Weimaraner Pup Kopen: 31 Betrouwbare Fokkers

Je bent van plan een Weimaraner pup kopen bij een fokker in Nederland of België. Of je nu op zoek bent naar een kortharige of langharige hond: een nestje kan gemixte vachtsoorten opleveren. Dat maakt het zoeken naar een geschikte puppy alvast wat makkelijker.

Desondanks zal het zoeken naar een geschikt nestje een langdurig proces zijn.

Het onderstaande onverzicht van Weimaraner kennels helpt je snel een erkende fokker te vinden. Alle kennels zijn aangesloten bij de Vereniging de Weimarse Staande Hond. Dit is de de Nederlandse rasvereniging voor fokkers en liefhebbers van Weimaraners.

 

Weimaraner Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn betrouwbare fokkers te vinden in Nederland en België, waar je op een veilige manier een Weimaraner pup kunt kopen.

 

Weimaraner FokkerPlaatsProvincieWebsite
Van Het RaedthuysLindschotenUtrecht Bekijk
Van De PauwenkampMijdrechtUtrecht Bekijk
From Luna's OffspringHendrik-Ido-AmbachtZuid-Holland Bekijk
Van 't Harde PadNoordwijkerhoutZuid-Holland Bekijk
Du BouquillonRotterdamZuid-Holland Bekijk
Join Jillz-JoeleyAalsmeerNoord-Holland Bekijk
Kennel Grey NobleAnna PaulownaNoord-Holland Bekijk
In Honour Of HigginsHilversumNoord-Holland Bekijk
FelisinHuizenNoord-Holland Bekijk
Of Mauve GraceKudelstaartNoord-Holland Bekijk
Of Weimar's JoyLangweerFriesland Bekijk
BarkhoornsOnstweddeGroningen Bekijk
Prosperous Grey Knight1e ExloërmondDrenthe Bekijk
Made of Grey SilkEnterOverijssel Bekijk
Mistic GraceHaaksbergenOverijssel Bekijk
't Voortse HuysBarneveldGelderland Bekijk
Van Het MolehoutErmeloGelderland Bekijk
MacGreydonGarderenGelderland Bekijk
Windfall GreyStokkumGelderland Bekijk
Héritage De DauphineEscharenNoord-Brabant Bekijk
Of Yenna's PrideEtten-LeurNoord-Brabant Bekijk
Titanium TrustGeldropNoord-Brabant Bekijk
Van De WolfshoekKnegselNoord-Brabant Bekijk
ChesphoniLithNoord-Brabant Bekijk
Of Kyrandors HomeOisterwijkNoord-Brabant Bekijk
Grey BlessingsOosterhoutNoord-Brabant Bekijk
To The Moon And BackRaamsdonkNoord-Brabant Bekijk
Cum Caerulei OculiVortum-MullemNoord-Brabant Bekijk
Van 't MeuleveldAfferdenLimburg Bekijk
Nieuw HeinkenshofGrathemLimburg Bekijk
Greyzone & ZarelleWesterloAntwerpen (België) Bekijk
Weimaraner Hondenras
De Weimaraner is een erg elegante en mooie middelgrote hond.

 

Wat Kost Een Weimaraner Pup?

De prijs van een rasechte Weimaraner pup ligt gemiddeld tussen de 1000 en 1500 euro. Veelal wordt bij deze prijs enkele standaard medische kosten inbegrepen, zoals chippen, vaccineren en ontvlooien van de hond. Ook het officiële stamboom document van de Weimaraner zit bij deze prijs inbegrepen.

De kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde van Nederlandse kennels die gezinshonden fokken. Het is mogelijk dat honden voor andere doeleinden duurder uitvallen. Denk hierbij aan de fok van showdieren of fokdieren.

Wanneer je een aanbod krijgt voor puppies onder de duizend euro, mag je er vanuit gaan dat de kennel bepaalde kosten niet in de aanschafprijs verwerkt, of kan het zijn dat er iets vreemds aan de hand is. Ga nooit in zee met onbetrouwbare fokkerijen, en blijf goed opletten tijdens het aanschafproces.

 

Weimaraner Pup Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Ondanks het feit dat de meeste fokkers met passie en liefde hun honden grootbrengen, zullen er ook kennels tussen zitten die het niet zo nauw nemen met de regels, of het puur voor het geld doen. Eigenaren van kennels blijven immers particulieren.

Hierom is het voor geïnteresseerden extra belangrijk om gerichte vragen te stellen tijdens het aanschafproces. Let hierbij in ieder geval goed op de volgende factoren:

 • Transparante werkwijze: Het is allereerst belangrijk dat de kennelhouder open en eerlijk is over de manier van werken. Als ergens geheimzinnig over wordt gedaan, kan het zijn dat er iets onjuist is aan de werkwijze van de kennel.
 • Erkende fokkerij: Rasverenigingen laten fokkerijen alleen toe onder bepaalde voorwaarden, is deze lid dan kan je verwachten dat de richtlijnen worden nageleefd. Voor Weimaraners is er de rasvereniging Vereniging de Weimarse Staande Hond.
 • Leefruimte: Bij het bezoek is het verstandig om de leefomgeving te observeren. Krijgen de honden alles wat ze nodig hebben? Wat voor voedsel krijgen de dieren? Is de ruimte schoon een leefbaar?
 • Gezondheid pups: Weimaraners zijn relatief gevoelig voor erfelijke ziektes. Zijn honden getest op veel voorkomende aandoeningen en is hier een schriftelijk bewijs van? En hoe ziet de gezondheid van de pups er op het oog uit? Zijn ze bewegelijk en vertonen de pups normaal gedrag?
 • Leeftijd pups: Het is essentieel voor de ontwikkeling van de pups dat ze in de vroege fase bij de moederhond blijven. Pups mogen pas worden verkocht als ze een leeftijd van 7 weken oud hebben bereikt.
 • Dekleeftijd moeder: Er zijn ook regels voor het dekken van de moeder. Dit mag alleen als ze ouder dan 16 maanden en jonger dan 9 jaar is.
 • Aantal nestjes per hond: Het maximaal vastgestelde aantal nestjes per moederhond is vijf. Daarbij moet de moederhond een herstel van ten minste 12 maanden krijgen tussen twee nestjes in.
 • Rasstandaard: Voldoet de pup die je wil kopen aan de algemeen overeengekomen Weimaraner rasstandaard?
 • Volledigheid documenten: Is de stamboom documentatie aanwezig? Geeft deze aan dat het gaat om een rasechte pup? Zijn medische documenten en het dierenpaspoort aanwezig? Controleer ook op echtheid.

 

Een Puppy Kopen Bij De Fokker

Het kopen van een Weimaraner puppy is een tijdrovende klus. We willen je enkele praktische adviezen meegeven om de kans van slagen te vergroten:

 • Regelmatig beschikbaarheid controleren: Keer regelmatig terug naar dit overzicht om te checken of een kennel een nestje op komst heeft, zo ben je er tijdig bij. Vergeet deze pagina dus niet op te slaan bij je favorieten!
 • Tijdig een pup reserveren: Merk je dat een fokker van plan is een hond te dekken, neem dan direct contact op. Zo kan je tijdig een reservatie veiligstellen. Anders is de kans klein dat je er tussen zal komen.
 • Veel geduld hebben: Na het dekken is het vooral wachten geblazen. Zoals vermeld moet de pup minimaal 7 weken zijn voordat je deze in huis mag nemen.
 • Denk aan hygiëne bij bezoek: Jonge pups zijn zeer ziektegevoelig, dus denk eraan grondig de handen te reinigen voordat je jonge pups aanraakt. Volg de instructies van de fokker op bij bezoek.
 • Geniet van je nieuwe huisdier: Is het proces doorlopen, vergeet vooral niet te genieten van je nieuwe hond!

Mocht je zelf eigenaar zijn van een kennel, of nog een erkende Weimaraner kennel weten die nog niet in de lijst staat? Laat een reactie hieronder achter, dan nemen we de fokker graag in overweging. Voorwaarde is lidmaatschap van een erkende organisatie voor hondenfokkers.

2 gedachten over “Weimaraner Pup Kopen: 31 Betrouwbare Fokkers”

 1. Goedendag,

  Kunt u mij informeren wanneer er bij en erkende fokker puppy’s geboren worden. Wij hebben afgelopen zaterdag afscheid moeten nemen van onze 14 jarige Schotse Collie.
  En missen hem ontzettend. Wij zijn nu op zoek naar een Weimaraner pup, zijn bekend met zijn karakter en temperament. Heb mijn hele leven al diverse honden gehad, waaronder een Duitse Staande Korthaar, die redelijk te vergelijken is aangaande karakter met de Weimaraner. De hond zal bij ons deel uit maken van het gezin. We hopen graag van U te horen. Mvg Hans olde Bolhaar

  Beantwoorden
  • Beste Hans,

   Mijn advies aan u zou zijn om actief contact op te nemen met de fokkers in het overzicht.
   Ook wanneer er geen nestje beschikbaar is heeft het zin om contact te leggen, dit vergroot de kans om later te kunnen reserveren.
   Gebruik de tips zoals beschreven om te controleren of een fokker ook echt betrouwbaar is.
   Veel succes!

   Met vriendelijke groet,
   Arnold van HulpMetHuisdier.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie