Leonberger Pup Kopen: 44 Erkende Fokkers In Nederland

Een Leonberger pup kopen is de droom van vele hondenliefhebbers. Het liefste koop je voor een realistische prijs een hond bij een lokale, Nederlandse Leonberger fokker. Het overzicht in dit artikel zal je hierbij helpen.

Een betrouwbare kennel met kennis van zaken is vaak aangesloten bij een rasvereniging, zoals de Leonbergse Honden Club Nederland.

Alle fokkers in het onderstaande overzicht zijn aangesloten bij deze rasclub. De kans is groot dat deze fokkers op een eerlijke manier met de dieren om gaan. Toch blijft het voor kopers altijd belangrijk om gerichte vragen te stellen.

 

Leonberger Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Van De ToogwijkhoeveAppelschaFrieslandBekijk
Sine Sole SileoHallumFrieslandBekijk
De BunnerbendeBunneDrentheBekijk
Lovely Hugging Bear FromDrijberDrentheBekijk
Fastwin'sKlazienaveenDrentheBekijk
V. Mens Et ManusBalkbrugOverijsselBekijk
Notus MeBruchtOverijsselBekijk
Leo AmicanisEnschedeOverijsselBekijk
Van Hesco's LeosEnschedeOverijsselBekijk
Van Het LeonhuuskeEnschedeOverijsselBekijk
WeidemarsWijheOverijsselBekijk
From Bri-Jos HomeBarneveldGelderlandBekijk
Van DammershofBeekbergenGelderlandBekijk
Domus CoronaDe SteegGelderlandBekijk
RosaceaeDreumelGelderlandBekijk
LeodiekToldijkGelderlandBekijk
SconfinatoAchterveldUtrechtBekijk
ChylandykHollandsche RadingUtrechtBekijk
LefwinusLopikUtrechtBekijk
Van De Vechtse HoeveSoestUtrechtBekijk
North Sea LeosCallantsoogNoord-HollandBekijk
BralindyHeemskerkNoord-HollandBekijk
Van 't VerschietHeemskerkNoord-HollandBekijk
Domus EuforiaHuizenNoord-HollandBekijk
From The Isle Of The NorthLutjewinkelNoord-HollandBekijk
PachakishaWesterlandNoord-HollandBekijk
La Fami Yen-AyBerkel En RodenrijsZuid-HollandBekijk
Blex FarmBoskoopZuid-HollandBekijk
Leo AtalantaWaddinxveenZuid-HollandBekijk
Leo NehalenniaWaardeZeelandBekijk
MenicedaiskaBaarle NassauNoord-BrabantBekijk
Les Trésors de BakuBerghemNoord-BrabantBekijk
From Various CanineBerlicumNoord-BrabantBekijk
Leo PantheraLepelstraatNoord-BrabantBekijk
Van TregelaarOirschotNoord-BrabantBekijk
Van HarelleonOosterhoutNoord-BrabantBekijk
Of The Dutch PhantasyOssNoord-BrabantBekijk
Luzula's HofRijkevoortNoord-BrabantBekijk
Arslan DagRoermondNoord-BrabantBekijk
Dhiya SayenTilburgNoord-BrabantBekijk
Mai Ka Moena TaimanaVlijmenNoord-BrabantBekijk
Van Het StaartschebosWoensdrechtNoord-BrabantBekijk
Concerto Di TulgaardGrathemLimburgBekijk
WoscanyKerkradeLimburgBekijk

 

Leonberger Rashond Volwassen
De Leonberger is een zeer loyale, liefdevolle rashond.

 

Wat Kost Een Leonberger Pup?

Een Leonberger met stamboom kost gemiddeld tussen de 1500 en 2500 euro per pup. Hiermee zijn Leonbergers een relatief duur hondenras. Naast de prijs bij aankoop zijn er ook andere kosten. Denk aan benodigdheden als een mand, riem en voederbak. Kosten voor voeding liggen rond de 50 euro per maand.

Toekomstige baasjes moeten ook rekening houden met medische kosten (voor behandelingen en controles). Grote medische behandelingen zijn eventueel te verzekeren met een hondenverzekering, dit kan het risico op hoge uitgaven verminderen.

Hiernaast zal ook de vachtverzorging een kostenpost zijn (een bezoek aan de trimsalon zal beginnen bij 50 euro voor een grote hond). Verder is er nog de hondenbelasting, welke per gemeente zal verschillen. De informatie hiervoor is te vinden op de website van jou lokale gemeente.

 

Leonberger Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Het moge duidelijk zijn dat een Leonberger echt een onderdeel van het gezin zal uitmaken. Het is geen kleine aankoop, want naast het geld moet er ook veel liefde en tijd in worden gestoken. Dat begint al voordat de pup daadwerkelijk in huis is.

Het uitkiezen van een geschikte kennel voor het aanschaffen van jou Leonberger is een heel proces. Contact leg je al voordat de pup geboren is: het liefste reserveer je al voordat de moederhond gedekt wordt.

Hierbij kies je als koper bij voorkeur een ervaren Leonberger fokker uit. We adviseren om een fokker te kiezen die lid is van een rasclub of rasvereniging, omdat deze zich moeten houden aan de fokregels van de club om lid te mogen zijn. In Nederland is er (zoals genoemd) de Leonbergse Honden Club Nederland.

Maar een lidmaatschap is geen volledige garantie voor een goede klik. Je wil een betrouwbare, goed communicerende fokker hebben met veel ervaring. En het is natuurlijk ook fijn als deze een beetje in de buurt woont. Zo kan je altijd nog even terug voor advies, mocht dit nodig zijn. Je zal ook vooraf al veel vragen moeten stellen over thema’s als:

  • Leefruimtes: Pups zouden bij voorkeur moeten opgroeien in een huiselijke omgeving, waar veel interactie met mensen mogelijk is.
  • Gezondheidschecks: Erfelijke aandoeningen moeten worden voorkomen en standaard behandelingen moeten zijn voltooid (ontwormen, vaccineren, etc.)
  • Leeftijden: Pups mogen pas worden verkocht na 7 weken, terwijl moederhonden ook oud genoeg moeten zijn voor fok.
  • Raszuiverheid: Pups passen binnen de kenmerken die horen bij het ras (de meeste gefokte Leonbergers zijn 95%+ raszuiver), zowel in uiterlijk als karakter.
  • Administratie: Er moet een stamboom document aanwezig zijn. Bij koop gaat de voorkeur uit naar een koopcontract waarin eigendomsrechten zijn geregeld. Ook moet hier in staan wat te doen als er iets mis blijkt te zijn met de hond. Lees altijd goed de kleine lettertjes door en teken nooit zonder alles te hebben doorgelezen!

 

Een Gezonde Rashond Kopen

Het heeft een hoop voeten in de aarde om uiteindelijk je nieuwe trouwe viervoeter te mogen verwelkomen. Maar het zal al die moeite meer dan waard zijn! We willen je veel succes wensen met de zoektocht naar jou eigen Leonberger.

Onthoud dat Leonberger fokkers erg gewild zijn bij kopers in binnen- en buitenland. Het kan dus even duren voordat je een reactie krijgt. Een kennel krijgt wekelijks vele aanvragen te verwerken. Geduld is het sleutelwoord in deze context.

Ben je zelf de trotse eigenaar van een Leonberger kennel en sta je nog niet in ons overzicht? We nemen graag kennels op die lid zijn van een rasvereniging! Neem gerust contact op door een reactie achter te laten, of het contactformulier te gebruiken elders op deze website.

Plaats een reactie