Cornish Rex Kitten Kopen: Overzicht Catteries En Prijzen

Wil je een rasechte Cornish Rex kitten kopen bij een cattery in Nederland of België, dan is het belangrijk jezelf goed voor te bereiden. Een geschikte fokker vinden met een beschikbaar nestje is namelijk nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Cornish Rex catteries zijn relatief schaars, dus neem al vroeg contact op met de fokker.

Dit artikel geeft je een praktisch overzicht van catteries die zijn aangesloten bij een rasvereniging. Ook geven we je een indicatie van de prijs van een Cornish Rex kat, en vertellen we je waar je op moet letten bij aankoop. Vergeet uiteraard ook niet om de juiste spullen te kopen voor de komst van je kitten.

 

Cornish Rex Cattery Overzicht

FokkerPlaatsProvincieVerenigingWebsite
Van OpwierdeAppingedamFrieslandMundikatBekijk
Of The Giant TreesDrachtenFrieslandFelikatBekijk
QueenslandLeeuwardenFrieslandMundikatBekijk
Van Joy PalacePurmerendNoord-HollandMundikatBekijk
Rex Flower'sMaarnUtrechtMundikatBekijk
Osse SterOssNoord-BrabantFelikatBekijk
ZotykafiEnschedeOverijsselMundikatBekijk
Made In BelgiumScherpenheuvelVlaams-Brabant (BE)Felis BelgicaBekijk
Kathorse GardenWetterenVlaams-Brabant (BE)BLKVBekijk
Out Of TimeDeurneAntwerpen (BE)BKV94Bekijk

 

Cornish Rex Raskat
De Cornish Rex is een gewilde, lieve raskat. (Bron: Wikimedia Commons)

 

Wat Kost Een Cornish Rex?

De gemiddelde prijs van een Cornish Rex met stamboom ligt tussen de 700 en 1200 euro. De prijs is afhankelijk van de kosten die een fokker maakt, maar ook van de puurheid en uiterlijke kenmerken van de kat. Een Cornish Rex kopen in het asiel is goedkoper, dit kost ongeveer 100 euro per kat.

Naast de aanschafkosten moet er ook een budget worden vrijgemaakt voor andere kosten die bij de aanschaf van een kat komen kijken:

 • Basisbenodigdheden voor je kat, zoals een reismand, kattenmand, krabpaal en kattenbak: Hier een lijst met onze aanraders
 • Medische kosten voor controles en behandelingen (+ evt zorgverzekering kat)
 • Terugkerende kosten voor voeding en verzorging

 

Cornish Rex Kitten Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Het vinden van een geschikte cattery on een raskat te kopen vergt goed inschattingsvermogen van de koper. Hoewel de meeste fokkers veel passie hebben voor het kattenras, zullen er altijd rotte appels tussen zitten. Gerichte vragen stellen en een klik hebben met de eigenaren van een cattery zijn beiden belangrijk.

Allereerst is het goed om een cattery te vinden die is aangesloten bij een rasvereniging. Voor de Cornish Rex zijn meest voorkomende rasclubs Mundikat en Felikat, maar er zijn ook Belgische tegenhangers als de BLKV. Vraag na bij de rasclub of een fokker goed staat aangeschreven, en of deze nog lid is.

Wanneer je contact legt met een fokker, kan je als geïnteresseerde koper vragen stellen over onder meer het volgende:

 • Groeien de kittens op in een kleinschalige, huiselijke omgeving met voldoende socialisatie?
 • Worden kittens routinematig gecontroleerd op erfelijke aandoeningen die specifiek voorkomen bij dit ras?
 • Is je kitten ontwormd, ontvlooid, gechipt en meer?
 • Blijven kittens ten minste 7 weken bij de moederkat?
 • Krijgt de moederkat ruimte voor herstel tussen verschillende nestjes (langer = beter)?
 • Is er een stamboom document? Is er een koopcontract waarin staat geregeld wat je moet doen wanneer er iets mis blijft te zijn met de kat?

 

Verantwoord Een Raskat Kopen

Het zijn veel dingen om in één keer in je op te nemen, dus neem de informatie in dit overzicht niet allemaal in één keer tot je. Doe goed onderzoek naar het ras, de fokkers en de dingen die je moet weten. Hierna pas zou je de volgende stap moeten nemen en kan je een aanvraag doen bij een fokker.

Onthoud dat Cornix Rex catteries relatief schaars zijn, waardoor er veel aanvragen binnenkomen bij een fokker. Het kan dus enige tijd duren voordat je bericht terug ontvangt. Geduld en zo veel mogelijk bundelen van vragen wordt aangemoedigd. Veel succes!

Ben je zelf de trotse eigenaar van een Cornis Rex cattery, en lid van een rasclub? Dan voegen we je graag toe aan het overzicht na een korte check. Laat hiervoor een berichtje achter onder dit artikel, of neem contact op via het formulier elders op deze website.

Featured image bron: Wikimedia Commons

2 gedachten over “Cornish Rex Kitten Kopen: Overzicht Catteries En Prijzen”

 1. Hoi, ik ben Natasja Isakova van cattery Osse ster. Leuk artikel alleen fotos bij het ras behorende zijn niet goed… op de eerste foto is Devon rex, en op andere foto hele oude type cornishe rex. Heel jammer. Ik wil jullie met fotoś van mooie katten in moderne type helpen eventueel. Groetjes,Natasja.

  Beantwoorden
  • Hoi Natasja,

   Goed dat je het zegt! We hebben de afbeeldingen direct aangepast. Daar moet iets mis zijn gegaan bij de redactie.
   Natuurlijk vinden we het heel leuk als je ons wat afbeeldingen wil sturen van een moderne Cornish Rex, deze mogen gestuurd worden naar contact@hulpmethuisdier.nl
   Heel erg bedankt!

   Groetjes Arnold van HulpMetHuisdier.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie