Vizsla Pup Kopen: 24 Betrouwbare Fokkers

Wil je een vizsla pup kopen, dan staat je een lang traject te wachten. Aangezien er relatief weinig vizsla fokker keuze is in Nederland (de wachtrijen zijn lang!), wordt er ook veel uitgeweken naar het buitenland.

Het is slim om vroeg je puppy te reserveren, wil je kans maken bij een nieuw nestje pups.

Onthoud ook dat niet alle vizsla kennels hetzelfde zijn: er zijn immers twee varianten van het hondenras (vizsla korthaar en vizsla draadhaar). Het onderstaande overzicht geeft je inzicht in de fokkerijen voor dit bijzondere ras in en rond Nederland.

 

Vizsla Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 24 betrouwbare vizsla fokkers te vinden in Nederland en België, waar je op veilige wijze een vizsla pup kunt kopen.

 

Vizsla FokkerPlaatsProvincieTypeWebsite
Fényes VarázsVlaardingenZuid-HollandDraadhaar Bekijk
IttersumhofAlphen a/d RijnZuid-HollandKorthaar Bekijk
Van Het Klein ProfijtPiershilZuid-HollandDraadhaar Bekijk
Vizslahoeve Quodijin'sVlaardingenZuid-HollandDraadhaar Bekijk
Vörös VadászAalsmeerNoord-HollandKorthaar Bekijk
Green Valley StarsAaltenGelderlandKorthaar Bekijk
Van De PlakseweiBemmelGelderlandKorthaar Bekijk
LaarstateEmstGelderlandKorthaar Bekijk
Nagy BarátjaMaldenGelderlandDraadhaar Bekijk
FajtisztaWageningenGelderlandKorthaar Bekijk
Wenters DévaiWinterswijkGelderlandKorthaar Bekijk
Regghe ValleyNijverdalOverijsselDraadhaar Bekijk
Van De AchthoevenslagDrogteropslagenDrentheKorthaar Bekijk
KyragosOostwoldGroningenKorthaar Bekijk
Vanabasar MagyarEindhovenNoord-BrabantKorthaar Bekijk
Quodian’sOudenboschNoord-BrabantBeide Bekijk
SzervuszSchijndelNoord-BrabantKorthaar Bekijk
Vadász VizslaSint-OedenrodeNoord-BrabantKorthaar Bekijk
BüszkeségünkSpoordonkNoord-BrabantKorthaar Bekijk
Van De Verre HoeveTilburgNoord-BrabantKorthaar Bekijk
Vizsla JachthondVeghelNoord-BrabantKorthaar Bekijk
Van Huize ZeldenrustArcenLimburgDraadhaar Bekijk
ArteluxWesterloAntwerpen (België)Korthaar Bekijk
Van Stratum Aan ZeeOpoeterenLimburg (België)Korthaar Bekijk

 

Vizsla Hond Kennel
De Vizsla is een elegante middelgrote hond.

 

Vizsla Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Ondanks het feit dat het erg moeilijk is om aan aan vizsla hond te komen, is het toch belangrijk om enkele essentiële zaken goed in de gaten te blijven houden. De fokkers blijven immers particulieren, ook al wordt veelal de fokstandaard gevolgd en zal er veel liefde en passie in het werk zitten.

Kopers moeten altijd waakzaam blijven. Neem kennis van de omstandigheden waarin je toekomstige hond opgroeid. Controleer of de fokker alles goed op orde heeft. Let ten minste op de volgende factoren:

 • Vizsla pup prijs: De gemiddelde kosten voor een rasechte Vizsla pup gefokt volgens de rasstandaard liggen tussen de 1000 en 1300 euro. Hiermee is de Vizsla een relatief duur hondenras. Fokdieren of showdieren kunnen een nog hogere prijs hebben.
 • Leefruimte: Vraag naar gedetailleerde informatie rondom de manier waarop de honden leven in de kennel. Controleer of in alle basisbehoeften is voorzien en let ook op de mate waarin de dieren interactie hebben met mensen. Het is belangrijk dat pups actief worden gesocialiseerd.
 • Gezondheid pups: Vraag naar bewijzen van bezoeken aan de dierenarts. Er moet ten minste zijn gecontroleerd op enkele veel voorkomende ras-specifieke erfelijke ziekten, zoals heupdysplasie, hemofolie en schouderdysplasie.
 • Leeftijd pups: Hoe oud zijn de dieren op het moment van aankoop? Een pup mag pas gekocht worden vanaf een leeftijd van 7 weken.
 • Herstel en aantal nestjes: De moederhond moet ten minste 12 maanden de tijd krijgen om te herstellen van een bevalling. Ook mag ze in haar leven maximaal 5 nestjes krijgen.
 • Dekleeftijd: De leeftijd waarin de moeder gedekt mag worden ligt tussen de 16 maanden en 9 jaar oud. Hier mag niet vanaf geweken worden.
 • Transparantie: Wordt er eerlijk en open gecommuniceerd over de manier van handelen, of is de fokker juist geheimzinnig of ontwijkend wanneer het op de handelswijze aan komt. Meer inzicht is meer vertrouwen.
 • Rasstandaard: We haalden al eerder even de Vizsla rasstandaard aan. Controleer of de uiterlijke kenmerken hieraan voldoen.
 • Erkenning Vizsla vereniging: Het helpt het vertrouwen sterk wanneer de fokker staat ingeschreven bij relevante rasclubs of -organisaties, zoals de Nederlandse Vereniging van Hongaarse staande honden “Vizsla”. Ook de Belgische of Duitse equivalenten voldoen.

 

Je Vizsla Pup Bezoeken Bij De Fokker

Alle bovengenoemde zaken kunnen vrij gemakkelijk worden gecontroleerd tijdens een bezoek. Stel vooral veel vragen en bereid deze ook voor, omdat je makkelijk iets kunt vergeten als je bij de kennel langs gaat om je toekomstige puppy te komen bekijken.

Luister goed naar de instructies die de eigenaar van de kennel geeft, voordat je in contact komt met de puppies. Hygiëne is hierin erg belangrijk, omdat een ziekte snel van mens op hond is overgedragen.

Ben je zelf een gepassioneerde Vizsla fokker die zich heeft aangesloten bij een erkende vereniging, maar sta je nog niet in de lijst? Neem gerust contact met ons op door een reactie onder dit artikel achter te laten, of gebruik te maken van het contactformulier elders op deze website. Dan voegen we je na een standaard controle graag toe!

2 gedachten over “Vizsla Pup Kopen: 24 Betrouwbare Fokkers”

 1. Inderdaad ben op zoek naar een korthaar vizsla pup .
  Omdat we onze eigen vizsla na bijna 16 jaar overleden is met de nodige emotie. Hij was echt een schat van een hond.
  Het was de tweede vizsla die wij gehad hebben.
  Zodoende gaan we voor de derde
  Wij wonen buitenaf in verbouwde boerderij met zeer veel ruimte van 3 hectare.
  En ik een zee van tijd want ik werk niet meer.
  Dus veel tijd voor een nieuwe pup.

  Beantwoorden

Plaats een reactie