9 Leuke Ideeën Voor Een Hond Die Jarig Is

Is jou hond jarig, en ben je op zoek naar een cadeau? Is het de eerste verjaardag van je viervoeter en wil je maatje een keertje extra verwennen? Een hondenverjaardag vieren doen veel baasjes op Dierendag (4 oktober), maar het kan natuurlijk ook op de echte geboortedag van het dier.

Honden zijn onderdeel van het gezin, dus is het erg leuk om de verjaardag van je hond te vieren!

Dat kan natuurlijk op vele verschillende manieren, en dit artikel zal je hiervoor wat leuke inspiratie geven. Zeker als je hond 1 jaar wordt is inspiratie erg handig. We hebben 9 leuke ideeën voor je op een rijtje gezet en horen graag van je welke jou hond het leukste vond!

 

1. Een Hondentaart Laten Maken

Een verjaardagsfeestje voor je hond is niet compleet zonder taart. En waarom mag de hond daar niet van mee snoepen? Er zijn verschillende aanbieders in Nederland die speciale hondentaarten ontwerpen op maat, welke tegen een leuke prijs te koop zijn via het internet.

Een kleine hondentaart kan het hondenfeestje direct een stuk opfleuren, en alle honden mogen er van mee eten. Het is ten slotte feest!

De onderstaande vers bereidde hondentaart is erg populair bij baasjes en is gemaakt van wortel en pindakaas. Je kunt hem helemaal naar wens aanpassen met een eigen tekst en versiering, bekijk hem snel door op de onderstaande afbeelding te klikken:

Hondentaart Kopen
Klik hier om een handgemaakte hondentaart te bestellen via Bol.com!

 

2. Slingers En Ballonnen Voor Honden

Natuurlijk horen ook de nodige versieringen bij een feestje. Denk bijvoorbeeld aan slingers en ballonnen in een hondenthema, of aan leuke feesthoedjes voor je huisdier. Ook hier is erg veel keuze in, en je kunt natuurlijk ook zelf altijd wat leuks knutselen.

Wil je het makkelijk houden, kies dan bijvoorbeeld voor de onderstaande ballonnen met hondjes erop:

Ballon hond
Klik hier om deze hondenballonnen te bekijken op Bol.com!

 

3. Nodig Alle Honden Uit!

Een feestje met het gezin vieren is gezellig, maar wanneer je alle hondenvriendjes uitnodigt is het natuurlijk nog veel leuker! Ga dus eens na met welke honden uit de buurt jou trouwe viervoeter het goed kunt vinden. Maak een leuke kaart met uitnodigingen voor een hondenfeestje voor de baasjes, denk bijvoorbeeld aan:

 • De broertjes en zusjes van de hond
 • De favoriete honden uit de buurt
 • Honden van de puppycursus
 • De baasjes die ook mee mogen komen

 

Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om alle gasten een fijne tijd te geven. De honden willen bijvoorbeeld lekker ravotten in de tuin. Kan dit bij jou niet, dan kan je er ook voor kiezen om eht feestje in het hondenpark te geven.

 

4. Vier De Verjaardag In Het Hondenpark

De perfecte locatie kiezen om een feestje te geven is onderdeel van de organisatie. Hondenbezitters zullen zelf vaak al naar een hondenpark gaan, waar ook andere honden komen en elkaar ontmoeten Het is dus de meest logische plek om een feestje te geven voor honden!

Laat enkele hondentrainers of -oppassers helpen om het feestje in goede banen te laten lopen. Met zoveel drukke dieren kan er soms nog wel eens wat mis gaan. Iemand die het gedrag van de dieren goed kent, kan zo helpen om alle honden gelukkig en rustig te houden.

Ook als je niet voor het hondenpark kiest, kan je het beste een rustige, afgelegen locatie kiezen zonder gevaren voor de dieren. Geen drukke weg en geen dichte bosgebieden dus. Het liefst een open veld, en als het warm weer is kan je misschien wat badjes voor de honden neerzetten om in te spelen!

 

5. Hondenijsjes Maken

Wanneer je het feestje op een zomerse dag geeft, kan je bovendien ook een grote hit scoren met een lekkere hondensnack. Eentje die het altijd goed doet is het maken van hondenijsjes. Je kunt hier zelfs een heuse ijscowagen voor laten komen, om het feestje helemaal compleet te maken.

De verjaardag van je trouwe viervoeter zal onvergetelijk worden met een lekker hondenijsje, bijvoorbeeld met een watermeloen smaak:

Hondenijsjes
Klik hier om een lekkere mix voor hondenijsjes te kiezen op Bol.com!

 

De bovenstaande mix kan je helpen om zelf lekkere hondenijsjes mee te maken. In dit artikel kan je daar wat meer informatie over vinden. Het is een leuke bezigheid voor baasjes (en ook voor de honden die de restjes na het maken mogen oplikken).

 

6. Feestelijke Hondenkleding

Je hond op een feestelijke manier verkleden is ook een goede manier om het verjaardagsfeestje een leuke twist te geven. Op het internet is voldoende hondenkleding te vinden voor een feestelijke dag: van een nette strik tot een heus bijenpak.

Bovendien zal het afhangen van het hondenras welke pakjes en versieringen passen bij jou hond en het thema van het feestje. Kijk gerust eens rond op het web naar goede inspiratie, en dan zal je jarige hondje vanzelf de show stelen op zijn of haar eigen partijtje. Oh, over een partijtjes gesproken, daar hoort natuurlijk een zakje met lekkers voor de gasten bij!

 

7. Een ‘Doggybag’ Voor Gasten Maken

Want wat we bij partijtjes voor kinderen traditiegetrouw al jaren doen, kan ook bij een hondenfeestje heel goed. Hier zal het zakje met snoepjes na afloop veranderen in een heuse ‘doggybag’.

En daar hoef je echt geen lekkere hondensnacks in kwijt die per ongeluk over zijn gebleven na het feestje. Je kunt ook van tevoren al wat leuke spulletjes uitzoeken. Denk maar eens aan de volgende ideeën voor de honden die te gast zijn op de hondenverjaardag:

 • Een hondenspeeltje
 • Een hondenbot(je)
 • Lekkere biologische hondensnacks
 • Een feesthoedje voor hondjes
 • Een tegoedbon om iets uit te zoeken in de dierenwinkel
 • Een uitnodiging voor een bezoek aan een trimsalon
 • Een handgemaakte herinnering
 • Een polaroid foto genomen tijdens het evenement zelf

 

8. Fotoshoot Met Je Hond

Over foto’s gesproken, je kunt er echt iets speciaals op het feestje van maken om het nooit meer te hoeven vergeten. Plaats een hokje voor pasfoto’s op de feestlocatie, waar iedereen lekker gek kan doen met foto’s maken.

Zo heb je direct een leuk portret van de honden, welke op een spontane manier is gemaakt. Je kunt het ook nog grootser aanpakken en een fotograaf uitnodigen. Deze kan het verjaardagsfeestje op de gevoelige plaat vastleggen, of bijvoorbeeld een filmpje maken van het evenement.

Ook is het mogelijk om vooraf een fotoshoot met je hond te doen, en deze foto’s ter versiering op te hangen tijdens het hondenfeest. Je kunt het zo gek maken als je zelf zou willen.

 

9. Ballenbak Voor Honden

Wil je de aanwezige honden helemaal enthousiast maken? Laat dan een busje aanrukken met duizenden tennisballen! Of vul een badje met een hoop gekleurde ballen. Dit kunnen bijvoorbeeld ook ballen uit een ballenbak zijn, maar je moet wel even checken of dit veilig genoeg is.

Bedenk eens welke reactie de jarige job zou hebben als hij duizenden tennisballen op zich af ziet rollen!

Elke hond (en zelfs elk mens) zal hier razend enthousiast van worden. Geloof je ons niet? Bekijk zelf maar eens hoe honden kunnen reageren op een overmaat aan rollend speelgoed:

Wat is jou favoriete idee voor een leuk hondenfeestje? Wil je zelf nog iets bijzonders toevoegen wat je zelf hebt meegemaakt? Deel het gerust met onze andere lezers door het ons te vertellen in de reacties onder dit artikel. Veel feestplezier met de huisdieren!

Plaats een reactie