Frettenkooi Kopen: De 3 Beste Grote Kooien Voor Een Fret

Een goede frettenkooi kopen is nog knap ingewikkeld. Een fret als huisdier is nu niet bepaald ‘gewoon’, dus is het aanbod van relatief goedkope kwaliteitskooien redelijk beperkt. Maar dit overzicht zal je op weg helpen.

Bij het uitkiezen van de juiste kooi voor een fret hebben we vooral gelet op de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit verhouding: Past de prijs bij de kwaliteit van de leefomgeving voor je fret?
 • Voldoende beweegruimte: Kan je fret in al zijn beweegbehoeften voorzien?
 • Bouwkwaliteit: Is het product stevig? Van welke materialen is het gemaakt?
 • Ontwerp: Ziet het er mooi uit en past het in het interieur? Hoe zit de inrichting in elkaar?

 

1. Ferplast Frettenkooi Furat (XL)

Ferplast Furat Frettenkooi
Bekijk hier de Ferplast Furat Frettenkooi op Bol.com

 

De eerlijke winnaar in dit overzicht is direct ook een relatief goedkope frettenkooi. Het gaat om de Ferplast Furat, een kooi die geschikt is voor fretten en grote knaagdieren (denk aan ratten of chinchilla’s). Vooral de lage prijs van deze kwaliteitskooi vonden we een mooi pluspunt.

Hoewel de kooi voor meerdere fretten te klein is (afmeting van 78 x 48 x 70 cm), zal een jonge fret hier een prettige tijd in beleven. De kooi wordt geleverd inclusief het afgebeelde toebehoren, dus je hoeft eigenlijk niets meer bij te kopen!

Erg fijn is ook het feit dat het dak van deze kooi open kan. Hierdoor kan je jou huisdieren makkelijk verplaatsen, bijvoorbeeld om hun verblijf schoon te maken. Wel zal het vooral in het begin lastig zijn om het deurtje te openen en sluiten. Dit vergt echt even wat oefening.

Ferplast is een bekend merk in de wereld van kooien en verblijven, dus je kunt er zeker van zijn dat je huisdieren er lang van kunnen genieten. Klik op de onderstaande link om de actuele prijs van de frettenkooi te bekijken:

Bekijk hier de productpagina van de Ferplast Furat op Bol.com

 

Pluspunten:

 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Makkelijk in elkaar zetten
 • Inclusief toebehoren

 

Minpunten:

 • Niet geschikt voor meerdere fretten
 • Deurtje gaat soms lastig open

 

2. Ferplast Frettenkooi Furet (Tower)

Ferplast Furet Tower Frettenkooi
Bekijk hier de Ferplast Furet Tower Frettenkooi op Bol.com

 

Wil je het beste voor je fretten, dan zal je iets dieper in de buidel moeten tasten. Ferplast heeft namelijk ook een Tower-variant van de kooi met meerdere verdiepingen: de Ferplast Furet. Je kunt hier rustig meer dan één fret in huisvesten, wat een ruimte!

Het ingenieuze buizenstelsel is geweldig voor je fret, en hier zal dan ook gretig gebruik van worden gemaakt. Zowel de kooi als de inrichting is stevig en duurzaam, en zal zeker niet zomaar stuk gaan. Overigens worden alle op de afbeelding zichtbare accessoires gewoon meegeleverd.

De afmetingen van deze ruime Tower frettenkooi zijn 161 x 75 x  80 cm. De kooi is geschikt om binnen te plaatsen en zal zonder twijfel vele jaren mee kunnen. Een liefdevol baasje die het beste voor zijn dieren wil heeft de investering er zeker voor over:

Bekijk hier de productpagina van de Ferplast Furet Tower op Bol.com

 

Pluspunten:

 • Enorme bewegingsvrijheid
 • Stevige kooi van kwaliteit
 • Ingenieus buizenstelsel is perfect voor fretten
 • Inclusief toebehoren

 

Minpunten:

 • Kwaliteit komt met een prijs

 

3. Flamingo Kooi Fret (Tower)

Flamingo Frettenkooi Tower
Bekijk hier de Flamingo Tower Frettenkooi op Bol.com

 

Wil je voldoende ruimte voor je fretten, maar niet de hoofdprijs betalen voor een kooi? Dan is de Flamingo Tower de juiste keuze. Deze frettenkooi met meerdere verdiepingen is een goedkope uitvoering, maar doet zeker niet onder aan kwaliteit.

Twee openingen aan de voorzijde geven je de mogelijkheid om je huisdieren te verplaatsen. Ook schoonmaken is hierdoor een fluitje van een cent. Let wel op dat je beter zelf nog wat accessoires kan bijkopen, omdat de meegeleverde inrichting niet in alle behoeften van je fret voorziet.

In totaal heeft deze Tower-frettenkooi een afmeting van 108 x 55 x 80 cm. Aan beweegruimte heeft de fret dus zeker genoeg. Er is een morsrand op de bodem aanwezig en je kunt de kooi met wieltjes makkelijk verplaatsen. Bekijk de actuele prijs door te klikken op de onderstaande link:

Bekijk hier de prijs van de Flamingo Frettenkooi Tower op Bol.com

 

Pluspunten:

 • Goedkope Tower frettenkooi
 • Twee handige openingen aan voorzijde
 • Meerdere verdiepingen

 

Minpunten:

 • Inrichting kon beter
 • Bouwkwaliteit is middelmatig

 

De Juiste Frettenkooi Kiezen

Een goede huisvesting vinden voor een fret is een hele klus. De informatie van Stichting De Fret kan je hierbij helpen. Fretten zijn intelligente dieren die specifieke behoeften hebben voor hun leefomgeving. Als baasje is het jou verantwoordelijkheid om hier goed mee om te springen.

Vaak zien we dat meerdere fretten in te kleine kooitjes worden gehouden. Voldoende leefruimte is echt het allerbelangrijkste voor je huisdieren! Investeer dus zeker in bewegingsruimte, en laat je huisdier (onder begeleiding) regelmatig uit de kooi.

Mocht je nog vragen hebben over het uitkiezen van de beste frettenkooi voor jou situatie, laat het ons weten in de reacties onder dit artikel. De community en onze redactie helpt je graag verder met het kiezen van een geschikte kooi voor je fretjes.

Plaats een reactie