Chartreux Kitten Kopen: Cattery Overzicht, Prijs & Kooptips

Binnenkort van plan om een Chartreux kitten te kopen bij een erkende cattery in Nederland of België? We helpen je graag met fokker informatie, gemiddelde prijs van deze kat én geven je tips bij aankoop.

Neem altijd tijdig contact op met Cartreux fokkers: de vraag is hoog en het aanbod beperkt.

We adviseren kopers al in gesprek te gaan met een fokker voordat kittens geboren zijn. Bereid de komst van je nieuwe kat natuurlijk ook goed voor met dit handige overzicht van de beste kattenspullen.

 

Chartreux Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
CharmoureuxAlmereFlevolandBekijk
Blue LightningPuttenGelderlandBekijk
Van De Hooge MeinenVragenderGelderlandBekijk
Poekie MaumauUithuizenNoord-HollandBekijk
Mignon BleuDelftZuid-HollandBekijk
't SpinnewielMaassluisZuid-HollandBekijk
La Reine BlueGraveNoord-BrabantBekijk
Du Gris TendreKontichAntwerpen (BE)Bekijk
Blue HouseDiestVlaams-Brabant (BE)Bekijk

 

 

Wat Kost Een Chartreux Kat?

De gemiddelde prijs van een Chartreux kat met stamboom ligt tussen de 750 en 1000 euro. Een cattery mag zelf de prijs bepalen, aan de hand van gemaakte kosten. De uiterlijke kenmerken en de puurheid van het Chartreux ras kunnen de gemiddelde prijs voor een kitten sterk beïnvloeden.

Houd naast de aanschafprijs rekening met de kosten die hieruit voortvloeien. Het gaat hierbij voor kopers ten minste om de volgende zaken:

 

Chartreux Kitten Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Allereerst is het goed om te onthouden dat cattery eigenaren altijd gewone gezinnen zijn met passie voor het kattenras dat wordt gefokt. De voorkeur voor de koper zou uit moeten gaan naar een fokker die lid is van een rasvereniging. Denk hierbij aan organisaties als Neocat, Mundikat, Felikat, NRKV, NKFV, of NLKV. Ook de buitenlandse rasclubs kunnen relevant zijn, voor België is er bijvoorbeeld Felix Belgica of BRKV.

Een lidmaatschap is een goede indicatie van betrouwbaarheid, maar geen zekerheid. Als koper moet je hierom vooral veel gerichte vragen stellen aan de cattery eigenaar. Denk hierbij aan de volgende vragen:

 • Worden Chartreux kittens op kleinschalige wijze in huiselijke kring opgevoed?
 • Blijven kittens uit een nieuw nestje lang genoeg bij hun moeder? (wettelijk minimaal 7 weken)
 • Worden kittens gecontroleerd op regelmatig voorkomende ziektes bij de Chartreux?
 • Zijn kittens gevaccineerd, ontwormd, gechipt, of hebben ze andere behandelingen ondergaan?
 • Is er een officieel stamboom document en een koopcontract bij aankoop?
 • Weet je wat je moet doen wanneer er iets mis is met de kat op genetisch vlak?

Voordat je serieus een koop overweegt, is het slim om jezelf goed in te lezen over het kattenras. Hierdoor leer je over de eigenschappen van het ras, weet je precies welke verzorging nodig is én ga je goed voorbereid het koopproces in.

 

Een Geschikte Cattery Vinden

Geïnteresseerden zullen veel geduld moeten hebben bij het vinden van hun rasechte Chartreux. Het is een gewild ras met slechts weinig aanbod. Overweeg hierom ook zeker buitenlandse erkende fokkers, om het proces te versnellen.

Vermijd hoe dan ook verkopers die onervaren zijn en een ‘raskat’ aanbieden op Marktplaats of Facebook. Dit zijn veelal absoluut onbetrouwbare aanbieders, waar je als koper een enorm risico mee neemt.

Het welzijn van je kat zou voorop moeten staan. Neem dit dus zeker als uitgangspunt bij het kiezen van een Chartreux cattery. We willen je tot slot veel succes wensen bij het vinden van je nieuwe kat! Ben je zelf de eigenaar van een Chartreux cattery en sta je nog niet in het overzicht? We voegen graag fokkers toe die serieus te werk gaan en lid zijn van een rasvereniging.

2 gedachten over “Chartreux Kitten Kopen: Cattery Overzicht, Prijs & Kooptips”

 1. Hello

  Spijtig genoeg is de kat van mijn kleindochter 1 maand geleden overeden
  Het was een Chartreux
  Graag zou ik een nieuwe willen hebben, dezelfde ras, daar die zo lief zijn. Heb u daar inzicht in, de volgende 2_3 maanden?

  Hartelijk dank voor uw antwoord

  Beantwoorden
 2. Onze poes ( brits korthaar) is helaas na 17 jaar overleden. Wij hebben ons oog laten vallen op een Charteux als nieuw huisdier. Bij voorkeur een kater, kattin mag ook. Kan u ons op de hoogte houden van eventuele beschikbaarheid.

  Beantwoorden

Plaats een reactie