Noorse Boskat Kitten Kopen: 21 Goede Catteries

Wil je graag een rasechte Noorse Boskat kitten kopen? Dan kan dit overzicht van betrouwbare Nederlandse catteries voor dit kattenras je wellicht helpen. Deze kittens zijn erg populair, dus het is goed om je breed te oriënteren op verschillende cattery locaties.

Onthoud natuurlijk ook dat de de prijs van een Noorse Boskat per aanbieder kan verschillen.

Het is dus altijd verstandig om meerdere aanvragen te doen, zeker wanneer je er zeker van wil zijn dat je niet naast een nestje grijpt. Ook is het belangrijk dat de fokker of dierenwinkel waar je de nieuwe kat koopt betrouwbaar is. Het onderstaande overzicht bevat catteries voor Noorse Boskatten die als professioneel bekend staan.

 

Noorse Boskat Kitten Kopen: Cattery Overzicht

De onderstaande Nederlandse catteries hebben regelmatig nieuwe Noorse Boskat kittens. Koop een nieuwe rasechte Noorse Boskat kitten bij één van de onderstaande betrouwbare cattery locaties:

 

CatteryPlaatsProvincieWebsite
GinchestArnhemGelderlandBekijk
Wild Cat'sAlmeloOverijsselBekijk
OeloeloeAmsterdamNoord-HollandBekijk
'T Hof Van FelisOudesluisNoord-HollandBekijk
SerrurierPurmerendNoord-HollandBekijk
DurathrorAssenDrentheBekijk
Hapercatz2e ExloërmondDrentheBekijk
Van De YvelaarDen BoschNoord-BrabantBekijk
Yvanka's CatteryGeldropNoord-BrabantBekijk
MollebuskeGemertNoord-BrabantBekijk
Titran'sVlijmenNoord-BrabantBekijk
JarininaArkelZuid-HollandBekijk
Van De LishofRijswijkZuid-HollandBekijk
Amor's AckerPijnackerZuid-HollandBekijk
BinbuzcaZoetermeerZuid-HollandBekijk
Cattery FulcoZandhuizenFrieslandBekijk
Haret LandstrykerEpeGelderlandBekijk
Store NorskGroessenGelderlandBekijk
Van NaheleZutphenGelderlandBekijk
Van Het EzelsbruggetjeWinterswijkGelderlandBekijk
Van De MoeshoekGeorgsdorfNedersaksen (DE)Bekijk

 

Wat Kost Een Noorse Boskat Kitten?

De prijs voor een Noorse Boskat kitten ligt gemiddeld tussen de 350 en 750 euro. Het bepalen van de prijs voor een Noorse Boskat kitten is onder meer afhankelijk van het uiterlijk, geslacht, en de leeftijd. Ook zullen kosten voor een kitten afhankelijk zijn van de stamboom en eventueel verrichte medische handelingen.

Bij het medische aspect moet onder meer gedacht worden aan het plaatsen van een chip, ontwormen, ontvlooien en het ‘helpen’ van het kleine katje (i.e. castratie of sterilisatie). Deze kosten zullen verrekend zijn in de aankoopprijs van de kitten.

Hiernaas zullen katten ook andere aanschafkosten hebben, zoals de aankoop van onder meer de onderstaande essentiële kattenspullen voor je raskat (de kosten hiervan zijn relatief laag ingeschat):

Schatting kosten:Koop bij Bol.com:
Voer nat€15Bekijk overzicht
Kattenbak€30Bekijk overzicht
Kattenbakvulling€10Bekijk overzicht
Voederbak / Drinkfontein€15Bekijk overzicht
Krabpaal€40Bekijk overzicht
Kattenmand€15Bekijk overzicht
Kattenborstel€5 - €20Bekijk overzicht
Halsband€5 - €10Bekijk overzicht
Speeltjes€5 - €50Bekijk overzicht
Reismand€20 - €40Bekijk overzicht

 

Noorse Boskat Kittens Kopen: Hierop Moet Je Letten

Wil je goed van start gaan bij het uitkiezen van een geschikte Noorse Boskat fokker, dan zijn er een aantal zaken waar zeker op gelet moet worden. Zo ben je er zeker van dat je een kitten koopt die op correcte wijze zijn of haar leven is gestart. Denk hierbij voornamelijk aan de volgende factoren:

  • Leefruimte: Op welke manier worden de kittens en volwassen exemplaren behandeld? Is de leefruimte schoon en wordt er voorzien in voer, water en spullen?
  • Kitten leeftijden: Het is bij wet verboden om een katje te verkopen die jonger is dan 13 weken. Hoe oud zijn de kittens op het moment van aankoop?
  • Gezondheid kittens: Zijn de dieren getest op erfelijke aandoeningen, zien ze er schoon uit, hebben ze geen afwijkend gedrag?
  • Socialisatie kittens: Zijn de dieren schuw, of komen ze juist nieuwsgierig naar mensen toe? Socialisatie is belangrijk voor een goed gezinsleven.
  • Nestfrequentie: Het is bij wet niet toegestaan voor katten om meer dan 1 nestje per jaar te hebben voor de fok. Is dit het geval?
  • Rasstandaard: Is de kitten een volwaardige Noorse Boskat die helemaal voldoet aan de rasstandaard? Kan dit worden bewezen met stamboom documententatie?
  • Transparantie: Wordt er uitvoerig verteld over de werkwijze door de fokker? Wordt er over niets in het proces geheimzinnig gedaan?
  • Ervaring: Hoeveel nestjes heeft de fokker al gehad? Hoe lang zijn ze er al mee bezig? Zijn er reviews te vinden op internet?
  • Erkenning: Check even of de fokker bekend is bij een rasclub of andere dierenorganisatie. Denk hierbij aan de Nederlandse Kattenfokkersvereniging (NKFV), of de Nederlandse Raskatten Vereniging (NRKV).

Wanneer je als koper van een Noorse Boskat deze zaken in de gaten houd, kan je er zeker van zijn dat de kitten uit een goed nest komt. Het is natuurlijk even zoeken naar een betrouwbare cattery die ook nog eens een mooie prijs heeft voor zijn kittens. Ook moet er maar toevallig een nestje aanwezig zijn.

We wensen je veel succes met je zoektocht naar een mooie rasechte kat. Het kan even duren voordat je beet hebt, maar met het nodige onderzoek én doorzettingsvermogen heb je zo een Noorse Boskat kitten in huis!

Plaats een reactie