Hovawart Pup Kopen: 12 Erkende Fokkers (Inclusief Prijs)

Graag een Hovawart pup kopen tegen een goede prijs bij een fokker in Nederland en omstreken? Dit artikel helpt je op weg om de praktische kant van het verhaal op te lossen.

Onthoud dat een Hovawart hond behoorlijk gewild is, en de nestjes beperkt zijn.

Hierom is het van groot belang om op tijd een Hovawart puppy te reserveren bij een kennel van jou keuze. Het onderstaande overzicht geeft je alvast een beeld van de beschikbare Hovawart fokkers die zijn aangesloten bij een rasvereniging.

 

Hovawart Fokker Lijst

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Van De HaskerazatheJelsumFrieslandBekijk
Van Bree's StolpWestwoudFrieslandBekijk
Van Het Variker ErfGietenDrentheBekijk
Kèlèv Mal’ach SheliSchagenNoord-HollandBekijk
Van Laag LarenTexelNoord-HollandBekijk
Hof Op Den BrouckeAbbenbroekZuid-HollandBekijk
Van De SixenburgLisseZuid-HollandBekijk
Van Het BoszichtApeldoornGelderlandBekijk
Gwynnaeths HovawartsHummeloGelderlandBekijk
Houwaert'sTilburgNoord-BrabantBekijk
Hovy Jolly JumperMeldersloLimburgBekijk
Van De RomerweideAltenkirchenRijnland-Palts (DE)Bekijk

 

hovawart pup kopen bij fokker
Er komt veel kijken bij het kopen van een Hovawart puppy.

 

Wat Kost Een Hovawart Pup?

De gemiddelde prijs van een Hovawart pup ligt tussen de 1500 en 2500 euro. Hiermee is de Hovawart een relatief duur hondenras, omdat pups van dit ras vrij zeldzaam zijn. Naast de kosten voor aanschaf zal ook de prijs van voeding, medische kosten en hondenspullen relevant zijn (ruim 100 euro per maand).

Is het je eerste hond, dan moet het één en ander worden ingekocht voor je nieuwe Hovawart puppy. Hier is een overzicht van de beste spullen voor je nieuwe pup te vinden. Hiernaast moet je ook denken aan:

 • Hondenverzekering
 • Gemeentelijke hondenbelasting
 • Vachtverzorging (bv. trimsalon)
 • Kosten voor tripjes
 • Kosten voor hondentraining

 

Hovawart Pup Kopen: Zaken Om Op Te Letten

Ook bij het aanschafproces zijn er verschillende zaken die van belang blijven. Onthoud allereerst dat je pups altijd bij een particulier koopt: mensen met passie voor het hondenras. Bij voorkeur zijn deze aangesloten bij een rasclub of rasvereniging.

In Nederland zijn er bijvoorbeeld de Hovawart Rasvereniging Nederland (HRN), Hovawart Club Nederland (HCN), en de vereniging Hovawart Vrienden Nederland.

Dit soort rasclubs kunnen je informatie verschaffen over betrouwbare fokkerijen. Vaak zullen deze lid zijn van één van deze clubs. Maar ook kan het voorkomen dat een kennel ervoor heeft gekozen om lid te worden van een rasclub in een ander land, of juist een internationale overkoepelende organisatie.

Het gaat erom dat een organisatie met enig aanzicht erkend dat de Hovawart fokker te vertrouwen is. De club stelt regels op voor de fok en keurt deze goed. Ook zal deze steekproefsgewijs toezien op de methode die een fokker gebruikt. Zelf moet je als koper ook gerichte vragen stellen over de fokmethode. Denk hierbij aan onderwerpen als:

 • Leefruimtes
 • Socialisatie
 • Controle op erfelijke ziekten (zie dit overzicht)
 • Volgen fokregelement
 • Raskenmerken
 • Stamboom
 • Koopcontract

 

Neem De Tijd Voor Je Nieuwe Hond

Het kopen van een rashond is een zaak van lange adem. Neem dan ook ruim de tijd om het traject goed te doorlopen. Ga niet zomaar met de eerste en de beste fokker in zee! Een Hovawart puppy kopen is een proces dat soms weken of maanden in beslag kan nemen.

Neem met meerdere fokkers contact op en reserveer vast, ook als er geen nestje op komst is.

Zo weet je zeker dat je vooraan de rij staat wanneer er wel een pup beschikbaar komt. Ook is het goed om te peilen hoe een kennel precies te werk gaat, zodat je weet of het de moeite waard is om tijd te steken in het proces bij deze fokkerij. Denk er goed over na en heb zeker ook geduld met het communiceren, omdat fokkerijen veel aanvragen te verwerken krijgen.

We willen je veel succes wensen bij het kopen van je nieuwe rashond! Ben je zelf de trotse eigenaar van een Hovawart kennel en sta je nog niet in het overzicht? We voegen graag kennels toe die zijn aangesloten bij een relevante rasvereniging.

1 gedachte over “Hovawart Pup Kopen: 12 Erkende Fokkers (Inclusief Prijs)”

 1. Hallo!
  Wij zijn de trotse eigenaren van Hovawartkennelbeth-eran.nl in Boxmeer. We hebben fokplannen voor 2022 en staan nog niet op jullie lijst. We zijn lid van de HovawartClubNederland en ingeschreven bij de Raad van Beheer. Gaarne ook een plekje op de fokkers lijst?
  Vriendelijke groeten van:
  Chiara Buijs&Ferry Smit

  Beantwoorden

Plaats een reactie