LaPerm Kitten Kopen: Lijst Nederlandse Catteries (Met Prijs)

Het ras met de prachtige naam LaPerm is ook in Nederland gewild. Ben je ook van plan om een LaPerm kat te kopen? Dan zal dit praktische overzicht en informatie rondom prijzen en catteries je helpen.

We hebben voor je uitgezocht welke fokkers er in Nederland actief zijn, en deze in het onderstaande overzicht verzameld.

Omdat het kattenras zo uniek is, zal het voor geïnteresseerden belangrijk zijn om al vroegtijdig contact te leggen met de cattery. Zo verzeker je jezelf van een kitten. Maar zoek uiteraard wel eerst uit of een fokker betrouwbaar en eerlijk over komt!

 

LaPerm Cattery Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Van KrulsteijnAlmereFlevolandBekijk
TakodaAmersfoortUtrechtBekijk
Kiamy’sDelftZuid-HollandBekijk
Raldal’sSteenbergenNoord-BrabantBekijk
SabastaAlkmaarNoord-HollandBekijk
Curly SweetheartsAmsterdamNoord-HollandBekijk
SaltelanteBroek Op LangedijkNoord-HollandBekijk

 

 

Wat Kost Een LaPerm Kat?

De gemiddelde prijs van een LaPerm kat met stamboom ligt tussen de 750 en 1000 euro. De prijs van een kitten mag door de cattery zelf worden bepaald, aan de hand van gemaakte kosten. Hier wordt onder meer rekening gehouden met medische kosten, maar ook kosten voor onderhoud en verzorging.

Houd als koper ook rekening met kosten voor de nodige kattenspullen, in dit overzicht zijn onze aanraders te vinden!

Terugkerende kosten zijn uiteraard de voeding en kattenbakvulling. Ook medische kosten mogen niet onderschat worden. De hoge kosten van medische behandelingen kunnen eventueel gedrukt worden middels een kattenverzekering.

 

LaPerm Kitten Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Bij het aanschaffen van een LaPerm raskat komt veel kijken. Dit heeft allemaal te maken met het kiezen van een betrouwbare fokker, wat enige voeten in de aarde heeft. Je kunt namelijk niet zomaar even naar de dierenwinkel lopen om een raskat te kopen.

De LaPerm is een relatief zeldzame, maar wel populaire kat. Dit maakt het extra belangrijk om een cattery te controleren op betrouwbaarheid. Dat begint bij het navragen bij relevante rasverenigingen of een fokker lid is. Voor de LaPerm kan je een snelle check doen bij LaPerms Nederland. Maar doe ook navraag bij Neocat, NRKV, NKFV, NLKV, Felikat, Mundikat en andere verenigingen.

Maar een lidmaatschap geeft slechts aan dat een fokker serieus bezig is met fokken. Je zal als koper alsnog enkele vragen moeten stellen, om te begrijpen hoe de kittens groot worden gebracht:

  • Groeien kittens op in een huiselijke omgeving met voldoende socialisatie?
  • Blijven ze ten minste 7 weken bij de moederkat voordat ze verkocht worden?
  • Worden kittens gecontroleerd op regelmatig voorkomende erfelijke aandoeningen van de LaPerm?
  • Krijgt de moederkat voldoende tijd tussen twee nestjes?
  • Is er een stamboom document aanwezig?
  • Wordt er gebruik gemaakt van een koopcontract? Weet je wat er gebeurd als er iets mis blijkt met de kat?

 

Veilig Een Rasechte LaPerm Kopen

We adviseren altijd af te gaan op de expertise van de fokker. Als je merkt dat deze incompleet is, is het voor kopers verstandig om op zoek te gaan naar een andere cattery. Vermijd in ieder geval platformen als Marktplaats, of verkopers van de LaPerm die geen ervaren fokkers zijn.

We willen je veel succes wensen bij het vinden van je rasechte LaPerm kitten! Mocht je zelf een cattery hebben gestart voor dit ras, laat het gerust weten via een reactie onder dit artikel. Dan voegen we je graag toe aan het overzicht, onder voorwaarde dat de cattery staat ingeschreven bij een rasvereniging.

Plaats een reactie