Honingzalf Kopen Voor Hond Of Kat: Effectief Tegen Wonden?

Honingzalf wordt veel gebruikt voor wondverzorging van honden en katten. Bij webwinkel Bol.com wordt een wondzalf product als deze Vetramil honingzalf met cardiospermum veel verkocht. Ook is de zalf bij (sommige) lokale apothekers goed verkrijgbaar.

Vrijwel alle honingzalfjes worden op basis van honing en etherische oliën gemaakt, wat direct verzorgend zal werken op de huidwond van (bijvoorbeeld) de hond of kat. Er zijn drie belangrijke voordelen van dit type natuurlijke honingzalf:

  • Antibacterieel en antiviraal: Doodt bacteriën en virussen op effectieve wijze
  • Ontstekingsremmend: Gaat ontstekingen tegen en voorkomt wondgroei
  • Neutraliseert geur: Wonden stinken niet langer met dit type zalfjes

Dit artikel geeft een overzicht van de kenmerken van Vetramil honingzalf, wat het product precies doet (de werking), waar het te koop is, maar zal ook dieper in gaan op de persoonlijke ervaringen van andere gebruikers.

 

Wat Is Vetramil Honingzalf?

Vetramil honingzalf is een natuurlijke zalf met honing die huidwonden dicht. De zalf wordt gebruikt bij open wonden die zijn schoongemaakt, met als doel het verzorgen en verder ontsmetten van de wond. Ook wordt Vetramil honingzalf toegepast bij wonden die al dicht aan het gaan zijn, om het helende proces te versnellen.

Honingzalf van het merk Vetramil wordt veelal gebruikt bij huisdieren als honden en katten, maar is ook geschikt voor paarden, knaagdieren, vogels en zelfs mensen. Het product wordt geleverd in een handige tube met draaidop:

Vetramil Honingzalf Voor Honden Met Cardiospermum
Bekijk hier deze Vetramil Honingzalf Met Cardiospermum (30 gram) op Bol.com

 

Naast de tube bevat een doosje Vetramil ook een bijsluiter. Lees deze aandachtig door voordat je gebruik maakt van de honingzalf. Hier staan de risico’s en het correcte gebruik in uitgelegd, maar ook worden mogelijke bijwerkingen vermeld. Neem contact op met een dierenarts, indien je niet zeker weet hoe je gebruikt hoort te maken van deze zalf.

Vetramil is een merk van Bfactory B.V. Group, een internationale producent die gevestigd is in het Nederlandse Rhenen. Hier is meer (Engelstalige) informatie te vinden over Vetramil op de officiële website van de fabrikant.

 

Werking: Wat Doet Vetramil Honingzalf?

De werking van medicinale honing is al vele eeuwen bekend: de oude Egyptenaren en Grieken maakten al gebruik van honing voor verschillende medische doeleinden. Natuurlijken bijenhoning bevat zo’n 200 unieke stoffen: het bijproduct van nectar in bloemen bevat vele complexe chemische verbindingen.

Enkele van de stoffen en suikers in honing worden gebruikt als alternatief voor antibiotica en medicijnen met soortgelijke doeleinden. Ook Ventramil bevat honingenzymen die waterstofperoxide aanmaken (een desinfectiemiddel). Hiernaast bevat honing ook antibacteriële proteïnes, welke terug te vinden zijn in Ventramil.

Hiernaast is ook een extract van de plant Cardiospermum (“Blaasjeswingerd”) toegevoegd aan de wondzalf, welke een soortgelijke antibacteriële medicinale werking heeft.

 

cardiospermum plant
De plant Cardiospermum, een ingrediënt in veel honingzalf producten.

 

Door het aanbrengen van de Vetramil zalf zal de wond worden ontsmet door de antibacteriële werking. Hiernaast creëert de zalf een vochtige, helende omgeving voor de wond. Hierdoor kan het natuurlijke heelproces van je huisdier sneller en efficiënter verlopen. Het proces is hetzelfde voor hond, kat, paard of ander dier.

 

Waar Kan Ik Honingzalf Kopen?

Honingzalven zijn te koop bij verschillende aanbieders. Het is niet nodig producten als Ventramil op voorschrift van de dierenarts af te halen. Het is onder meer gemakkelijk verkrijgbaar bij:

  • Online drogist of webwinkel: De meest efficiënte manier is om hier een kleine tube honingzalf te kopen. Ook grotere aanbieders als MedPets bieden het aan, maar dit soort partijen zijn ook actief met verkoop via Bol.com.
  • Dierenspeciaalzaken: Natuurlijk zijn ook gespecialiseerde dierenwinkels bekend met dit soort producten voor wondverzorging. Vraag na of je lokale dierenspeciaalzaak de zalf te koop aanbied.
  • Apotheken of drogisterijen voor dieren: Apothekers en drogisterijen gericht op huisdieren zullen ook dit soort zalfjes aanbieden. Vraag na of een apotheker of drogisterij bij jou in de buurt de zalfjes verkoopt.

 

De prijs van een honingzalf als Ventramil zal liggen tussen de 10 en 25 euro voor een kleine tube (tussen de 10 en 30 gram), maar de daadwerkelijke prijs is afhankelijk van de hoeveelheid. Ook kan je hier een extra grote pot Ventramil van 180 gram kopen voor iets minder dan 50 euro.

 

Ervaringen Met Vetramil Honingzalf

Mensen die ervaring hebben met Ventramil honingzalf producten lijken over het algemeen tevreden tot zeer tevreden te zijn met hun aankoop. Hieronder een kleine verzameling (echte) gebruikersrecensies die klanten van het product hebben gepubliceerd op internet:

“Onze poes had wondjes net boven haar linker oog. […] Vetramil er op gedaan gelijk de dag dat ik het ontvangen had en 3 dagen later was er al bijna helemaal niets meer van de wondjes te zien. Ontsteking was weg en ze waren heel mooi dicht gegaan.”

Kat Krabben Wond Honingzalf Vetramil
Katten krabben soms overmatig veel, wat voor wondjes kan zorgen. Wondzalf kan hiertegen helpen.

 Een heel fijn product!! Ik gebruikte het voor mijn hond die een ontstoken staart had. […] De zalf verzachte en heelde. […] Ik heb ook de indruk dat het de jeuk, toen de wondjes begonnen te helen, verminderde.

Ik was op zoek naar een middel wat veilig is voor dieren en makkelijk is aan te brengen. […] Toen ik de Vetramil ben gaan gebruiken werd het gelijk een stuk rustiger en met een paar dagen was het wondje al zo goed als weg.

Heb voor de hond heeft een ieder jaar uit slag op haar rug. We hebben alles gebruikt en niets hielp. Heb vetramil er op gedaan en binnen twee dagen was het weg.

 

Wondverzorging Bij Huisdieren

Het lijkt erop dat de kennis van de oude beschavingen niet geheel uit de lucht gegrepen was. Waar sommige baasjes al tijden op zoek waren naar een goede oplossing voor blijvende wondjes, lijkt honingzalf vaak een goede oplossing te zijn.

Hoewel het een natuurlijk alternatief is voor traditionele antibiotica en medicatie tegen ontstekingen, is de huidverzorging van honingzalf overduidelijk. Of het nu gaat om honden of katten, fretten of parkieten: vrijwel altijd lijkt er een zekere positieve werking te zijn op wondherstel bij dieren.

Gezien het feit dat het een veilig, bewezen en natuurlijk honingproduct is, bestaat er een realistische kans dat een product als Ventramil ook voor jou huisdier een oplossing kan zijn. Baad het niet, dan schaad het niet. Maar onthoud altijd: gebruik het voorzichtig, lees de bijsluiter en raadpleeg waar nodig vooraf een medisch specialist.

Plaats een reactie