Zweedse Vallhund Pup Kopen: Västgötaspets Fokker Lijst

Een Västgötaspets of Zweedse Vallhund pup kopen? Dit relatief zeldzame hondenras (soms ook ‘Zweedse herder’ genoemd) wordt slechts door enkele Nederlandse kennels actief gefokt, waardoor het behoorlijk lastig is om aan een hond van dit ras te komen.

Houd altijd rekening met de kosten, de prijs van een Västgötaspets puppy is relatief hoog.

Gebruik de informatie in dit artikel om jezelf goed voor te bereiden. De aanschaf is een langdurig proces waarbij je veel contact zal hebben met de Zweedse Vallhund fokker van jou keuze. Hieronder zijn enkele fokkers van deze zogenoemde ‘corgi wolf’ te vinden.

 

Zweedse Vallhund Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn enkele actieve Västgötaspets of Zweedse Vallhund fokkers te vinden, waar je op een veilige manier een Västgötaspets pup kunt kopen.

 

Zweedse Vallhund FokkerPlaatsProvincieWebsite
NoriniikesDen HelderNoord-Holland Bekijk
Van DalahästLarenNoord-Holland Bekijk
True TailsLeidenZuid-Holland Bekijk
Van Het Klein ProfijtPiershilZuid-Holland Bekijk
Greentops KennelMaarsbergenUtrecht Bekijk
Hoeve MorgensterDoldersumDrenthe Bekijk
Curragh's KennelMarkeloOverijssel Bekijk
Mijn BeauceronBrunssumLimburg Bekijk
Van De KloostertuinLuneryBourges (FR) Bekijk

 

 

Wat Kost Een Zweedse Vallhund Pup?

De gemiddelde prijs van een Zweedse Vallhund (of Västgötaspets) pup ligt tussen de 800 en 1200 euro. De kosten voor een rasechte Zweedse Vallhund kunnen afwijken per individuele fokker. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het fokdoel, medische kosten en de stamboom van de hond.

Onthoud dat de bovengenoemde prijs slechts een richtlijn is, elke aanbieder staat het vrij om de kosten zelf te bepalen. Wel moeten kopers zich behoeden voor broodfokkers. Er mag in principe geen winst worden gemaakt op de verkoop van Västgötaspets pups.

 

Zweedse Vallhund Pup Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Interesse in een Västgötaspets hond? Neem dan eerst contact op met een rasclub. Hier kan betrouwbare informatie worden gegeven over de aanschaf van een pup. In Nederland is er de Vereniging Vrienden van de Västgötaspets en rasvereniging SCANDIA.

Een kennel die wordt erkend door een rasvereniging houd zich aan de FCI standaard en fokregels. Let echter ook altijd op zaken als:

  • Een gezonde en comfortabele leefruimte;
  • Controle op veel voorkomende erfelijke ziektes;
  • Aanwezigheid van de stamboom documenten;
  • Frequentie van het aantal nestjes en leeftijd van de moeder;
  • Pup leeftijd bij verkoop moet ouder dan 7 weken zijn.

We willen je veel succes wensen bij het kopen van je nieuwe Zweedse Vallhund. Ben je zelf een Västgötaspets fokker en sta je nog niet vermeld in bovenstaand overzicht? Laat dan een reactie achter onder dit artikel, of maak gebruik van het contactformulier elders op deze website.

Afbeelding bron: Wikimedia Commons / Sören T Eriksson

Plaats een reactie