Fox Terriër Pup Kopen: Fokkers & Kosten

Ben je van plan om een Fox Terriër pup te kopen? Bedenk allereerst of je een Fox Terriër Draadhaar of Korthaar wil. De meeste mensen adopteren een rashond bij een erkende kennel. Dit is een ervaren particuliere fokker met kennis over het ras, welke actief lid is van een rasvereniging als de Nederlandse Foxterrier Club.

Het hondenras is erg populair, dus neem altijd tijdig contact op met een fokker.

We adviseren om al voordat er een nieuw nestje pups beschikbaar is contact te leggen met een kennelhouder. Zo verzeker je jezelf van een pup, wanneer er weer een nestje op komst is. Je kunt contact leggen met de fokkers in het onderstaande overzicht. Zoals je ziet is het aanbod zeer schaars, waardoor het essentieel is om er snel bij te zijn!

 

Fox Terriër Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieTypeWebsite
WildwyreHalleGelderlandDraadhaarBekijk
House of OrangeToldijkGelderlandDraadhaarBekijk
Van Oud KavelearPosterholtLimburgGladhaarBekijk
WarnellsMeerssenLimburgDraadhaarBekijk
Smooth CriminalTielNoord-BrabantGladhaarBekijk

 

Fox Terrier Hondenras
De Fox Terriër is een prachtig ras dat populair is bij hondenshows.

 

Wat Kost Een Fox Terriër Pup?

De gemiddelde prijs van een Fox Terriër pup met stamboom ligt tussen de 800 en 1200 euro. Een fokker kan zelf de prijs van een Fox Terriër bepalen, afhankelijk van de gemaakte kosten. Veelal worden medische kosten en onkosten voor opvoeding en verzorging in de prijs verwerkt.

Natuurlijk zijn er naast de aanschafkosten nog enkele andere kostenposten waar een koper rekening mee zal moeten houden:

 • De aanschaf van de nodige hondenspullen
 • Medische kosten voor controles en behandelingen (en eventueel een zorgverzekering)
 • Puppy training
 • Hondenbelasting (verschilt per gemeente)

 

Fox Terriër Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Zomaar een nieuwe hond kopen bij een willekeurige aanbieder op het ineternet is natuurlijk een zeer slecht idee. De voorkeur gaat altijd uit naar een ervaren fokker die is aangesloten bij een rasvereniging. Je kunt bij een rasclub als de Nederlandse Fokterriër Club navragen of de fokker van jou keuze daadwerkelijk een lidmaatschap heeft.

Leden moeten zich houden aan het fokregelement, welke een raschte en gezonde pup zou moeten opleveren.

Maar uiteindelijk zal dit slechts een indicator voor betrouwbaarheid zijn. Je moet altijd koper altijd zo veel mogelijk gerichte vragen stellen aan een kennelhouder. Vraag ten minste naar o.a. het volgende:

 • Groeien de honden op in kleinschalige huiselijke kring?
 • Worden pups getest op veel voorkomende erfelijke ziektes?
 • Krijgen pups routinebehandelingen bij de dierenarts, zoals ontwormen en vaccineren?
 • Worden pups pas vanaf 7 weken verkocht?
 • Krijgt de moederhond voldoende tijd om te herstellen (minimaal 12 maanden na bevallen)?
 • Is de moederhond oud genoeg op het moment van dekken (tussen 16 en 72 maanden)?
 • Is er een stamboom document aanwezig?
 • Wordt er een koopcontract vastgelegd met aanwijzingen voor eigendomstrechten?

 

Een Geschikte Kennel Uitzoeken

Het zal een heel proces zijn voordat je daadwerkelijk een Foxterrier pup in je bezit zal hebben. Hier valt helaas niet veel aan te doen: het is iets waar alle geïnteresseerden in een rashond mee te maken krijgen.

Bedenk dat het proces nodig is om de gezondheid van je pup (zowel lichamelijk als psychologisch) te waarborgen. Het is dus absoluut het eindresultaat waard. Hierbij willen we tot slot nog de volgende praktische aanwijzingen geven:

 • Vermijd altijd verkopers van Fox Terriër pups die hun hond aanbieden op Marktplaats of soortgelijke verkoop platformen;
 • Vraag na bij de rasclub of een fokker als betrouwbaar kan worden aangemerkt, ga niet af op de eerlijkheid van de kennelhouder;
 • Blijf altijd kort en bondig in de communicatie met een fokker, omdat ze wekelijks vele aanvragen krijgen;
 • Probeer in je communicatie vragen en opmerkingen zo veel mogelijk te bundelen.

We willen je veel succes wensen bij het vinden van je nieuwe Foxterrier hond. Ben je zelf de trotse eigenaar van een Fox Terrier kennel en sta je nog niet vermeld? We horen graag van je via de reacties onder dit bericht, of via het contactformulier elders op de site. Let op dat we enkel fokkers aannemen met aantoonbaar positieve recensies of lidmaatschap van een erkende vereniging. We zien je bericht graag tegemoet.

1 gedachte over “Fox Terriër Pup Kopen: Fokkers & Kosten”

 1. Wij hebben een hele lieve West Highland terrier teef van 3 jaar oud en gaan verhuizen naar Den Haag naar het Hof van Twente. Heerlijk eigen tuin met mogelijkheden. Een mooie Fox terrier past wel bij elkaar. Reu of anders teef zou ideaal zijn.
  Heeft u suggesties. Wij horen graag van u.

  Beantwoorden

Plaats een reactie