Siberische Kat Cattery: 19 Goede Fokkers Om Kittens Te Kopen

Een Siberische kat kopen bij een cattery is een heuse zoektocht. Allereerst is het vinden van een beschikbaar nestje met kittens vaak een tijdrovend proces.

Wil je een Siberische kat cattery opzoeken die betrouwbaar is, dan kan het onderstaande overzicht hierbij helpen. De fokkers van de Siberische kat zijn te vinden door heel Nederland, van Limburg tot Noord-Holland, en ook helemaal tot in Groningen. Elke provincie heeft wel een fokker in de buurt. Bekijk ze middels de onderstaande lijst!

 

Siberische Kat Cattery Lijst

In het overzicht hieronder zijn 19 goede Nederlandse Siberische kat cattery locaties te vinden, waar je op veilige wijze een nieuwe Siberische kitten kan kopen.

 

CatteryPlaatsProvincieWebsite
Cattery KamarisHarenGroningenBekijk
S'BerendipityAssenDrentheBekijk
Of Kymaya's PlaceEmmenDrentheBekijk
Cattery SibannaOlstOverijsselBekijk
Cattery BerestnevaWijheOverijsselBekijk
Cattery SippensteinHeemskerkNoord-HollandBekijk
Cattery IdumaliHillegomNoord-HollandBekijk
Cattery 't WieltjeOostzaanNoord-HollandBekijk
De Beer Van BuitelaarAlphen a/d RijnZuid-HollandBekijk
Cattery GremlinevaWoerdenZuid-HollandBekijk
Cattery ErikaZoetermeerZuid-HollandBekijk
Cattery MaranovskiUgchelenGelderlandBekijk
Cattery Adia'sBredaNoord-BrabantBekijk
Cattery InitiumHalsterenNoord-BrabantBekijk
Almaza KrasotaHerpenNoord-BrabantBekijk
Beautiful BearWaalwijkNoord-BrabantBekijk
Van De SibydreuzelsWolphaartsdijkZeelandBekijk
Cattery MeytaSint-AnnalandZeelandBekijk
Van LotharingNBLimburg / FlevolandBekijk

 

Siberische Kat Kopen
De Siberische kat wordt gekenmerkt door zijn dikke vacht en intense ogen.

 

Een Goede Siberische Kat Cattery Herkennen

Wil je binnenkort een nieuwe Siberische kat kopen bij een fokker, dan is het vaak oppassen geblazen.

Niet alleen moet je jezelf als koper comfortabel voelen bij de werkwijze van de fokker, ook is het vaak lastig om een beschikbaar nestje Siberische kittens te vinden. Zeker wanneer je specifiek de point-variant Neva Masquerade wil kopen.

Wil je altijd voor de beste cattery locatie gaan, dan doe je er als koper goed aan om te letten op de volgende aspecten, voordat je een katje bij de betreffende fokker koopt:

 • Leefruimte: Hoe staat het met de verzorging van de dieren? Welke leefomgeving hebben ze en is deze schoon?
 • Gezondheidsaspecten: Hebben de kittens geen kenmerkende genetische afwijkingen en lijken ze normaal gedrag te vertonen?
 • Socialisering: Gaat het om verwilderde raskittens of zijn ze door de fokker voldoende gesocialiseerd?
 • Verkoopleeftijd: Het is wettelijk verbodem om kittens onder de 13 weken te verhandelen. Wat is de leeftijd op het moment van aankoop?
 • Bevalling: Wordt het wettelijke maximum van 1 nestje per kat per jaar aangehouden? Gaat het om een gezinskat of een specifieke fokkat?
 • Rasechte kat: Houd de fokker zich aan de correcte rasstandaard en zijn bijvoorbeeld stamboomdocumenten helemaal in orde gemaakt?
 • Helderheid proces: Is de fokker duidelijk over de methode van handelen, zowel voor geboorte van het nestje als erna?
 • Eerdere ervaringen: Wat vinden eerdere klanten van het proces? Kan je reacties vinden van anderen? Op welke locaties zijn eerdere nestjes terecht gekomen?
 • Erkenning authoriteiten: Ga na of de fokker geregistreerd staat (of vernoemd is door) cattery organisaties en rasverenigingen, zoals de Fédération Internationale Féline (FIFe), de Nederlandse Langhaarkatten Vereniging (NLKV) en de Nederlandse Raskatten Vereniging (NRKV).
 • Juiste afronding: Zullen catteries op eigen initiatief de verplichte medische en administratieve handelingen opnemen in het traject? Denk hierbij aan inentingen, ontwormen, dierenpaspoort en stamboomdocumenten.

 

Een Siberische Kitten Kopen

Bij het kopen van een siberische kat komt veel kijken. Hopelijk heeft dit artikel je een stukje verder geholpen in dit proces. Tot slot willen we je nog wat praktische tips meegeven voor de interactie met de fokkerijen:

 • Start elk bezoek met grondig schoonmaken van de handen. Hierdoor kunnen er geen virussen of bacteriën overspringen van mens op kat. Zeer jonge kitten zijn erg fragiel en zullen heel snel ziek worden.
 • Bezoek je verschillende nestjes achter elkaar? Dan is het verstandig om tussendoor van outfit te veranderen en jezelf te wassen. Zo wordt voorkomen dat bacillen en ander ongediertje per ongeluk tussen fokkerijen kan overspringen.
 • Het is de natuur van katachtigen om de nageltjes te gebruiken. Zorg zodoende voor een wat oudere kledij die bij een enthousiaste kat stuk mag gaan.
 • Het zal niet mogelijk zijn om direct een overeenkomst af te sluiten en je nieuwe huisdier mee te nemen. Hier gaat in principe een traject aan vooraf. Heb dus zeker geduld om je nieuwe gezinslid in je armen te kunnen sluiten.
 • Aangezien je bij iemand op zijn thuisadres komt tijdens een bezoekje, is respect voor de gastvrijheid essentieel. Luister naar de gastheer of gastvrouw, en blijf weg bij het nestje totdat je toestemming hebt van de fokker.

Mocht je in het bovenstaande overzicht van Siberische kattenfokkers toch nog een cattery missen, dan doen we graag ons best om deze toe te voegen aan de lijst. Stuur ons even een berichtje met de informatie, waarna we jou cattery locatie graag toevoegen aan het overzicht. Er wordt een kleine, eenmalige administratieve vergoeding gevraagd om de informatie up-to-date te houden.

Plaats een reactie