Corgi Kopen: 28 Welsh Corgi Pup Fokkers (Met Prijs)

Wanneer je van plan bent een Welsh Corgi pup te kopen, dan doe je dit het liefste tegen een eerlijke prijs bij een ervaren fokker. Maar hoe weet eigenlijk je wanneer je te maken hebt met een betrouwbare corgi kennel? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe pup?

Dit artikel geeft je enkele praktische tips om snel een nestje pasgeboren corgis te vinden bij een erkende kennel. Allereerst presenteren we een overzichtelijke lijst met corgi fokkers in verschillende provincies, welke naar hoge waarschijnlijkheid betrouwbaar zijn.

We willen je ook even wijzen op ons overzicht van de beste hondenspullen voor je pup. Hiermee zal je goed voorbereid zijn op de komst van je nieuwe hond. Zeker even een kijkje nemen!

 

Welsh Corgi Pup: Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 28 erkende Welsh Corgi fokkers te vinden in Nederland en België, waar je op een veilige manier een corgi pup kunt kopen.

 

Corgi FokkerPlaatsProvincieWebsite
De MilligenhofApeldoornGelderland Bekijk
Of Dotty's DesireDierenGelderland Bekijk
Van De Golden Good TimesRuurloGelderland Bekijk
Charlie's MagicLangeveenOverijssel Bekijk
Of Pennies From HeavenNieuwleusdenOverijssel Bekijk
PenmorfaTiendeveenDrenthe Bekijk
Welsh Jewels2e ValthermondDrenthe Bekijk
CardivilleWilhelminaoordDrenthe Bekijk
Parel Van De WoldstreekSiddeburenGroningen Bekijk
Jawiko'sStadskanaalGroningen Bekijk
Welshclan'sRotstergaastFriesland Bekijk
Van 't StoutenhuisBantFlevoland Bekijk
LimbonsnestAkerslootNoord-Holland Bekijk
Von Haus Vom SteraldtedHauwtertNoord-Holland Bekijk
Cardi CottageDordrechtZuid-Holland Bekijk
O'r Tirroedd IselWarmondZuid-Holland Bekijk
Double TroublesDe MeernUtrecht Bekijk
Bayka's DreamGeertruidenbergNoord-Brabant Bekijk
Neljoh'sNulandNoord-Brabant Bekijk
Y Ddraig GochTilburgNoord-Brabant Bekijk
Grande SognoValkenswaardNoord-Brabant Bekijk
WaggerlandVortem-MullemNoord-Brabant Bekijk
Junoba's HouseWernhoutNoord-Brabant Bekijk
Hanlon's StarSteinLimburg Bekijk
Welsh HeroesUrmondLimburg Bekijk
Covventinea KennelDesselAntwerpen (België) Bekijk
Welsh Angel'sLierAntwerpen (België) Bekijk
Corgi FlowerTielt-WingeVlaams-Brabant (België) Bekijk

 

 

Wat Kost Een Corgi Pup?

De gemiddelde prijs van een Welsh Corgi pup met stamboom ligt tussen de 2000 en 3000 euro. Hier komen nog kosten bij voor voeding, dierenarts en hondenbelasting ter waarde van ongeveer 100 tot 200 euro per maand. Hondenspullen kosten eenmalig rond de 500 à 1000 euro.

Afhankelijk van het fokdoel en de puurheid van de stamboom kunnen de aanschafkosten voor een corgi sterk verschillen. De prijs voor een pup is de afgelopen jaren sterk gestegen door de hogere kosten voor het grootbrengen van de dieren. Ook medische kosten liggen steeds hoger.

De investering is dus aanzienlijk, maar een groot deel hiervan is slechts een eenmalige aankoop. Terugkerende kosten zijn uiteraard voeding- en verzorgingskosten, hondenbelasting (per gemeente verschillend) en periodieke medische kosten (plus eventuele hondenbelasting).

 

Corgi Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Het is goed om te onthouden dat corgi fokkers simpelweg liefhebbers van het ras zijn. Je pup zal dus altijd bij een gewoon gezin vandaan komen, waarbij de eigenaar specifieke kennis heeft over het fokken en laten opgroeien van puppies.

Als koper is het altijd verstandig om goed op te blijven letten op de methodes die een kennel toepast. Gericht vragen stellen aan de fokker en goed onderzoek doen is hierbij aan te raden. Overweeg in ieder geval het volgende, voordat je in zee gaat met een kennel:

 • Leefomgeving: In wat voor omgeving groeien de honden op bij de fokker? Worden de dieren voorzien in alle behoeften en krijgen ze liefde en aandacht zodat ze goed gesocialiseerd raken?
 • Gezondheid pups: Een goede kennel zal de dieren laten controleren op de meest voorkomende erfelijke ziekten, zodat je zeker weet dat je pup gezond is. Vraag naar bewijzen van de medische controles.
 • Leeftijd pups: Nadat de dieren 7 weken oud zijn geworden mogen ze officieel pas worden verkocht aan een nieuwe eigenaar.
 • Leeftijd moeder: Het dekken mag pas gebeuren nadat de moederhond ouder dan 16 maanden is. Ook moet ze op het moment van dekken jonger dan 9 jaar oud zijn.
 • Nestfrequentie: Een moederhond mag in haar leven maximaal 5 nestjes krijgen. Ook moet ze ten minste 12 maanden de tijd krijgen om te herstellen van een bevalling.
 • Transparante handelswijze: Is de eigenaar open en eerlijk over de manier waarop de dieren opgroeien, of wordt er over bepaalde zaken ondoorzichtig gedaan?
 • Rasechte pups: Wordt de rasstandaard aangehouden voor de Welsh Corgi Cardigan of de Welsh Corgi Pembroke en is er een officiële stamboom documenten aanwezig om dit te bewijzen?
 • Ervaring en erkenning: Hoe lang is de fokker al actief? Staat deze ingeschreven bij relevante organisaties, zoals de Nederlandse Welsh Corgi Club (NWCC), of de Welsh Cardigan Club Nederland (WCCN)?

 

Op Bezoek Bij Een Welsh Corgi Fokker

Het zal even duren voordat je eenmaal je nieuwe corgi pup in de armen kunt sluiten. Niet alleen is het ras erg populair en worden hierom de pups zeer snel gereserveerd bij de fokkers, ook zullen niet alle kennels tegelijk een nieuw nestje beschikbaar hebben.

Op het moment dat je een nieuw nestje mag bezoeken, ben je thuis bij een particulier. Wees dus vriendelijk, luister goed naar de instructies en stel vragen op de juiste momenten. Onthoud ook dat hygiëne erg belangrijk is voordat je de pups aanraakt.

Ben je zelf een gepassioneerd fokker van Welsh Corgis en vind je dat je in het bovenstaande overzicht hoort, of wil je bezwaar maken tegen de aanwezigheid van een fokker in de bovenstaande lijst, laat dan a.u.b. een reactie achter onder dit artikel met alle relevante informatie.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van het contactformulier elders op deze website. Wij doen vervolgens een standaard kwaliteitscheck en passen met liefde het overzicht aan, wanneer alle info in orde blijkt.

4 gedachten over “Corgi Kopen: 28 Welsh Corgi Pup Fokkers (Met Prijs)”

  • Hoi Patricia,

   Dit zijn dus de vragen die je beter aan de fokkers zelf kunt stellen!
   Kijk even rond bij de fokkers in het overzicht en neem contact met ze op 🙂

   Groeten,
   Arnold van HulpMetHuisdier.nl

   Beantwoorden
 1. Wij verwachten half augustus een nestje welsh corgi pembroke,s en willen graag op de lijst bij geschreven worden. Wel zou het prettig zijn als u de genoemde prijzen aan past omdat de pembroke,s momenteel rond de 2000 euro verkocht worden dus uw genoemde prijs van 1000 euro zorgt alleen voor verwarring en teleurstelling bij de mensen die een corgi willen kopen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie