Franse Hangoor Leeftijd: Hoe Oud Wordt Dit Konijn Gemiddeld?

Wanneer je van plan bent om een Franse hangoor te kopen, of een exemplaar van dit konijnenras in je bezit hebt, is het prettig om de gemiddelde leeftijd van dit type konijn te weten.

Om de levensverwachting van de het ras goed in te kunnen schatten, moeten we eerst iets weten over de uiterlijke kenmerken. Deze geven namelijk iets weg over de leeftijdsverwachting.

Het Franse hangoor konijn is een ras dat veel weg heeft van de Engelse hangoor. De Franse variant is echter een klein stukje groter en steviger, met een minder uitgesproken hangend oor. Aangezien grotere konijnenrassen over het algemeen minder lang leven dan dwergkonijnen, is dit helaas ook het geval voor dit ras.

 

Franse Hangoor Leeftijd (Gemiddeld)

De leeftijd van een gemiddelde Franse hangoor ligt niet hoger dan 5 jaar. De leeftijd van een Franse hangoor ligt hiermee een stuk lager dan andere konijnen, welke gemiddeld zo’n 10 jaar oud worden. Verwacht dat het Franse langoor konijn maximaal 8 jaar oud kan worden in uitzonderlijke gevallen.

Ondanks de relatief korte levensduur van dit grote konijnenras, is het een uitermate geschikt dier om te hebben als huisdier. De vriendelijke reuzen zijn namelijk erg vriendelijk en makkelijk te hanteren. Laat je dus zeker niet afschrikken door de korte levensverwachting.

 

Over Het Franse Hangoor Konijn

De Franse hangoor is in de 19e eeuw ontstaan als een mix tussen een Engelse hangoor en een Vlaamse reus, met zoals vermeld iets kortere hangende oren en een groot formaat. Het formaat maakt het dier extra knuffelbaar, want het karakter van het ras is zeer vriendelijk en kalm, maar dit type konijn kan ook speels zijn.

Dit vriendelijke konijnenras is geschikt voor het houden in een binnenhok én en buitenhok. Zorg er wel voor dat het dier buiten in ieder geval samen met een ander konijn wordt gehouden, om te voorkomen dat hij of zij eenzaam wordt.

Verder is het ras vrij gezet met een gemiddeld gewicht dat ligt tussen de 5 en 6,5 kilogram. Wil je het dier optillen, dan moet je dus wel even de spierballen laten rollen.

Hieronder is een leuke YouTube video te bekijken van een Franse hangoor die aan het spelen is. Het konijn is duidelijk erg fors, dit is het gemiddelde formaat wat deze dieren kunnen behalen. Houd er dus rekening mee dat ze relatief veel eten een wat groter hok nodig hebben dan andere rassen.

 

2 gedachten over “Franse Hangoor Leeftijd: Hoe Oud Wordt Dit Konijn Gemiddeld?”

  1. Onze Franse hangoor is gister overleden hij was 3 jaar en 3 maanden geworden. Waarschijnlijk hartaanval. Smorgens liep hij nog pnd in de tuin met zn vriendje en een uur later ligt hij dood in de tuin.

    Beantwoorden

Plaats een reactie