Engelse Cocker Spaniel Pup Kopen: 15 Betrouwbare Fokkers

Ben je van plan om binnenkort een Engelse Cocker Spaniel pup te kopen, dan kan het even een uitdaging zijn om een beschikbaar nestje te vinden bij een betrouwbare fokker. Het hondenras is erg populair, en zodoende is het belangrijk om tijdig je puppy te reserveren bij de fokkerij.

Gelukkig zijn er veel fokkers van Cocker Spaniels te vinden met beschikbare pups.

Om de zoektocht naar een geschikte kennel wat makkelijker te maken, zal het onderstaande overzicht erg handig zijn. Ook geven we je wat praktische tips om een betrouwbare fokker te kunnen herkennen. En vergeet natuurlijk niet om op tijd de nodige hondenspullen te kopen!

 

Engelse Cocker Spaniel Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 15 betrouwbare Engelse Cocker Spaniel fokkers te vinden in Nederland en België, waar je op veilige wijze een Cocker Spaniel pup kunt kopen.

 

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Dogcenter SierradeNoordwelleZeeland Bekijk
Speggle-WaggelWassenaarZuid-Holland Bekijk
Vom SeebenseeVlaardingenZuid-Holland Bekijk
Muddy WatersDinteloordNoord-Brabant Bekijk
't HollandsdiepWillemstadNoord-Brabant Bekijk
Marron's CockersZeistUtrecht Bekijk
Of MaywoodMeedenGroningen Bekijk
Heavenly BrownieTer ApelGroningen Bekijk
Nea TochtHeerenveenFriesland Bekijk
SneekerpoortSneekFriesland Bekijk
From Ila-Vera's FieldZandhuizenFriesland Bekijk
Tu Est La Plus BelleDoesburgGelderland Bekijk
Quaondy's KennelPanningenLimburg Bekijk
Of Sarina's DreamRoermondLimburg Bekijk
Trocadero'sTessenderloLimburg (België) Bekijk

 

Engelse Cocker Spaniël Hondenras
De Cocker Spaniel is een prachtig hondenras met een lief karakter.

 

Cocker Spaniel Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Hoewel het bovenstaande overzicht naar grote waarschijnlijkheid enkele betrouwbare Cocker Spaniel fokkers voor je op een rij heeft gezet, blijft het belangrijk te blijven opletten.

Er zijn verschillende aspecten die door jou als geïnteresseerde in een nieuwe puppy gecontroleerd moeten worden. Zo ben je er zeker van dat het proces volgens de regels verloopt. Denk hierbij ten minste aan het volgende:

 • Leefruimte: Controleer of de dieren alle dingen krijgen die ze nodig hebben en dat hun leefomgeving comfortabel is. Denk aan onder meer voedsel, comfort, hygiëne, temperatuur, aandacht en bewegingsruimte.
 • Leeftijdscontrole: Pups moeten ouder zijn dan  7 weken en moeder mag niet jonger dan 16 maanden zijn niet ouder dan 72 maanden.
 • Nestfrequentie: Een teef (moederhond) mag slechts één nestje per jaar krijgen, meer is niet toegestaan.
 • Gezondheid pups: Hebben de puppies uiterlijke afwijken? Bewegen ze correct en reageren ze op hun omgeving? Zien ze er schoon en verzorgd uit?
 • Gedrag pups: Dit gaat over de mate van socialisatie. Komen ze op mensen af en worden ze regelmatig vastgehouden en geknuffeld door de fokker? Dit is belangrijk voor het socialisatieproces.
 • Transparantie fokker: Is de kennel erg geheimzinnig over de manier waarop ze nestjes verkrijgen, of zijn ze open en eerlijk over het hele proces en willen ze dit ook laten zien aan geïnteresseerden?
 • Correcte documentatie: Zijn documenten van de ouders op orde en in te zien? Zijn de pups voorzien van stamboom documenten en dierenpaspoort? Wordt er voldaan aan de officiële rasstandaard voor dit hondenras?
 • Erkenning organisaties: Wordt de fokkerij erkend door relevante clubs en organisaties, zoals de Engelse Cocker Spaniel Club Nederland?

 

Het is normaal dat sommige websites van fokkers er niet heel professioneel uit zien. Ze worden immers gemaakt door mensen die passie hebben in fokken, het zijn vaak geen professionele bedrijven die achter een grote kennel zitten.

Het is dus zeker normaal als je niet alle relevante informatie op het internet kunt terugvinden, al is dit wel een pluspunt. Ook is het de moeite waard om even wat recensies te zoeken over de locatie. Ook kan je even kijken of de locatie wellicht wordt genoemd op de website van broodfokkers die je zou moeten ontwijken.

 

Je Nieuwe Pup Bezoeken Bij De Fokker

Het kopen van een rashond is ingewikkeld. Er komt een hoop informatie op toekomstige baasjes af! Daarom is het goed om alles nog eens rustig door te lezen op een ander moment.

We adviseren geïnteresseerden altijd om goed na te denken over hun aankoop. De prijs van een Engelse Cocker Spaniel kan erg hoog uitvallen. Daarbij is het ook een behoorlijke commitment. Ben je klaar voor een nieuwe hond?

Denk ook na over het bezoek. Enkele praktische tips bij een nestbezoek zijn onder meer:

 • Hygiëne: Een jonge puppy is fragiel. Het immuunsysteem van de dieren is nog zwak. Daarom is vooraf grondig handen wassen essentieel voordat je een pup aanraakt.
 • Rust en respect: Je bent te gast bij iemand thuis. Luister naar instructies en doe alles op aanwijzing. Ren niet zomaar naar het nestje puppies toe!
 • Bedenktijd: Het zal bijna nooit voorkomen dat je direct een puppy mag meenemen. Er gaan altijd minimaal twee bezoeken overheen. Neem je bedenktijd en overleg met gezinsleden.

We denken dat een Engelse Cockerspaniel een mooie toevoeging zal zijn aan elk gezin. Het is een mooi, trouw, en ontzettend lief hondenras. We willen je dus veel plezier wensen met je nieuwe pup!

Ben je zelf een fokker en wil je graag in dit overzicht komen? Ken je een betrouwbare kennel die in het overzicht thuis hoort? Laat het ons gerust weten! Goede nieuwe fokkers zijn altijd welkom.

7 gedachten over “Engelse Cocker Spaniel Pup Kopen: 15 Betrouwbare Fokkers”

 1. Hallo,
  Wij zijn Frank en Ivonne, en hebben anderhalf jaar geleden een boerderijtje gekocht in de Achterhoek. Graag zouden wij ons geluk willen uitbreiden met een lieve viervoeter, de cocker spaniel. Wij hebben geen baan buitenshuis dus alle tijd en energie om een pup op te voeden, te verzorgen en groot te brengen. Onze hobby is wandelen dus voor een hond perfect, ook deze omgeving is fantastisch om met de hond te zijn.
  Graag horen we of er een nestje voorhanden is .

  Met vriendelijke groet,
  Fam Derksen
  Winterswijk Corle

  Beantwoorden
 2. Hallo,
  Ik ben Maria Rutjes sinds anderhalf jaar weduwe, verlang erg naar vriendschap en warmte van een hond.Waar ik graag mee wandeld want dat doe ik graag, bij mijn staat een mandje vol met liefde en goede verzorging.
  Hoor graag van u,
  Met vriendelijke groeten Maria.

  Beantwoorden
 3. Goededag,
  Om de leegte in te vullen met liefde nadat ons hondje overleden is 1jaar geleden verlangen we enorm naar een familielid erbij … graag zouden we ons willen aanmelden voor een pup bij gelegenheid… we wonen in een pittoresk dorpje in de provincie
  Zeeland wat gelegen is aan Zee, bos en hei …en we wonen vrij.. ik ben er voor thuis om hem alle liefde en aandacht te geven…
  We horen graag van u

  Hartelijke groeten van
  Bram en AnnA Daniëlse- Kalau
  Corr.email: Anna.kalau@live.nl

  Beantwoorden
 4. Hoi!

  Ik ben Nadia, een jongedame van 30 jaar met al jaren een hartenwens voor een (Engelse) Cocker Spaniël pup.

  Mijn leven is inmiddels helemaal ingericht en klaar voor mijn kameraad! Ik woon in een buitengebied in ‘s-Hertogenbosch, tegenover een mooi natuurgebied waar honden alle ruimte hebben om met elkaar te spelen, te zwemmen, te snuffelen en te wandelen. Ik werk vanuit huis en heb familieleden die ook honden hebben, waar mijn pup en ik samen gezellig op visite kunnen gaan.

  Nu is het best lastig om een geschikte kennel te vinden en veel wachtlijsten zijn al vol. Is er iemand die mij kan en wil helpen?

  Groetjes!
  Nadia

  Beantwoorden
 5. Graag zou ik met iemand van gedachten wisselen over
  het nemen van een hond.
  Ben alleenstaande vrouw met genoeg tijd om een hond aandacht en liefde te geven Heb 4 kleinkids waarvan 2 ervaring hebben met het hebben van een hond. Mijn twee zonen willen de hond verzorgen bij vakanties

  Beantwoorden
 6. Wij, David en Els hebben een tijdje geleden afscheid genomen van onze Amerikaanse Cocker na 13 heerlijke jaren met hem te hebben doorgebracht. Wij zouden graag weer een lieve Cocker jongen of -meisje een liefdevol huis geven.

  Beantwoorden
 7. Hallo,
  Wij hebben de wens om een Engelse Cocker Spaniel pup toe te voegen aan ons gezin. Voorheen hebben wij een Cavalier King Charles gehad die we begin oktober met pijn in ons hart hebben moeten laten inslapen. Wij wonen in een dorpje in Limburg en zouden allemaal blij zijn met een puppie. Heeft iemand binnenkort een nestje?
  Bedankt en groetjes,

  Beantwoorden

Plaats een reactie