Rottweiler Pup Kopen: 25 Betrouwbare Fokkers

Je wil graag een Rottweiler pup wil kopen bij een Nederlandse fokker. Dan is het verstandig om je goed in te lezen: Waar moet je op letten? Welke prijs heeft een Rottweiler puppy? En hoe werkt het bezoek bij een kennel eigenlijk?

Denk eraan om je toekomstige hond vroeg te reserveren, omdat de populariteit van dit hondenras enorm is. We adviseren je nu al contact te leggen met fokkers, ook wanneer er nog geen pups op komst zijn.

Het overzicht van betrouwbare Rottweiler fokkers in Nederland kan je hierbij helpen. Alle kennels in de onderstaande lijst zijn lid van de Nederlandse Rottweiler Club.

 

Rottweiler Fokker Overzicht

In de tabel hieronder zijn 25 erkende Rottweiler kennels te vinden in Nederland, waar je op een veilige manier een Rottweiler pup kunt kopen.

 

Rottweiler FokkerPlaatsProvincieWebsite
Von Kirch Eulen HofBedumGroningen Bekijk
Dutch OnyxHollands KroonNoord-Holland Bekijk
Van Het RoxxiesparkHoornNoord-Holland Bekijk
Vom NyeboxwoudeNibbixwoudNoord-Holland Bekijk
Ter WaeleDen HaagZuid-Holland Bekijk
Van De SjansBunschotenUtrecht Bekijk
MunanisAlmere-StadFlevoland Bekijk
Villa BlackandtanAlmere-StadFlevoland Bekijk
Van De AmbocahoeveLonnekerOverijssel Bekijk
DubarrieschArnhemGelderland Bekijk
Van De Wilde HavanaArnhemGelderland Bekijk
Het RozenbrinkjeDreumelGelderland Bekijk
Van De MarkenrichterEefdeGelderland Bekijk
Van De Mattonelle RosseKerk-AvezaathGelderland Bekijk
Van De WodanahoeveLoenenGelderland Bekijk
Of The Fancy RottsBerghemNoord-Brabant Bekijk
De LeemlandeBiezenmortelNoord-Brabant Bekijk
Van Het BeemdenparkBredaNoord-Brabant Bekijk
Van Het HaverveldBredaNoord-Brabant Bekijk
Van Het WederzichtDiessenNoord-Brabant Bekijk
Van Het HaltersehofHalsterenNoord-Brabant Bekijk
Vom Hause WaldblickMilheezeNoord-Brabant Bekijk
Of The Lucky WevertHorst Aan De MaasLimburg Bekijk
Van Meijl Op ZevenNederweertLimburg Bekijk
Van BrixenburgValkenburgLimburg Bekijk

 

Rottweiler Hondenras
De Rottweiler is een waakse, alerte hond die erg goed trainbaar is.

 

Wat Kost Een Rottweiler Pup?

De prijs van een Rottweiler pup met stamboom ligt gemiddeld tussen de 1000 en 1200 euro. Prijzen kunnen afwijken per individuele fokker. In de prijs zijn onder meer de kosten voor het grootbrengen van de pups verwerkt, maar ook enkele standaard medische kosten.

Een gezinshond is goedkoper dan een fokdier, showdier, of een hond die voor een ander specifiek doeleinde wordt gefokt. Bovendien kunnen er pure stamboomlijnen zijn waarbij een puppy een veelvoud kan kosten van de gemiddelde prijs. Dit kan soms oplopen tot vele duizenden euro’s per hond.

 

Rottweiler Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Naast de kosten is de plek waar een puppy vandaan komt essentieel. Om de gezondheid en welzijn van je toekomstige hond te waarborgen, is het belangrijk om alleen Rottweilers te kopen bij een erkende fokker die lid is van een rasvereniging.

In Nederland is er de Nederlandse Rottweiler Club (NRC), in België is er de VZW Belgische Rottweiler Klub. Beide verenigingen houden een actuele lijst van leden bij, welke zich aan de fokregelementen van de vereniging moeten houden.

Tijdens een bezoek aan de fokker is het belangrijk om te letten op het volgende:

  • Openheid over werkwijze: Vraag actief naar de manier waarop de dieren worden verzorgd, hoe ze leven en welke methoden er worden toegepast om de pups te socialiseren. Hierbij is het belangrijk dat de fokker open en eerlijk is over de manier waarop ze te werk gaan.
  • Gezondheidscontrole pups: Wordt een nestje nieuwe puppies standaard gecontroleerd op de meest voorkomende erfelijke ziektes?
  • Welzijn moederhond: Krijgt de moeder een periode van minimaal 12 maanden de tijd om te herstellen van een bevalling? Wordt ze pas gedekt vanaf een leeftijd van 16 maanden?
  • Verkoopleeftijd: Het is wenselijk dat een pup pas vanaf een leeftijd van 7 weken wordt verkocht, houd de kennelhouder zich aan deze richtlijn?
  • Documenten: Is er een geldig stamboomdocument aanwezig? Let erop dat de pup overeen komt met de rasstandaard als visuele verificatie. Zijn bewijzen van medische controles en een dierenpaspoort aanwezig?

 

De NRC heeft op de website een overzicht van beschikbare Rottweiler pups. De kans is echter groot dat deze pups al besproken zijn op het moment dat ze op deze lijst verschijnen. Het is goed er zo vroeg mogelijk bij te zijn.

Wanneer je serieus bent over het kopen van een Rottweiler, leg dan al contact met fokkers voordat een nestje op komst is. Hiermee is er een goede kans dat je een hondje kunt adopteren. Onthoud dat je hierna nog een aantal maanden zal moeten wachten.

 

Je Nieuwe Hond Verwelkomen

Het zal een lang traject zijn voordat je eindelijk je nieuwe trouwe viervoeter in de armen kunt sluiten. Helaas is dit proces nodig om er zeker van te zijn dat je toekomstige hond gezond is. Een behoorlijk essentieel aspect van verantwoordelijk eigenaarschap!

We willen je veel succes wensen bij het kopen van je nieuwe Rottweiler pup, en absoluut adviseren om deze direct een puppytraining te geven. Rottweilers staan er immers om bekend gevaarlijk te kunnen zijn, waardoor het africhten één van de belangrijkste verantwoordlijkheden van een baasje is.

Ben je zelf een Rottweiler fokker en sta je nog niet in de lijst? Laat dan een reactie achter onder dit artikel, of neem contact op middels het formulier elders op deze site. We accepteren alleen erkende fokkerijen die lid zijn van een rasvereniging als de NRC.

2 gedachten over “Rottweiler Pup Kopen: 25 Betrouwbare Fokkers”

  1. Wij zijn op zoek naar een nieuw gezinslid. We hebben sinds kort een nieuw huis. We hebben heel veel grond en zoeken hond die van buitenaf bepaalde bescherming kan bieden. Wij zijn een gezin met 2 al wat grotere kinderen. We willen een betrouwbaar adresje vinden voor onze nieuwe aanwinst.

    Beantwoorden

Plaats een reactie