Yorkshire Terriër Pup Kopen: 12 Erkende Fokkers In Nederland

Indien je een Yorkshire Terriër pup wil kopen bij een fokker in Nederland, dan zal je een lang traject te wachten staan. Dit begint bij het kiezen van een geschikte kennel. Hierna volgt de communicatie met de fokker, het wachten op het nestje, het kopen van de juiste hondenspullen en vele andere zaken.

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je een gezonde, gelukkige Yorkshire Terriër pup in je gezin mag verwelkomen.

Pups kopen van dit ras doen de meeste mensen bij een gespecialiseerde fokker. Omdat Yorkshire Terriërs erg gewild zijn, is het belangrijk om al vroeg contact te leggen met de fokker. Het onderstaande overzicht kan hierbij helpen.

 

Yorkshire Terriër Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Royal Sensations's-HertogenboschNoord-BrabantBekijk
Van Der ZuidersteeAaltenGelderlandBekijk
Van IndacibianDuivenGelderlandBekijk
Van ZirikiAlkmaarNoord-HollandBekijk
Rada's VictoryAmsterdamNoord-HollandBekijk
Chelsea's ProudCapelle a/d IJsselZuid-HollandBekijk
From Angel's DreamHoogvlietZuid-HollandBekijk
From Maro’s Little HomePuttershoekZuid-HollandBekijk
A Special DogRotterdamZuid-HollandBekijk
PolanerduinAardenburgZeelandBekijk
Het NieuwlandsehofBiervlietZeelandBekijk
Of Louise St ClaireTholenZeelandBekijk

 

 

Wat Kost Een Yorkshire Terriër Pup?

Een Yorkshire Terriër pup met stamboom kost gemiddeld zo’n 800-1500 euro. Andere kosten zijn benodigdheden als een mand, riem, voederbak en speeltjes. Kosten voor voeding zijn mede afhankelijk van welk type voer men kiest, reken op zo’n 15 euro per maand.

Hiernaast moeten baasjes rekenen op kostenposten als de dierenkliniek. Hier kunnen naast routinebehandelingen als ontwormen en vaccineren ook incidentele behandelen voorkomen als een operatie.

Bovendien heeft de Yorkshire Terriër relatief veel vachtverzorging nodig. Dit kan de baas zelf doen, maar ook kan een hondentrimsalon worden ingeschakeld. Denk bij (volledige) vachtverzorging voor de hond aan een prijs rond de 50 à 100 euro per bezoek.

Ook is er de hondenbelasting, welke periodiek per gemeente wordt belast. Zoek op de website van jou gemeente naar de exacte kosten.

 

Yorkshire Terriër Pup Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Om te beginnen is het uitkiezen van de juiste fokker een belangrijke (en vaak ingewikkelde) uitdaging. Een goede fokker herkennen is namelijk lastig voor veel kopers, omdat er zoveel is om op te letten. Zorg er in ieder geval voor dat een kennel is aangesloten bij een erkende fokvereniging.

Voor de Yorkshire Terriër zijn er rasverenigingen als de Nederlandse Yorkshire Terriër Club. Ook is er de Yorkshire- en Biewer Terriër Vriendenclub die enkele kennels aanbeveelt. Verschillende fokkers aanbevolen door deze verenigingen ook genoemd in het overzicht aan het begin van dit artikel.

Onthoud dat kennelhouders altijd gewone gezinnen zijn. Het zijn geen professionele bedrijven, het gaat om een passie voor het ras! Daarom kunnen er soms rotte appels tussen zitten. Dit maakt het belangrijk voor kopers om gerichte vragen te stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

 • Leefomgeving pups: Gezonde, schone leefruimtes, waarbij er voldoende gelegenheid is voor socialisatie met mensen
 • Gezondheid: Zijn de honden gecontroleerd op enkele veel voorkomende ziektes die voorkomen bij de Yorkshire Terriër. Zijn pups gechipt, ingeënt, ontwormd, etc.?
 • Puurheid ras: Kloppen alle uiterlijke kenmerken en gedragskenmerken met de standaard?
 • Leeftijd en herstel: Pups mogen pas na 9 weken weg bij de moeder, en de moederhond moet voldoende tijd krigen tussen verschillende nestjes (12 maanden), daarbij moet de moeder niet te jong of oud zijn voor het krijgen van een nestje (hier de basisregels).
 • Documentatie: Zijn de papieren op orde? Denk aan medische verklaringen van de dierenarts over de gezondheid, maar ook aan stamboom documenten en (de details van) het koopcontract.
 • Koopcontract: Zijn in het uiteindelijke koopcontract de eigendomsrechten geregeld? Weet je wat je moet doen wanneer er iets mis blijkt met de hond, kan je terug met het dier naar de fokker indien nodig?

 

De Correcte Kennel Uitkiezen

Het zal een hoop informatie zijn die je als koper van een Yorkshire hondje in één keer krijgt te verwerken. Het is niet zo makkelijk als het kopen van een goudvis in de dierenwinkel! Rasechte honden zijn prijzig en relatief schaars.

Hierbij is het van cruciaal belang om met de juiste kennel in zee te gaan. Je moet vertrouwen hebben in de tegenpartij en hier voor advies terecht kunnen. Onthoud hierbij wel dat kennelhouders zeer veel aanvragen ontvangen en mogelijk erg druk zijn. Bundel vragen en beperk communicatie waar mogelijk.

Vermijd in ieder geval kopers op platformen als Marktplaats, aangezien dit vaak gaat om broodfok (voor het geld). Ga enkel in op aanbiedingen van een door jouzelf uitgezochte en erkende Yorkshire Terriër kennel. Iemand met passie en liefde voor het ras. Ben je zelf zo’n passievolle fokker en sta je nog niet in het overzicht? We voegen graag erkende, eerlijke fokkers toe aan het lijstje in dit artikel. We horen graag van je!

14 gedachten over “Yorkshire Terriër Pup Kopen: 12 Erkende Fokkers In Nederland”

 1. Puppies mogen van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied pas na 9 weken weg bij de moeder en niet zoals hierboven staat aangegeven dat dit al bij weken mag. Graag corrigeren!!!

  Beantwoorden
  • Beste H.J,

   Er moet een foutje in geslopen zijn bij de redactie. Heb het direct gewijzigd.
   Dank voor het melden!

   Arnold van HulpMetHuisdier.nl

   Beantwoorden
  • Raad van beheer moet ik de pot van op. Ik heb een Westhighland terrier met stamboom die met 3 jaar begon te klungelen met zijn gezondheid. Fokker aangeschreven en Raad van beheer in verband met doorfokken etc. Nooit iets gehoord van beide niet. Nu moet ik hem 6,5 jaar later laten inslapen omdat het niet meer gaat door de problemen die hij heeft gekregen naar aanleiding van zijn atopie op 3 jarige leeftijd. Alles er aangedaan maar heeft inmiddels diabetes, is blind krijgt zoveel medicatie dat zijn nieren het nu begeven en het is allemaal een kwestie van geld.. Met die stomme stamboom, zegt helemaal niets of een hondje dan wel gezond is en ja je moet geluk hebben, maar ik vind als je meld dat een hondje met een stamboom ziek wordt dat ze wel mogen reageren. Belangrijkste is dat je een gezond en niet doorgefokt hondje heb en dat is iets van ze met elkaar in stand houden puur voor geld en niet voor de dieren. Het arme ventje heeft zo gevochten en is zo dapper.

   Beantwoorden
 2. Ik zoek een mini Yorkshire terriër puppy , of een tea cup Yorkshire terriër
  Dus het liefst zo klein mogelijk
  En het moet een teefje zijn
  Krijgt u puppy’s hiervan ik hoor het graag!

  Beantwoorden
 3. Wij zijn op zoek naar een pup yorkshire biewer teefje , wie kan ons helpen .Wij zijn al in het bezit van een biewer van 11 en onze york is overleden zodoende op zoek naar een pup

  Beantwoorden
 4. Ik zoek een mini Yorkshire terriër puppy , of een tea cup Yorkshire terriër
  Dus het liefst zo klein mogelijk
  En het moet een teefje zijn
  Krijgt u puppy’s hiervan ik hoor het graag!

  Beantwoorden
 5. Goedenavond,
  Ik ben op zoek naar een goede geregistreerde fokker voor een pup. Kunt u mij hier aan helpen? Met vriendelijke groet, Tonnie van der Burgh

  Beantwoorden

Plaats een reactie