Samojeed Pup Kopen: 15 Betrouwbare Fokkers

Ben jij van plan een Samojeed pup te kopen bij een fokker? Dan is het handig om een overzicht te hebben van betrouwbare kennels die Samojeed pups verkopen.

Het zeer schattige hondenras is populair, maar het aantal Nederlandse fokkers is beperkt.

We raden hierom sterk aan om zeer vroeg te reserveren, mocht er ergens een nieuw nestje op komst zijn. Houd daarom regelmatig deze pagina in de gaten om snel naar de relevante kennels te kunnen navigeren. Lees ook goed de tips bij het kiezen van een kennel door.

 

Samojeed Pup Kopen: Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 15 betrouwbare Samojeed fokkers te vinden in Nederland en België, waar je op een veilige manier een Samojeed pup kunt kopen.

 

Samojeed FokkerPlaatsProvincieWebsite
Bayka's DreamGeertruidenbergNoord-Brabant Bekijk
Delivano'sPrinsenbeekNoord-Brabant Bekijk
DunbladeOudenboschNoord-Brabant Bekijk
TaigaroKruislandNoord-Brabant Bekijk
OedatchinaSpijkernisseZuid-Holland Bekijk
NaschjaAmsterdamNoord-Holland Bekijk
Schylger SamoyedsTerschelling-WestFriesland Bekijk
LusjkayaRodenDrenthe Bekijk
Sammy's PlaceBrummenGelderland Bekijk
Samojeden van de IJszeeBarneveldGelderland Bekijk
Huis Te WoudeBeekLimburg Bekijk
Sovaschi Bright DiamondHelmondLimburg Bekijk
The Twinkling StarSint-Martens-LatemOost-Vlaanderen (België) Bekijk
Of Chadhilla's HomeRillaarVlaams-Brabant (België) Bekijk
VandenstampershoekDammeWest-Vlaanderen (België) Bekijk

 

Samojeed Pup
Samojeed pups zijn ontzettend schattig.

 

Samojeed Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Omdat je bij een kennel vrijwel altijd te maken hebt met een gewoon gezin met een passie voor het hondenras, is het altijd belangrijk om als koper goed te blijven opletten.

Je wil zeker weten dat de fokker goed de zaken op orde heeft. Let hierbij in ieder geval op de volgende factoren, om te kunnen bepalen of je te maken heb met een betrouwbare fokker:

 • Prijs Samojeed pup: De kosten van een Samojeed pup liggen gemiddeld tussen de 1000 en 2000 euro, hierbij gaat het om een hond met stamboom. Bij deze prijs zijn standaard medische handelingen voor pups vaak al inbegrepen. Let op het feit dat de medische kosten recentelijk sterk zijn gestegen en een de prijsindicatie hoger kan uitvallen.
 • Gezondheid pups: Vertonen de dieren in het nestje geen zichtbare gezondheidsproblemen, uiterlijke afwijkingen of afwijkend gedrag? Zijn de dieren schoon en verzorgd?
 • Leefomgeving: Wordt er in de behoeften van de honden voorzien op een zo goed mogelijke manier? Denk aan comfort, bewegingsruimte, voedsel en aanverwant.
 • Leeftijd pups: Zijn de puppies minimaal 7 weken oud voordat je ze mag kopen?
 • Leeftijd en nestfrequentie moeder: Is de moeder gedekt nadat ze 16 maanden oud was? Is ze ten minste jonger dan 9 jaar oud op het moment van dekken? Heeft de moederhond maximaal 5 nestjes in haar leven gehad?
 • Documentatie: Voldoet de pup aan de officiële rasstandaard van het Samojeed hondenras, welke afkomst heeft de hond (stamboom), is er een dierenpaspoort en zijn medische behandelingen vastgelegd en gedocumenteerd?
 • Transparatie kennel: Doet de eigenaar van de fokkerij geheimzinnig over de manier van houden en fokken, of is deze hier juist heel open en eerlijk over? Zijn er bewijzen te vinden voor de manier waarop de fokker de honden behandeld?
 • Erkenning organisaties: Een goede fokker wordt genoemd of erkend door een officiële organisatie. Bij de Samojeed kan je onder meer denken aan een erkenning van de Samojeden Club Nederland. Maar ook vermeldingen bij andere relevante organisaties of recensies op het internet kunnen een goede indicatie geven van de kwaliteit van een kennel.

 

Op Bezoek Gaan Bij De Samojeed Fokker

Is het eenmaal gelukt om een geschikt nestje te vinden en een puppy te reserveren bij de fokker, dan wordt het tijd om op bezoek te gaan bij de kennel. Natuurlijk ben je bij zo’n locatie enkel op bezoek, dus is het verstandig om vooral goed te luisteren, maar ook zelf vragen te stellen. Denk ook aan voldoende hygiëne voordat je de pups aanraakt.

Het is goed om te weten dat een betrouwbare kennelhouder nooit na één bezoek al zal aandringen op een koop. Dat zijn dingen die alleen broodfokkers zouden doen. Er gaat altijd een bedenkperiode overheen.

Ben je zelf een Samojeed fokker en wil je opgenomen worden in het bovenstaande overzicht? Neem dan even contact op met de redactie of laat een bericht achter onder dit artikel. Na een korte check zullen we de fokker lijst dan updaten met de nieuwe informatie.

10 gedachten over “Samojeed Pup Kopen: 15 Betrouwbare Fokkers”

 1. Beste heer/mevrouw,

  ik ben op zoek naar een pracht pup samojeed. graag zou ik hier meer informatie of aanbieder willen!

  Met vriendelijke groet,

  Shao

  Beantwoorden
 2. Beste meneer/ mevrouw

  Wij zijn op zoek naar een lieve schattige samojeden pup
  Ik zou heel graag zo spoedig mogelijk een berichtje van i terug horen

  Met vriendelijke groet

  Mevrouw Stebler

  Beantwoorden
 3. Beste Fokkers,

  Ik ben op zoek naar een nieuwe vriend. Ik ben helaas recentlijk mijn beste vriend (een labrador) verloren aan een hersentumor. Dus ik heb op geen enkele manier haast.

  Is er iemand die al een nestje in de planning heeft voor 2023. Of een wachtlijst waar ik me kan inschrijven?

  Met vriendelijke groet,

  Kirsten

  Beantwoorden
 4. Ben op zoek naar een samojeed pup voor mij gezelschap te houden en dat soort dingen en voor ons gezin weer dichter bij elkaar te krijgen wand mijn broertje ween all elke dag omda zijne vorige hond gestorven is maar jammer genoeg zoude we maar een 1300 euro er kunne voor betalen ze zou wel een vree mooie thuis hebben voor verschillende functies zoude we heb gebruiken maar voor de eerste plaats als gezindshond

  Beantwoorden
 5. Hallo, wij zijn Casper en Emily!
  Een jong stel wat klaar is voor een nieuwe aanvulling in ons leven.
  Allebei fan van het samojeed ras,
  We hopen op informatie

  Mvg

  Beantwoorden
 6. Mijn man en ik zijn met onze drie kinderen klaar om veel tijd en energie te steken in een mooie, lieve (liefst witte) samojeed pup! Is bekend waar een nestje is/gaat komen? We hebben geen haast en wachten op een perfecte match:) Alvast bedankt!

  Beantwoorden

Plaats een reactie