Eurasier Pup Kopen: Overzicht Fokkers In Nederland (Met Prijs)

Indien je geïnteresseerd bent in het kopen van een Eurasier pup van goede gezondheid, dan kies je een Eurasier fokker in Nederland die een eerlijke prijs vraagt. Aanvragen van een rasechte Eurasier hond gaat bij voorkeur via de Eurasier Vereniging Nederland (EVN).

Het aanbod van nieuwe pups van dit ras is vrij beperkt, dus reserveer tijdig via de EVN.

Hieronder is een overzicht te vinden van enkele Nederlandse Eurasier fokkers. De kennels in deze lijst zijn niet allemaal aangesloten bij de EVN. Soms zullen ze (om uiteenlopende redenen) hebben gekozen voor een rasclub in bijvoorbeeld België, Duitsland, of Zweden.

 

Eurasier Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Van De StoethoeveSoestUtrechtBekijk
DunbladeOudenboschNoord-BrabantBekijk
SterreveltsArnhemGelderlandBekijk
Van Disse Kaante KuunderNBFrieslandBekijk
Van Lacus FlevoAlmereFlevolandBekijk
Fieter De FointjesWervershoofNoord-HollandBekijk

 

 

Wat Is De Prijs Van Een Eurasier Pup?

De prijs voor een Eurasier pup via de Eurasier rasvereniging is maximaal 1275 euro. Hierbij gaat het om een rasechte Eurasier pup met stamboom, verkocht door een Nederlandse fokker. De kosten om op een wachtlijst te komen voor het kopen van een Eurasier pup via de rasvereniging liggen op 30 euro per jaar voor lidmaatschap.

Natuurlijk is het financiële plaatje na aanschaf nog niet compleet. Uiteindelijk zal je al snel rekening moeten houden met een kostenplaatje van enkele duizenden euro’s voor de hond. Nieuwe baasjes moeten rekening houden met kosten voor zaken als:

 • Hondenspullen: Bij aanschaf heb je direct spullen nodig, zie hiervoor dit handige overzicht
 • Voeding: Sommige van deze spullen keren periodiek terug, zoals hondenbrokken en hondensnacks
 • Medisch: Periodieke controles, incidentele behandelingen en eventueel operaties (overweeg een hondenverzekering)
 • Training: Voor Eurasiers is het vaak verplicht een puppytraining af te nemen, voordat je over kunt gaan tot aankoop
 • Hondenbelasting: Periodieke heffing door gemeente, zie voor details de website van jou eigen gemeente

 

Eurasier Pup Kopen: Waar Je Op Moet Letten

Mocht je niet zeker weten hoe een aankoop van een rashond in zijn werk gaat, dan raden we sterk aan om contact op te nemen met de Eurasier Vereniging Nederland (EVN). De bemiddelaar zal je tegen een kleine meerprijs plaatsen op een algemene wachtlijst, waarna je automatisch zal worden gekoppeld bij een beschikbaar nestje.

Hiervoor dienen kopers lid te worden van de EVN, tegen een prijs van 30 euro per jaar + 10 euro eenmalige inschrijfkosten. De timing van inschrijven is bepalend voor de snelheid waarmee je een nieuwe hond kunt kopen. De positie op een wachtlijst wordt bepaald door:

 • Inschrijfdatum als lid EVN (en betaaldag contributie)
 • Datum van binnenkomst wachtlijst formulier bij EVN
 • Voorkeur mannelijke/vrouwelijke hond
 • Eventuele extra wensen (zelf aangeven bij inschrijving)

 

Natuurlijk is het altijd mogelijk om een aanbod van de EVN te weigeren, mocht je geen goed gevoel hebben bij een specifieke fokker of pup. Maar ga wel altijd op zoek met een bemiddelaar, omdat de kans op het kopen van een Eurasier hond dan simpelweg veel groter is. De EVN helpt je om langs te gaan bij meerdere pups, voordat je tot een koop over gaat.

Het komt helaas te vaak voor dat mensen zelf op pad gaan om een Eurasier te kopen. Vaak zullen dit soort kopers terecht komen bij broodfokkers, of kennels die hun zaken niet goed op orde hebben. Dit kan worden voorkomen met een ervaren bemiddelaar.

 

Je Nieuwe Eurasier Hond Is Een Gezinslid

Het heeft heel wat voeten in de aarde om een Eurasier te kunnen kopen, vooral omdat het aanbod vrij beperkt is. Maar kan je uiteindelijk je nieuwe pup in de armen sluiten, dan begint een nieuwe fase in je leven. Het is immers geen goedkope keuze om te gaan voor een rasechte hond.

Kopers moeten hun Eurasier echt zien als een nieuw gezinslid. Na adoptie moet je actief aan de slag met je huisdier. Allereerst natuurlijk met een puppycursus, maar ook middels vele uitjes en alle beweging die een Eurasier nodig heeft. Daar gaat een hoop tijd in zitten, en het is echt een commitment die niet elk baasje even gemakkelijk aan kan.

Ben je zelf een Eurasier fokker in Nederland en ben je aangesloten bij de EVN of een internationale rasvereniging voor Eurasiers? Dan voegen we je graag toe in het bovenstaande overzicht. Laat een berichtje achter onder dit artikel, of stuur een email middels het contactformulier elders op deze website. We horen graag van je!

2 gedachten over “Eurasier Pup Kopen: Overzicht Fokkers In Nederland (Met Prijs)”

 1. Na het leuke telefoongesprek willen we graag een afspraak maken met de fokker in Geertruidenberg. Mogen we misschien het telefoonnummer?
  Alvast bedankt
  Groeten Ingrid Reedijk

  Beantwoorden
 2. Hallo ,
  We zijn op zoek naar een Eurasier puppy. Graag een teefje aub.
  We hebben eerder al 3 Chow Chows gehad en willen nu weleens een knappe teddybeer van een Eurasier hebben. Kunnen jullie ons Gelukkig maken aub..? Alvast Heeeeeeeeeel vriendelijk bedankt. Mvg Gert en Carine uit Mol België

  Beantwoorden

Plaats een reactie