Dalmatiër Pup Kopen: 21 Betrouwbare Fokkers

Wanneer je van plan bent om een Dalmatiër pup te kopen, zal er een langdurig proces op je staan te wachten. Dit begint met het kiezen van de juiste fokker. Om je te helpen hebben we enkele erkende Nederlandse en Belgische Dalmatiër kennels voor je op een rij gezet.

Het advies is altijd om tijdig een puppy te reserveren bij de fokker.

Leg het liefste al contact met de kennel voordat de puppies geboren zijn, omdat je zo de grootste kans hebt om een Dalmatiër te bemachtigen. Het hondenras is over het algemeen erg gewild bij hondenbaasjes. Het onderstaande overzicht kan hierbij helpen.

 

Dalmatiër Pup Kopen: Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 21 erkende Dalmatiër fokkers te vinden in Nederland en België, waar je op een betrouwbare manier een Dalmatiër pup kunt kopen.

 

Dalmatiër FokkerPlaatsProvincieWebsite
Tiwele ElensarWernhoutNoord-Brabant Bekijk
Southern SpotsSteenbergenNoord-Brabant Bekijk
With A LaughHendrik-Ido-AmbachtZuid-Holland Bekijk
Van De ZuidzijdeOudewaterUtrecht Bekijk
Honda BravaLinschotenUtrecht Bekijk
Apollo EstateSoesterbergUtrecht Bekijk
De LichtenbeltLeuvenheimGelderland Bekijk
Beech LaneMarkeloOverijssel Bekijk
Dalmindy'sHengeloOverijssel Bekijk
KykadoZwolleOverijssel Bekijk
The House KyjanoNijenveenDrenthe Bekijk
Handsome FriendsBovensmildeDrenthe Bekijk
Indian Dogs KennelStedumGroningen Bekijk
Of The Three TurnipsLanbertschaagNoord-Holland Bekijk
The AshtonishingMedemblikNoord-Holland Bekijk
Of The Stallions StableKoudekerkeZeeland Bekijk
Per MakuliBerlaarAntwerpen (België) Bekijk
Hit The SpotTurnhoutAntwerpen (België) Bekijk
A Spottified DalmatianWestmeerbeekAntwerpen (België) Bekijk
Passionate About YouMaaseikLimburg (België) Bekijk
Spotlight Dancer DalmatiansOverijseVlaams-Brabant (België) Bekijk

 

 

Dalmatiër Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Wanneer je een rasechte Dalmatiër wil kopen, doe je dit vrijwel altijd bij een erkende fokker. Dit zijn altijd gewone gezinnen met een passie voor het ras. Het mogen geen organisaties zijn die het puur doen voor het geld, want dan spreken we van een broodfokker.

Er kleeft altijd een risico aan de betrouwbaarheid van een fokker. Dus is het voor jou als koper belangrijk om op te blijven letten. Heeft de kennel alle zaakjes goed op orde?

Dat begint al bij de eerste indruk. Hoe verloopt de communicatie? Welke ervaringen hebben andere kopers gehad met de kennel? Let ten minste op de volgende factoren en vraag hier actief naar voordat je tot een overeenkomst komt:

 • Dalmatiër pup prijs: Kosten voor een rasechte Dalmatiër pup zullen gemiddeld liggen tussen de 1000 en 2000 euro. De prijs zal afwijken per fokker, maar wanneer je Dalmatiër pups voor prijzen onder 800 euro tegen komt kan er iets mis zijn.
 • Leefruimte en vrijheid: Hebben de dieren voldoende ruimte om hun energie kwijt te kunnen? Worden ze voorzien in alle noodzakelijke behoeften?
 • Gezondheid pups: Worden de nieuwgeboren Dalmatiërs gecontroleerd op relevante veel voorkomende erfelijke ziekten? Zien de dieren er op het oog gezond uit en vertonen ze geen afwijkend gedrag?
 • Leeftijd pups: Deze moeten minimaal 7 weken oud zijn op moment van verkoop.
 • Leeftijd moeder: Dekken mag vanaf 16 maanden oud en niet na de leeftijd van 9 jaar.
 • Nestfrequentie en herstel: Moederhond mag slechts 5 nestjes krijgen in haar leven. Bovendien moet de moeder minimaal 12 maanden de tijd krijgen na een bevalling om te herstellen.
 • Transparantie fokker: Is de verkoper eerlijk en open over het fokproces? Wil deze alles in openheid laten zien, of wordt er onduidelijk gedaan over bepaalde zaken?
 • Rasstandaard en documentatie: Voldoet de pup aan de officiële rasstandaard van de Dalmatiër? Is er een stamboom aanwezig om dit te bewijzen? Zijn de medische behandelingen gedocumenteerd?
 • Erkenning organisaties: Wordt de fokker genoemd bij relevante rasorganisaties, zoals de Nederlandse Club Dalmatische Honden (NCDH) of de Koninklijke Belgische Club voor Dalmatische Honden (KBCDH)?

 

Een Dalmatiër Fokker Bezoeken

Heb je eenmaal je toekomstige Dalmatiër gevonden, dan wordt het tijd om het nestje voor het eerst te bekijken. Een bezoek bij een kennel is belangrijk, omdat je hier in levende lijve kunt zien hoe je trouwe viervoeter op groeit. Ook krijg je hier de kans om veel vragen te stellen.

Allereerst is het goed om altijd de adviezen van de kennelhouder op te volgen. Onthoud dat hygiëne erg belangrijk is voordat je de kleine hondjes aanraakt. Laat jezelf niets wijsmaken: het is in de regel niet de bedoeling om bij het eerste bezoek direct de puppy te kopen. Hier gaat altijd een bedenkperiode overheen.

Ben je zelf een kennelhouder en vind je dat je in het overzicht van dit artikel thuis hoort? Neem dat contact op met de redactie, of laat een reactie onder dit artikel achter. Na enkele checks om te verifiëren dat alles in orde is, voegen we betrouwbare Dalmatiër fokkers graag toe aan het overzicht!

1 gedachte over “Dalmatiër Pup Kopen: 21 Betrouwbare Fokkers”

 1. Into spots is een super kennel. Ze voldoen zeker aan alle vereiste. Wij waren vanaf het prille begin betrokken en ze communiceren heel duidelijk en eerlijk. Tijdens ons bezoek zagen we dat de pups, de mama en ook hun andere dalmatiër Rez heel huiselijk worden opgevoed. De pups hadden ook allerlei mogelijkheden om te bewegen en te spelen. Een tunnel, schommel, .. . Kortom, wij waren onder de indruk!

  Beantwoorden

Plaats een reactie