Jack Russell Terriër Pup Kopen: 35 Betrouwbare Fokkers (Overzicht)

Je wil graag een Jack Russell pup kopen bij een betrouwbare fokker in Nederland. Maar waar moet je beginnen, en wat is een goede prijs voor een Jack Russell Terriër puppy? Deze en meer vragen worden beantwoord in dit overzichtsartikel.

We geven je een overzicht van betrouwbare Jack Russell fokkers in de onderstaande tabel.

Gezien de populariteit van dit hondenras is het belangrijk om tijdig een nieuwe hond te reserveren bij de kennel van je keuze. Zo weet je zeker dat je straks je nieuwe huisdier in je armen mag sluiten. Lees ook de praktische tips voor een kennelbezoek goed door.

 

Jack Russell Terriër Fokker Overzicht

Hieronder zijn 35 erkende Jack Russell Terriër fokkers te vinden in Nederland, waar regelmatig nieuwe Jack Russell pups te koop worden aangeboden.

 

Jack Russell FokkerPlaatsProvincieWebsite
Borchmoor's KennelFijnaartNoord-Brabant Bekijk
Of Free SpiritHeerleNoord-Brabant Bekijk
King Bassie'sNieuw-VossemeerNoord-Brabant Bekijk
From FizymiqRoosendaalNoord-Brabant Bekijk
Het BiezenmandjeRoosendaalNoord-Brabant Bekijk
Du Belle BijouTilburgNoord-Brabant Bekijk
From Diesel's DreamUdenhoutNoord-Brabant Bekijk
Van 't DrieskeVeghelNoord-Brabant Bekijk
Of Cathy's CottageVierlingsbeekNoord-Brabant Bekijk
JollyjacksTegelenLimburg Bekijk
LumberlakeVenloLimburg Bekijk
Nihon KokuZierikzeeZeeland Bekijk
Of Gander LakeBergschenhoekZuid-Holland Bekijk
Just Jercha'sBerkel En RodenrijsZuid-Holland Bekijk
Zapeki'sRotterdamZuid-Holland Bekijk
Ceasars JoyEemdijkUtrecht Bekijk
Rapparee Rose'sWerkhovenUtrecht Bekijk
Of Brooks Little RascalsApeldoornGelderland Bekijk
Worth Waiting ForArnhemGelderland Bekijk
Van 't RoosenbosGroenloGelderland Bekijk
Van De TimburgtPuttenGelderland Bekijk
Kennel Look It's MeNijmegenGelderland Bekijk
Jachterhoek JacksZutphenGelderland Bekijk
Van BerkeloordAmstelveenNoord-Holland Bekijk
Van De GudumholmHeerugowaardNoord-Holland Bekijk
Lin's Dogs En Doggy'sNieuw VennepNoord-Holland Bekijk
DapperRijkZuidoostbeemsterNoord-Holland Bekijk
Bridgefield BlossomsOosterstreekFriesland Bekijk
Fan It JaachpaadJoureFriesland Bekijk
Fan It Nylander HiemWorkumFriesland Bekijk
From Bunyip FarmHavelteDrenthe Bekijk
Little Jackaroo'sOosterhesselenDrenthe Bekijk
Of Dylan's DynastyAlmereFlevoland Bekijk
Lovely LowlandLelystadFlevoland Bekijk
Of Lovely Lady's ValleyDe KrimOverijssel Bekijk
Van De KroonhofGeesterenOverijssel Bekijk

 

Ruwharige Jack Russell Hond
Er bestaan drie vachtsoorten: Ruwharig, Gladharig en ‘Broken Coat’

 

Jack Russell Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Fokkers van het hondenras Jack Russell zijn gepassioneerd over het ras, maar het blijven gewone gezinnen. Er kleeft dus altijd een inherent risico aan het kopen van een rasechte hond. Er zullen altijd verkopers zijn die het voor het geld doen (broodfok), of niet al hun zaakjes even goed op orde hebben.

Voor de koper houd dit in dat er goed opgelet moet worden. Stel veel vragen en stel gerichte vragen. Controleer de betrouwbaarheid van de fokker en zorg dat je een prettig gevoel hebt bij de persoon waar jou toekomstige pup opgroeit.

Let ten minste op de volgende factoren tijdens het aankoopproces:

  • Prijs Jack Russell pup: De kosten voor een Jack Russell puppy met volwaardige stamboom liggen gemiddeld tussen de 700 en 1400 euro, afhankelijk van de fokker en het fokdoel. Het grootste deel van de pups wordt aangeboden in het segment tussen de 700 en 1000 euro.
  • Leefomgeving honden: Hoe leven de honden in de kennel? Worden ze voorzien van alle levensbehoeften? Krijgen ze voldoende liefde en aandacht van mensen i.v.m. socialisatie?
  • Gezondheidscontrole pups: Wordt het nieuwe nestje gecontroleerd op veel voorkomende erfelijke aandoeningen? Zijn de dieren gechipt, ontwormd, ontvlooid en eventueel ook geholpen?
  • Leeftijd bij aankoop: Voordat je een puppy mag kopen moet de hond minimaal 7 weken oud zijn. Het dier eerder weghalen bij de moeder kan slecht zijn voor de kleine hondjes.
  • Dekleeftijd moederhond: Dekken van het teefje mag pas vanaf een leeftijd van 12 maanden. De moeder mag bovendien niet ouder zijn dan 9 jaar.
  • Aantal nestjes en herstel: Voor de gezondheid van de moeder moet er voldoende tijd zitten tussen verschillende nestjes. De moeder moet minimaal 12 maanden de tijd krijgen voor herstel van een bevalling. Bovendien mag ze niet meer dan 5 nestjes krijgen in haar leven.
  • Transparante werkwijze: Hoe eerlijk en open is de fokker over de manier van werken? Is deze trots op zijn dieren of wordt er juist onduidelijk gedaan over bepaalde aspecten van het grootbrengen van de dieren?
  • Opvolging rasstandaard: Houd de fokker zich aan de officiële rasstandaard van Jack Russells?
  • Erkenning organisaties: Is de fokker lid van een relevante erkende rasclub, zoals de Nederlandse Vereniging Jack Russel Terrier (NVJRT), of de Vereniging Jack Russell Vrienden?

 

Een Jack Russell Terriër Fokker Bezoeken

Heb je eenmaal een geschikt Jack Russell nestje gevonden en ga je voor de eerste maal op bezoek bij de kennel om je nieuwe hond te bekijken, dan krijg je de kans om de meeste vragen te stellen.

Onthoud ook dat hygiëne erg belangrijk is tijdens het bezoek. Zorg ervoor dat je de instructies van de fokker goed volgt en goed de handen ontsmet voordat je de pups aanraakt. Zo kan je niet per abuis ziektes verpreiden.

Ben je zelf een Jack Russell fokker en sta je nog niet in de bovenstaande lijst? Neem dan gerust contact met ons op middels een reactie onder dit artikel, of via het contactformulier elders op de website. We zullen over het algemeen alleen fokkerijen toevoegen die zich hebben aangesloten bij een vereniging.

6 gedachten over “Jack Russell Terriër Pup Kopen: 35 Betrouwbare Fokkers (Overzicht)”

Plaats een reactie