Pomeriaan Pup Kopen: 12 Goede Dwergkees Fokkers

Wanneer je een Pomeriaan pup kopen wil, dan wacht je een behoorlijke zoektocht. Het populaire hondenras staat ook wel bekend als de Dwergkees, Dwergkeeshond, of Pomeranian. En de betrouwbare fokkers in Nederland en België zijn schaars.

Er zijn helaas veel onbetrouwbare fokkers van dit ras die niet goed omgaan met hun honden (dit zijn broodfokkers het voor het geld doen).

Het is dus ontzettend oppassen geblazen, voordat je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van een Pomeriaan puppy. We willen je hierbij een handje helpen door een overzicht van kennels en foklocaties te geven die (naar grote waarschijnlijkheid) betrouwbaar zijn.

 

Dwergkees Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 12 betrouwbare Pomeriaan / Dwergkees fokkers te vinden, waar je op veilige wijze een nieuwe Pomeriaan pup kunt kopen.

 

FokkerPlaatsProvincieWebsite
DreampomsVelserbroekNoord-Holland Bekijk
Pom's ResidenceAmsterdamNoord-Holland Bekijk
Pomeranian ResidenceParkstadLimburg Bekijk
Kennel Evulon'sLuttelgeestFlevoland Bekijk
Pearl White StarsAlmereFlevoland Bekijk
WestcoastpupsOnbekendWest Nederland Bekijk
Catch My BlissBerghemNoord-Brabant Bekijk
NewgolberhoeveHooge ZwaluweNoord-Brabant Bekijk
Van de VoirtsehoekNuenenNoord-Brabant Bekijk
AcantusOudenburgWest-Vlaanderen (België) Bekijk
Os Ratos MorcegosBurstOost-Vlaanderen (België) Bekijk
Dierenhof de BrabandereBavikhoveWest-Vlaanderen (België) Bekijk

 

Pomeriaan Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Bij interesse in een Dwergkeesje, zal je op enkele zaken moeten letten om een betrouwbare fokker te kunnen identificeren. Zeker bij dit ras is het absoluut essentieel, omdat er zoveel broodfokkers zijn.

De pomeriaan is een pup die erg gewild is, dus er zijn veel mensen die je bij een nieuw nestje voor kunnen zijn. Tijdig aanvragen is dus belangrijk, wil je zeker zijn van een koop. Maar ook moet het tussen jou en de fokker goed voelen!

We hebben je al een handje geholpen met het bovenstaande overzicht van Pomeriaan fokkers, maar vragen je ook tijdens het bezoek te letten op de volgende zaken:

 • Leefruimte: Waar wonen de honden? Worden de Dwergkeesjes goed verzorgd? Krijgen ze het juiste voedsel en is hun slaapruimte in orde?
 • Socialisatie: Zijn de Pomeriaan pups vriendelijk of schuw? Zijn de honden getraind of worden ze behandeld als brooddieren?
 • Gezondheid: Ogen de puppies gezond? Hebben ze gebreken? Is er contact met een dierenarts geweest en is hier bewijs van?
 • Leeftijd pups: Hoe oud zijn de pups? Fokkers mogen geen pups jonger dan 7 weken oud verkopen. Vraag hier actief naar, waar mogelijk met bewijs.
 • Leeftijd teef: Hoe oud is de moederhond? Is deze ten minste ouder dan 16 maanden en jonger dan 9 jaar? Dit zijn algemene leeftijds richtlijnen.
 • Nestfrequentie: Hoe vaak bevalt de moeder? Krijgt ze een jaar de tijd om te herstellen? Ook mag ze maximaal 5 nestjes hebben gehad.
 • Rasstandaard: Voldoet de pup aan de officiële rasstandaard van een Pomeriaan?
 • Erkenning organisaties: Wordt de fokker erkend door organisaties als de Nederlandse Keeshonden Club?
 • Ervaring: Hoe lang is de fokker al actief? Hoeveel nestjes hebben ze al gehad? Wat vinden andere klanten in reviews?

 

Een Dwergkees Fokker Bezoeken

Houd zeker rekening met al de bovenstaande zaken tijdens je bezoek aan de Pomeriaan kennel. Het is immers belangrijk dat jou Dwergkees pup op een betouwbare en liefdevolle manier wordt grootgebracht. Dat begint al bij het uitzoeken van de nodige hondenspulletjes voor je pup!

Blijf altijd respectvol in de communicatie, ga af op de instructies van de fokker waar je te gast bent en vraag altijd naar documentatie. Het zal zelden tot nooit voorkomen dat een betrouwbare fokker een pup zomaar mee geeft aan een vreemde. Er gaat vaak uitgebreide communicatie aan vooraf.

We wensen kopers heel veel plezier met de toekomstige puppy, en natuurlijk met de zoektocht naar een perfecte foklocatie. Mocht je zelf eigenaar zijn van een Pomeriaan fokkerij en in de bovenstaande lijst terecht komen, laat dan een reactie hieronder achter, of neem contact op met onze redactie via het contactformulier.

4 gedachten over “Pomeriaan Pup Kopen: 12 Goede Dwergkees Fokkers”

 1. Het ras Pomeriaan kent de F.C.I. niet. Wat wel waar is, een uit Amerika ingevoerde Pomeriaan, wordt in Europa ingeschreven in het stamboomregister onder de naam dwergspits of Kleine spits, dit is afhankelijk van de schofthoogte. Bij de F.C.I. is het criterium de schofthoogte. Bovendien kunt u alleen een Pomeriaan met stamboom (F.C.I.erkend) kopen als u deze invoert uit Amerika, alle andere “stamboom” Pomeriaantjes hebben een stamboom die NIET door het F.C.I. erkend. Het is dus heel goed uitkijken wat en waar je een dwergkeesje aanschaft

  Beantwoorden

Plaats een reactie