Siberische Husky Pup Kopen: 15 Betrouwbare Fokkers (Lijst)

Wanneer je van plan bent om een Siberische Husky pup te kopen, dan is het allereerst belangrijk een goede fokker te vinden. In Nederland zijn verschillende fokkers van Husky puppies te vinden (van Limburg tot Groningen). Maar daar begint het avontuur pas!

Het is immers ook belangrijk dat er op dit moment een Husky nestje beschikbaar is.

Het kan dus enige tijd duren voordat je daadwerkelijk je eigen Husky hond kunt kopen. Tijdig reserveren van een puppy bij een erkende fokker wordt geadviseerd. Het onderstaande overzicht met betrouwbare kennels kan je hierbij helpen.

 

Siberische Husky Pup: Fokker Overzicht

In de onderstaande tabel zijn 15 Nederlandse Siberische Husky fokkers te vinden, waar je op een betrouwbare manier een Husky pup kunt kopen.

 

Husky FokkerPlaatsProvincieWebsite
Canis PolarisNumansdorpZuid-Holland Bekijk
Griffin's PrideStrijenZuid-Holland Bekijk
Shaman TreeHeinenoordZuid-Holland Bekijk
Lunar HeartLeidenZuid-Holland Bekijk
Drifting Sand SiberiansRijswijkNoord-Brabant Bekijk
UdaschkaSprang-CapelleNoord-Brabant Bekijk
ZiborjaHankNoord-Brabant Bekijk
Kyanka'sLandgraafLimburg Bekijk
Fra KvitoyaAxelZeeland Bekijk
GimanaRijsenhout-DorpNoord-Holland Bekijk
Miki TikaaniNieuwe PekelaGroningen Bekijk
ChibewyanDrachtenFriesland Bekijk
Running RascalsMarknesseFlevoland Bekijk
SiriroscaCoevordenDrenthe Bekijk
Van TakoshanNijverdalOverijssel Bekijk

 

Siberische Husky Hondenras Kopen
Siberische Huskies zijn prachtige honden met veel energie.

 

Husky Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

De meeste fokkers van rashonden zijn gewone gezinnen met een kleine kennel. Bij Siberische Huskies komt hier ook de sledehonden sport kijken. Vaak zal de kennel een bijproduct zijn van het houden van sledehonden, of bijvoorbeeld van hondenshows.

Dit kan de prijs van je Husky pup behoorlijk beïnvloeden. De gemiddelde prijs van aankoop zal liggen op zo’n 600 euro, maar de variatie van de kosten is groot. Er worden Husky puppies verkocht tussen de 400 en 3000 euro.

Het is essentieel om te letten op de manier waarop een nestje Husky puppies wordt grootgebracht. Je wil als koper weten of het het dier correct is grootgebracht. Denk hierbij ten minste aan de volgende zaken:

 • Leefruimte: Hoe leven de honden? Is het schoon? Is in alle behoeften voorzien? Is het voer gezond? Wordt er voldoende gevoerd?
 • Werkwijze: Op welke manier gaat de fokker om met de honden? Is de fokker bereid om dit te laten zien, of wordt er geheimzinnig gedaan?
 • Gezondheid honden: Zijn de honden in de kennel gezond, hebben ze geen fysieke of psychologische afwijkingen?
 • Fokgeschiktheid moeder: Is de moederhond minimaal ouder dan 16 maanden en heeft ze maximaal 5 nestjes gehad? Krijgt ze minimaal 12 maanden de tijd om te herstellen van een bevalling?
 • Leeftijd pups: Zijn de pups op het moment van verkoop ouder dan 7 weken? Het is beter als de dieren langer bij de moeder blijven.
 • Rasstandaard: Gaat het wel echt om Siberische Huskies, wordt er voldaan aan de officiële rasstandaard van dit hondenras?
 • Correcte documentatie: Is er een officieel stamboom document aanwezig? Is er een dierenpaspoort en zijn de medische checks en ingrepen vastgelegd?
 • Erkenning organisaties: Is de fokker lid van relevante organisaties, zoals bijvoorbeeld de Siberian Husky Klub voor Nederland (SHKN)?

 

Weloverwogen Nieuwe Husky Puppies Kopen

Een Husky pup kopen met stamboom is een langdurig proces. Neem de tijd om contact op te bouwen met een kennel. Ga bijvoorbeeld eerst eens op kennismakingsbezoek. Zo weet je zeker dat alles in orde zal zijn met je nieuwe puppy.

Wanneer je een bezoek brengt aan een Husky kennel, zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Durf vragen te stellen! Heel praktisch kan je de volgende dingen doen:

 • Maak een lijstje met de dingen die je een fokker wil vragen. Zo kan je niets vergeten;
 • Bij een bezoek staat hygiëne voorop. Altijd grondig handen wassen voordat je pups aanraakt;
 • Je bent te gast, dus luister naar de instructies van de kennelhouder, voordat je naar de honden gaat;
 • Vergeet niet om plezier te hebben, het is immers leerzaam maar ook leuk!

Wanneer je de adviezen in de overzichtsartikel ter harte neemt, kan er weinig mis gaan. We wensen je veel succes bij het vinden van een beschikbaar nestje Huskies. Het fokker overzicht helpt, maar wordt altijd gewijzigd en uitgebreid.

We horen het dus graag wanneer je een goede Husky kennel kent die we kunnen toevoegen aan het overzicht! Mocht er een fokker ontbreken in de lijst, laat dan even een reactie achter onder dit bericht. Alvast bedankt, en heel veel plezier met je nieuwe puppy!

5 gedachten over “Siberische Husky Pup Kopen: 15 Betrouwbare Fokkers (Lijst)”

 1. 14 jaar oude husky stierf, ik heb een achtertuin in de voortuin, ik zie er husky.. Op zoek naar een husky-puppy

  Omdat deze meneer Mehmet het Nederlands niet goed beheerst….

  Mijn 14 jaar oude Husky is helaas gestorven. Ik heb een prachtige voor- en achtertuin, ideaal voor een Husky. En ben daarom weer op zoek naar een Husky-puppy. Wie kan mij helpen?

  Beantwoorden
 2. Wij (avontuurlijk gezin) zoeken een leuke Huskyteef waarmee we lekker erop uit kunnen gaan. We komen daarom graag in contact met een goede betrouwbare fokker in NL. Liefst in begin 2023.

  Beantwoorden

Plaats een reactie