Chihuahua Pup Kopen: 24 Betrouwbare Fokkers

Of je nu van plan bent een korthaar of langhaar Chihuahua pup te kopen bij een Nederlandse fokker, het proces zal altijd langdurig zijn. Daarbij is de prijs van een Chihuahua puppy relatief hoog, houd dus zeker rekening met de kosten.

Om het makkelijker te maken, is hieronder een overzicht van Chihuahua fokkers te vinden.

Daarnaast geven we je in dit artikel een prijsindicatie, enkele zaken om op te letten en wat praktische tips. Je nieuwe hond zal een grote verantwoordelijkheid zijn voor het hele gezin, denk er dus vooraf goed over na!

 

Chihuahua Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn erkende Chihuahua fokkers te vinden in Nederland en België, waar je op een betrouwbare manier een Chihuahua pup kunt kopen.

 

Chihuahua FokkerPlaatsProvincieWebsite
Perra PequinaMijdrechtUtrecht Bekijk
Desies DreamzOnbekendUtrecht Bekijk
Van De Indira HoeveUtrechtUtrecht Bekijk
From The VistavoHillegomZuid-Holland Bekijk
Me MilagroOude WeteringZuid-Holland Bekijk
Alana's AngelsSpijkernisseZuid-Holland Bekijk
Lulu Masti ClanVlaardingenZuid-Holland Bekijk
De CholamoZwijndrechtZuid-Holland Bekijk
XegiliSint MaartensdijkZeeland Bekijk
Bright AlbaTerneuzenZeeland Bekijk
Catch My BlissBerghemNoord-Brabant Bekijk
From Chihuahua With LoveHelmondNoord-Brabant Bekijk
I Love The SunTilburgNoord-Brabant Bekijk
Kristy's PrideZevenbergenNoord-Brabant Bekijk
Sparkles4uBaakGelderland Bekijk
Clear My AngelsNijmegenGelderland Bekijk
ChiquillaAlmere-BuitenFlevoland Bekijk
The Rising Star Of AnrojaAlmere-BuitenFlevoland Bekijk
Lovely LowlandLelystadFlevoland Bekijk
Mascha's DelightBeilenDrenthe Bekijk
Adorable DiamondsEmmenDrenthe Bekijk
Beyond BeautifulBeekLimburg Bekijk
NamaskaraReuverLimburg Bekijk
Roza's AngelsVenloLimburg Bekijk

 

Chihuahua Hond
De Chihuahua is een kleine, schattige schoothond die erg populair is.

 

Wat Kost Een Chihuahua Pup?

De gemiddelde prijs van een Chihuahua pup ligt tussen de 800 en 1000 euro. Deze prijs wordt gevraagd door erkende fokkers voor Chihuahua pups met een stamboom. Vaak zitten bij deze prijs de kosten voor opvoeding inbegrepen, net als enkele medische kosten die in het vroege leven van de hond worden gemaakt.

De richtlijn kan worden gebruikt voor gezinshonden van dit populaire hondenras. Elke fokker bepaalt uiteindelijk zelf de prijs, waarmee de kosten worden gedekt. Het is niet de bedoeling dat kennels winst maken over de verkoop van de pups, omdat we dan spreken van een broodfokker.

Wordt een Chihuahua gefokt met andere doeleinden, dan kunnen de kosten soms oplopen tot 1500 euro of meer. Denk hierbij aan een fokdier of showdier. Prijs is echter slechts één indicatie voor de kwaliteit van een kennel. Er zijn meer zaken waar een koper op moet letten.

 

Chihuahua Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Veel mensen op het internet bieden puppies aan, maar niet elke verkoper is te vertrouwen. Regelmatig zijn er handelaren die te weinig kennis hebben, of het puur voor het geld doen. We adviseren Chihuahua liefhebbers om alleen een hond te kopen van een fokker die erkend wordt door een rasclub.

In Nederland heet de officiële rasvereniging de Nederlandse Chihuahua Club (NCC). Voor Belgïe is dit de Belgian Chihuahua Club. Beide verenigingen zorgen ervoor dat hun leden zich houden aan de fokstandaard.

Maar ook als een kennel erkend wordt door de rasvereniging, is het verstandig om als koper te blijven opletten. Een fokkerij wordt immers niet doorlopend gecontroleerd. Stel altijd actief vragen aan de kennelhouder. Let hierbij onder meer op het volgende:

 • Werkwijze fokker: Hoe ziet de leefomgeving van de honden eruit en krijgen ze alles wat ze nodig hebben? Heeft de fokker ervaring met eerdere nestjes?
 • Open communicatie: Hoe transparant en eerlijk is de fokker over het grootbrengen van de Chihuahua puppies?
 • Gezondheid pups: Worden de nieuwe honden structureer gecheckt op veel voorkomende erfelijke aandoeningen specifiek voor het Chihuahue ras?
 • Herstel moederhond: Krijgt de moeder een periode van minimaal 12 maanden tussen bevallingen? Heeft de moeder maximaal 5 nestjes in haar leven gehad? Wordt de moeder pas gedekt als ze 16 maanden of ouder is?
 • Verkoopleeftijd: Pups mogen pas worden verkocht vanaf de leeftijd van minimaal 7 weken, houd de kennel zich aan deze richtlijn?
 • Documenten op orde: Is er een schriftelijk bewijs van medische controles, een dierenpaspoort en een officieel stamboom document aanwezig?

 

Op Bezoek Bij De Chihuahua Fokker

Na het leggen van contact met een fokkerij voor een reservering, zal er een eerste kennismaking plaatsvinden. Dit is het moment dat je jou nieuwe puppy voor het eerst mag ontmoeten. Een erg leuk en spannend moment voor alle betrokkenen!

We willen tot slot enkele praktische tips meegeven om het bezoek te versoepelen:

 • Kom afspraken na: Het klinkt logisch, maar het gaat onzettend vaak fout. Wanneer je een bezoek op locatie hebt besproken, wees dan ruim op tijd aanwezig.
 • Blijf vriendelijk: Ook dit gaat helaas te vaak fout. Vanaf het eerste moment dat je een berichtje stuurt is het belangrijk om beleefd te blijven en niet te opdringerig te zijn. Je wil een goede band hebben en houden met de fokker.
 • Denk aan hygiëne: Bij bezoek is het essentieel om even grondig de handen te wassen met zeep, voordat de honden worden aangeraakt. Volg de instructies van de fokker op.
 • Bereid vragen voor: Aan de hand van bovenstaande punten van aandacht (van werkwijze tot documenten), stel een vragen op en schrijf deze op. Vraag vooraf of bij het bezoek naar alle aandachtspunten.
 • Laat je niet misleiden: Een eerste bezoek is een kennismaking. Zelden tot nooit zal het voorkomen dat een hond direct bij bezoek één wordt verkocht. Er moet altijd bedenktijd worden aangeboden.

We willen je heel veel plezier wensen met je nieuwe pup! Ben je zelf een Chihuahua fokker die lid is van de rasvereniging, maar sta je nog niet in de bovenstaande lijst vermeld? Laat dan een berichtje achter onder dit artikel, of via onze contactpagina. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

1 gedachte over “Chihuahua Pup Kopen: 24 Betrouwbare Fokkers”

 1. Mijn lieverd ïs 1maand gestorven wil me er terug 1 aanschaffen krijgt hier een gouden plekje ik ben invalide en heb veel liefde te geven ik woon in Deurne bij Antwerpen aub zo snel mogelijk

  Beantwoorden

Plaats een reactie