrashoekGelderland Bekijk
Crystal ColorsOchtenGelderland Bekijk
True To The BoneZeistUtrecht Bekijk
Marida'sGorinchemZuid-Holland Bekijk
Van Het EsdorpHarenNoord-Brabant Bekijk
From Dierdonks BeautyHelmondNoord-Brabant Bekijk
Of Clan MiphydesNulandNoord-Brabant Bekijk
Heavenly StarsOverloonNoord-Brabant Bekijk
The Cane ColoratiSomerenNoord-Brabant Bekijk
YarrindiVeldenLimburg Bekijk
Somebody To LoveHeusdenLimburg (BE) Bekijk
Of Outback ValleyOpgrimbieLimburg (BE) Bekijk
Of Junes WonderstoryKalmthoutAntwerpen (BE) Bekijk
Pawprints PridePuiveldeOost-Vlaanderen (BE) Bekijk

 

Australische Herder Hondenras
De ‘Aussie’ is een zeer intelligente, liefhebbende hond

 

De Kosten Van Een Australian Shepherd

De prijs voor een Australian Shepherd pup ligt tussen de 1200 en 1500 euro. De kosten voor het populaire hondenras zijn de afgelopen jaren gestegen. Een Australian Shepherd kopen met bepaalde uiterlijke kenmerken, bijvoorbeeld een hond met blauwe ogen, is mogelijk duurder. Prijzen kunnen oplopen tot zo’n 2000 euro.

De bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde vraagprijs van Nederlandse Aussie kennels. De meeste van deze honden zullen opgroeien als gezinshond. Wil je het ras inzetten voor andere doeleinden, dan moet je rekening houden met hoge kosten voor specialistische training.

Het is goed om naast de aanschafkosten van een pup ook rekening te houden met andere kostenposten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Voeding en verzorging
 • Medische kosten (en eventueel een verzekering voor honden)
 • Hondenspullen
 • Hondenbelasting

 

Australian Shepherd Pup Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Bij voorkeur wordt een pup gefokt en grootgebracht door een ervaren, erkende Aussie kennel. Dit zijn altijd hobbymatige fokkers zonder winstoogmerk. Omdat fokkers gewone gezinnen zijn met passie voor het ras, moet je als koper altijd blijven opletten.

Bij voorkeur is een kennelhouder lid van een rasvereniging. In Nederland is er de Australian Shepherd Club Nederland (ASCN), in België is er de Australian Shepherd Club België (ASCB). De Nederlandse rasclub publiceert helaas geen ledenlijsten. Vraag dus na bij de fokker van jou keuze of er bewijs van lidmaatschap kan worden getoond.

Voordat je een koopovereenkomst tekent, zal je als koper veel vragen moeten stellen. Zo weet je zeker dat je pup uit een goed nest komt. Vraag in ieder geval naar de volgende zaken:

 • Op welke manier worden pups grootgebracht?
 • Hoe ziet hun leefomgeving eruit?
 • Worden de honden voldoende gesocialiseerd?
 • Worden pups gecontroleerd op veel voorkomende erfelijke ziektes?
 • Is het fokken gebaseerd op het fokreglement uitgegeven door ASCN / ASCB?
 • Is een officieel stamboom document aanwezig?
 • Hoe zit het met de eigendomsrechten na aankoop?
 • Is de pup ouder dan 7 weken bij aankoop?
 • Krijgt de moeder voldoende tijd om te herstellen van een nestje?
 • Wat moet je doen als je pup toch erfelijke ziektes blijkt te hebben?

 

Aussie Pup Kopen: 5 Praktische Tips

Het aanschafproces is hoe dan ook een langdurig proces, maar het resultaat zal het meer dan waard zijn! We willen je tot slot nog enkele praktische tips bij aanschaf van een pup meegeven:

 1. Vermijd altijd verkopers van rashonden op platformen als Marktplaats of Facebook, tenzij ze aantoonbaar ervaren / lid van een rasvereniging zijn;
 2. Koop enkel een hond bij een fokker waar je goed mee kunt communiceren. Kies iemand die open en eerlijk is in zijn handelswijze. Vermijd fokkers die niet transparant zijn.
 3. Bedenk vooraf goed of je de verantwoordelijkheid aankunt. Aussies zijn zeer energieke honden die zeer veel aandacht en training nodig hebben. Ga er alleen voor met de volle 100% inzet.
 4. Geduld is het allerbelangrijkste voor een koper. Veel nestjes zijn binnen no-time besproken. Sla op tijd toe en bespeek al een pup voordat het dekken uberhaupt heeft plaatsgevonden.
 5. Geniet met volle teugen van de tijd die je mag doorbrengen met je nieuwe Aussie. De herdershonden zijn prachtig om te zien en inzetbaar voor vele doeleinden.

Ben je zelf eigenaar van een Australische Herder kennel, maar sta je nog niet vermeld in het bovenstaande overzicht? Neem dan even contact op door een reactie achter te laten onder dit artikel, of door contact op te nemen via het contactformulier in het hoofdmenu. We accepteren enkel leden van de ASCN en ASCB. Graag tot snel!

Plaats een reactie